Млађони Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Да ли је могуће додавање одређених адитива авионском гориву, које не би мењале употребљивост таквог горива већ само хемијски састав авионског млаза? http://wonderopolis.org/wonder/why-do-airplanes-leave-tracks-in-the-sky/ U pitanju je termodinamika, uglavnom su tragovi za avionima vodena para koja se formira u oblak. Sasvim obichan vodeni oblak. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Da to su Contrails (condensation), ali ima i Chemtrails koji ne izlaze iz turbina Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Април 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Ракић је стручан, али он је њихов и не можемо да му верујемо. Ево захваљујући периоду "бившег" твог живота, где је ова порука сачувана само у твом коментару, а тема је или избрисана или пак спојена са неком другом, па не могу да пронађем и оставим линк, али може и овако, копирај и залепи Елем, бивало је оваквих тема с` времена на време на овом Форуму, ваљда када год неки ђубртетарски портал, као што је и овај `рватски са којег је данас пренета вест и коју је неко "окачио" на тему. Мислим комбинација "Дневно.хр" и "Курира" мора да изаове неку громопуцателну вест... Како год, ево коментара од прошле године... Дужан сам само да објасним, да је тзв. лист "Правда" надрљао некакав текст и ставио неке слике, па сам дао коментар... Конкретно, на овој слици коју је "Правда" објавила у смислу теме којом и ми коментаришемо све ово, дакле на слици се налазе облаци цируси, на преласку ка цирокумулусима... "Лоша" особина ове групе облака, дакле цируса и његових деривата-циростратуса, цирокумулуса, цироспизатуса, итд. је та да они приликом свог хоризонталног развоја и обзиром да се "развијају" на великим висинама, што значи на веома ниским температурама, дакле да они имају обичај да веселом народу, који бива бомбардован оваквим информацијама у последње време, дају низ оптичких заблуда... Тако да, гледајући групу стратуса која је премрежила небо, можемо видети тзв. хало, око Сунца, односно Месеца, али и низ много, много "егзотичнијих" феномена, па тако не ретко, можемо "видети" и још по неко Сунце ил` Месец на небу, а о крстовима, прстеновима и слично да и не говорим... Исто тако, пошто и авиони на прелету преко неке земље, па тако и наше, тај прелет обављају на висинама од око 10000 метара, а то је управо "царство" цируса, и пошто је "тамо", веома хладно, траг који остаје иза авиона није ништа друго до облак-цирус. Уколико је авион на већој висини, водена пара која настаје опструјавањем носећих површина летелице, односно топлота издувних гасова из авионских мотора, готово тренутно, на -40 степени Целзијусових кристализира и ствара цирусне "праменове"... Зашто тог трага нема увек? Трага има увек и увек га је (их) било... Међутим, ако се траг одмах расплине и ако није беле боје, то значи просто да је авион на мањој висини, те да издувни гасови нису у "стању" да направе облак... Али, када је траг беле боје, тј. када, како сам мало пре објаснио, има услова за настанак цируса, ти облаци се "развијају" неколико минута и обично нестају, сем, ако дође до неких циклонских промена на тим висинима, те онда могу да "остану" и по неколико сати... Обзиром да територију наше Републике дневно прелети и по неколико стотина авиона, и ако атмосферске прилике буду такве да њихов трагови у облику цируса остану на небу и по неколико сати, ето добре прилике за разне теоретичаре завере и њихове приче и ширење панике... Надам се да је сада мало јасније... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Da to su Contrails (condensation), ali ima i Chemtrails koji ne izlaze iz turbina Ima, ima, to je kada ljudi koje ti slusas vide i pokzau sliku contrails pa ih nazovu chemitrails. To je razlika. Da zvuce uverljivije ubace novu i besmslenu rec, pa pecaju naivan narod na tu pricu. Svi beli tragovi na nebu su oblaci, nastali termotinamikom, i pravljenjem malih kristalcica leda. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Meni se čini da u svemu tome svoje prste ponovo imaju papa i Vatikan, jednostavno "hoćedu" da unište Srbiju i srpski narod , Amerika, Nemačka, Britanija i ostali sa zapada predvodjeni papom Franjom po celi dan ni o čemu drugom ne misle već samo kako napakostiti Srbiji i baciti tu zemlju zaštitnicu Pravoslavlja i bedem Hrišćanstva u okove :D NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Овај видео зна да се врти по нету као доказ да постоје: https://www.youtube.com/watch?v=bSSWnXQsgOU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Овај видео зна да се врти по нету као доказ да постоје: https://www.youtube.com/watch?v=bSSWnXQsgOU Kako onda objasnjavas sto je takozvani "hemijski trag" slichan "tragu iz propelera"......sta god izbac ovo i sta god daje, pravi vruc vazduh. Jer ono sto se formira su vestacki oblaci, a ne tragovi hemikalija. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Kako onda objasnjavas sto je takozvani "hemijski trag" slichan "tragu iz propelera"......sta god izbac ovo i sta god daje, pravi vruc vazduh. Jer ono sto se formira su vestacki oblaci, a ne tragovi hemikalija. Да, али погледај снимак. Види се авион који има два мотора, али тргови излазе и са нечега на крилима, па онда нестану, па се онда опет пусте и све тако. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Да, али погледај снимак. Види се авион који има два мотора, али тргови излазе и са нечега на крилима, па онда нестану, па се онда опет пусте и све тако. Nemam pojma sta je to, ali mogu da ti kazem da je to sto izlazi iz toga - vruc vazduh. Tragovi koji vidis su posledica vruceg vazduha i atmosfere. Vidis da je trag isti kao iz "velikog motora" edit: Znam sta je.. ako pogledas malo pazljviije motor je napred, na krilu... a krilo ima onaj deo na njemu koji se podize gore dole, da bi pomerao struj uvazduha.. ovo: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ae/Airplane_Wing.jpg http://fc02.deviantart.net/fs18/f/2007/162/e/8/Airplane_Wing_in_the_Sky_by_FantasyStock.jpg To je zapravo vruc vazduh motora koji se raspodeljuje zbog pomeranja i u prostoru izmedju krila koja usmeravaju avion. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 ahhahaha jao sta sam sad hteo da napisem al bi dobio opomenu tj ban samo tako Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Nemam pojma sta je to, ali mogu da ti kazem da je to sto izlazi iz toga - vruc vazduh. Tragovi koji vidis su posledica vruceg vazduha i atmosfere. Vidis da je trag isti kao iz "velikog motora" edit: Znam sta je.. ako pogledas malo pazljviije motor je napred, na krilu... a krilo ima onaj deo na njemu koji se podize gore dole, da bi pomerao struj uvazduha.. ovo: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ae/Airplane_Wing.jpg http://fc02.deviantart.net/fs18/f/2007/162/e/8/Airplane_Wing_in_the_Sky_by_FantasyStock.jpg To je zapravo vruc vazduh motora koji se raspodeljuje zbog pomeranja i u prostoru izmedju krila koja usmeravaju avion. Могуће, пошто се овде не види да ишта излази из мотора него као што кажеш и сам врућ ваздух што се јасно види по овим местима где нам белог, ова празнина има их три заправо, јер нема 2 мотора него 3, један је на репу. У питању је војни авион КЦ-10 који је авион танкер. То је још занимљивије, јер није обичан путнички авион већ војни, што опет даје подршку теорији завере да је chemtrail. Него, кад погледаш, види се добро да баш из крила излази нешто. Мада можда је ово што кажеш уствари стварање облака због врућег ваздуха из мотора. Али ми искрено није јасно како. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 bežite, bežite, BEŽITEEEEEEE Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Него, кад погледаш, види се добро да баш из крила излази нешто. Мада можда је ово што кажеш уствари стварање облака због врућег ваздуха из мотора. Али ми искрено није јасно како. Oblaci ti se s tvaraju tako sto se pomesaju vruc i hldan vazduh. Valjda znash da ovih tragova ima iza svakog aviona. Upravo jer turbine izbacaju ekstremno vruc vazduh. Mozda je moja teorija sta je to pogresna, ali svi tragovi koje vidis su posledica vruceg vazduha... mislim, isti su kao oni koji izlaze iz turbine.. svakog aviona... Evo ti uporedi moju teoriju o kretanju vruceg vazduha s slikom aviona: http://www.amc.af.mil/shared/media/photodb/photos/100607-F-9429S-035.jpg Vazduh iz turbine tacno struji tako da formira onaj "format" oblaka cak mozes da vidis kako se topao vazduh razbija o tom delu krila... koji se pomera gore dole.. bas se na snimku vidi jedan sirok ali tanak trag u sredini, a deblji i uzi tragovi sa strane, Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Oblaci ti se s tvaraju tako sto se pomesaju vruc i hldan vazduh. Valjda znash da ovih tragova ima iza svakog aviona. Upravo jer turbine izbacaju ekstremno vruc vazduh. Mozda je moja teorija sta je to pogresna, ali svi tragovi koje vidis su posledica vruceg vazduha... mislim, isti su kao oni koji izlaze iz turbine.. svakog aviona... Evo ti uporedi moju teoriju o kretanju vruceg vazduha s slikom aviona: http://www.amc.af.mil/shared/media/photodb/photos/100607-F-9429S-035.jpg Vazduh iz turbine tacno struji tako da formira onaj "format" oblaka cak mozes da vidis kako se topao vazduh razbija o tom delu krila... koji se pomera gore dole.. bas se na snimku vidi jedan sirok ali tanak trag u sredini, a deblji i uzi tragovi sa strane, Има истине у томе што причаш. Ето решена је једна мистерија Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Vatikan u blizini Rima gradi aerodrom sa kojeg će poletati specijalna eskadrila aviona koji će Srbiju bombardovati otrovima iz vazduha, postoji mogućnost da na Svetoj Misi za hemijsku pomoć Srbiji, lično papa blagoslovi pilote koji će "oprašivati srpske zemlje" Млађони је реаговао/ла на ово 1 NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука