миркан Написано Новембар 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 9, 2012 Lose si ti to skapirao. Odvojenost drzave i crkve ne znaci da drzava ne sme da se mesa u stvari vere. Vec da vera ne sme da se mesa u stvari politike u smislu da ti biblija bude izvor prava. Жељко ти је дао одговор на ову констатацију а и погледај како је било пре комунизма и овог демонкратизма. И ја сам пре слично размишљао као ти али уверили су ме и сам сам се уверио да није то тако, веруј ми! Ostajem pri tome da ti je stav sasvim neosnovan. Sloboda veroispovesti nikako nije ugrozena. Ugrozen je jedino moral tih roditelja i normalnost odnosa istih, u kom ce to dete da nastavi da zivi. Стварно ниси сконтао поенту, ти гледаш Свето причешће као обичан хлеб и вино и путир као обичну посуду. Који вештак може да докаже да је тело и крв Христова штетна? Како си ти замислио да се тај поступак вештачења изведе? Доста добро је објаснио μaρὰν ἀθά у својим постовима. Niko se ne uplice u Bogosluzenje. Ne znam gde si ti video uplitanje u Bogosluzenje? Sve sto ce da se desi jeste da ce vestak da svedoci na zadatu temu. Time nikom nece biti zabranjeno Bogosluzenje. И поставио си питање какве то има везе са црквеним правом. Да ли си ти сигуран да ће црква сме допустити да се врше неке експертизе за Светим причешћем? Схваташ ли ти да вештак треба да докаже да ли је Господ добар за здравље детета, који ће то вештак да докаже? Гледаш на ову тему да је ту све тако једноставно. Хвала и теби што си се укључио у расправи. Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлексаС Написано Новембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2012 Ne moze da se prenese bolest, jer se uzima alkohol i koriste se srebrne kasicice... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2012 Ни ти ниси добро укапирао. Секуларизам уопште не означава немешање једног с другим, већ одвојеност у институционалном смислу. Немогуће је да се вера и народ немешају а истовремено народ чини и цркву и државу.Јер би то било исто као када би се очекивало да се народ не меша у државу. Дакле краљ не поставља патријарха, нити патријарх крунише краља , то је секуларизам. Зато мање више секуларне државе и немају краља. Хахахахаха А брез краља не ваља бре ! Zeljko, znam ja vrlo dobro sta je sekularizam, samo sam momku pokushao da "laicki" objasnim. p.s. Narod cini CRKVE i Drzavu. Ne cini sav narod jednu crkvu. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2012 Но пошто су обоје крштени ово је више унутар црквени сукоб, хахахаха. hahaha Не али заиста је неумесно то што је жена захтевала од суда, без обзира да ли је верујућа или не , тим пре ако је верујућа. Jeste neumesno ali nije pravno neispravno. Sto rece jedan crnogorac - sto nije u zakonu ne znaci da je moralno. Dakle neumesno svakako, ali da je pravo te zene da to radi.. jeste. Ратко :( је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2012 Жељко ти је дао одговор на ову констатацију а и погледај како је било пре комунизма и овог демонкратизма. И ја сам пре слично размишљао као ти али уверили су ме и сам сам се уверио да није то тако, веруј ми! Zeljko je samo produbio ugao sekularizma. Drzava moze da se mesa u pravo bilo koje organizacije. Akti organizacija su najnize na lestvici hejerarhije pravni akata, i oni su ISPOD drzavnih akta. Crkva je u svetovnom smislu - drustvena organizacija. Стварно ниси сконтао поенту, ти гледаш Свето причешће као обичан хлеб и вино и путир као обичну посуду.Који вештак може да докаже да је тело и крв Христова штетна? Како си ти замислио да се тај поступак вештачења изведе? Доста добро је објаснио μaρὰν ἀθά у својим постовима. Par cinjenica. Prvo vestak ne dokazuje da su telo i krv Hristove stetne, jer to je duhovni aspekt toga sto pijemo i jedemo na liturgiji. On moze samo da se bavi fizickim osobinama tog vina i tog hleba, a slozices se da su oni u fizickom smislu samo obichni hleb i vino. Sto se fizickih osobina tiche mogu biti stetni. Naprimer nekim necasnim delom mogu biti zatrovani, vino moze biti ukvareno, ili hleb zarazen. Takodje naprimer neko moze imati alergiju na vino, brasno koje se koristilo u hlebu, hleb ili nesto trece. Dakle pricamo o fizickoj dimenziji toga. И поставио си питање какве то има везе са црквеним правом.Да ли си ти сигуран да ће црква сме допустити да се врше неке експертизе за Светим причешћем? Niko ne vrsi ekspertize sa Svetim pricescem, vec sa materijalom koji se koristi tamo. Naveo sam ti primere u kojima materijal moze biti skodljiv. Схваташ ли ти да вештак треба да докаже да ли је Господ добар за здравље детета, који ће то вештак да докаже? Konstatno ne razumesu logu vestaka. Vestak je statusno neutralan. On ne dokazuje nijednu stranu kao pravu ili krivu, on daje misljenje o predmetu za koji mu se misljenje trazi. Naprimer hemicaru moze da traze da vidi da li je vino otrovano. Гледаш на ову тему да је ту све тако једноставно. Trudim se da gledam iz ugla prava i materijalnih cinjenica. Nijedan vestak ne bi mogao da svedoci da Sveta Liturgija skodi detetu u duhovnom smislu. Хвала и теби што си се укључио у расправи. Hvala tebi sto si otvorio ovu zanimljivu temu. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Новембар 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 9, 2012 Par cinjenica. Prvo vestak ne dokazuje da su telo i krv Hristove stetne, jer to je duhovni aspekt toga sto pijemo i jedemo na liturgiji. On moze samo da se bavi fizickim osobinama tog vina i tog hleba, a slozices se da su oni u fizickom smislu samo obichni hleb i vino. Sto se fizickih osobina tiche mogu biti stetni. Naprimer nekim necasnim delom mogu biti zatrovani, vino moze biti ukvareno, ili hleb zarazen. Takodje naprimer neko moze imati alergiju na vino, brasno koje se koristilo u hlebu, hleb ili nesto trece. Dakle pricamo o fizickoj dimenziji toga. Konstatno ne razumesu logu vestaka. Vestak je statusno neutralan. On ne dokazuje nijednu stranu kao pravu ili krivu, on daje misljenje o predmetu za koji mu se misljenje trazi. Naprimer hemicaru moze da traze da vidi da li je vino otrovano. Trudim se da gledam iz ugla prava i materijalnih cinjenica. Nijedan vestak ne bi mogao da svedoci da Sveta Liturgija skodi detetu u duhovnom smislu. Пријатељу ако је тако како ти кажеш онда би се свако могао да се сам причешћује код куће, ретко ко од нас да нема кућу хлеба и вина. То што ти износиш за хлеб и вино, то је познато сваком просечно интелигентном човеку, ја сматрам све чланове форума да су бар просечно интелигентни, тако да је свима то јасно (да може бити покварено вино, алергија на хлеб ...) и не вреди у опште писати на тему. И мислим да ретко ко не зна на овом форуму шта је вештак и каква је његова функција. Али како да он вештачи за нешто за чега је само делом стручан а за други део је лаик? Да ли ти је познат научни доказ да освећена вода промени своју густину? А ова реченица твој врхунац, морам се насмејати јаче је од мене gringrin Niko ne vrsi ekspertize sa Svetim pricescem, vec sa materijalom koji se koristi tamo. Naveo sam ti primere u kojima materijal moze biti skodljiv. Није шија него је врат, није мост него ћуприја, ... некад је боље прећутати а не да се има мишљење о свему и да човек умисли да се разуме у све. Немој се љутити али твоји ставови и мишљења ми одговарају бившем комунисти који верује у нешто али не зна шта је то и говори чувену реченицу "има нешто". Да ли ти верујеш да су људи постали од мајмуна или нас је Бог створио? Да ли имамо два живота или један? Опет смо скренули са теме, али ме интересују твоји одговори на ова питања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2012 Пријатељу ако је тако како ти кажеш онда би се свако могао да се сам причешћује код куће, ретко ко од нас да нема кућу хлеба и вина. То што ти износиш за хлеб и вино, то је познато сваком просечно интелигентном човеку, ја сматрам све чланове форума да су бар просечно интелигентни, тако да је свима то јасно (да може бити покварено вино, алергија на хлеб ...) и не вреди у опште писати на тему. Taj hleb i to vino, neko umesi, napravi itd. Ne padne magicno sa neba. Dakle cinjenica je da taj hleb i to vino imaju iste materijalne osobine kao i ostali hleb i vino. Kao takvi mogu da skode nekom. И мислим да ретко ко не зна на овом форуму шта је вештак и каква је његова функција. Али како да он вештачи за нешто за чега је само делом стручан а за други део је лаик? Pa on i ne vestaci za drugi deo? Ti mi kazes da znash koja je funkcija vestaka a onad pricas o tome kako je on za liturgiju laik? Pa on ne svedoci o liturgiji vec o predmitima koji se koriste u istoj. On ne moze da svedoci da je liturgija losa vec da je recimo hleb los, jer je osoba naprimer alerigchna na neki sastojak. Да ли ти је познат научни доказ да освећена вода промени своју густину? Ne nije mi poznato i u startu mi je sumnjivo. Jer moj Bog nije Zevs... ne utice svakodnevno na prirodu i random krsi zakone prirode koje je sam stvorio. А ова реченица твој врхунац, морам се насмејати јаче је од мене gringrin Samo se ti smej. Smeh je jedna od ozbiljni stvari. Није шија него је врат, није мост него ћуприја, ... некад је боље прећутати а не да се има мишљење о свему и да човек умисли да се разуме у све. Pa cekaj, jel sustina tvoje religije parche hleba koje stavis u usta i vino koje gucnes? Sta ako si alergichan na hleb ili vino? Ili se Bog zeza sa tobom - ili to nije sustina vere. Jeste jako vazan aspekt vere to o cemu pricamo ali nije sustina. Bez ljubavi, vere i sledjenja puta nema nista. Nije sustina liturgije u tom parchtu hleba koje uzmes vec u toj "energiji" koja se prenosi izmedju vernika u tom trenutku i u slavi Oca svevisnjega. Немој се љутити али твоји ставови и мишљења ми одговарају бившем комунисти који верује у нешто али не зна шта је то и говори чувену реченицу "има нешто". Nemoj da se ljutis ali tvoji stavovi i misljenja mi odgovaraju americkim protestantima ili tako neka mladja varijanta hriscanstva, koja uzima stari zavet za knjigu koja je apsolutno bukvalno, nikako otrodoksnim Hriscanima. Fala Bogu te su josh teolozi u pocetku Hriscanstva znali da se stari zavet ne mora gledati bukvalno. Да ли ти верујеш да су људи постали од мајмуна или нас је Бог створио? Verujem da je evolucija mehanizam kroz koji je Bog radio. Isto kao sto je kroz ostale prirodne zakone koje je stvorio izgradjen svemir oko nas. Да ли имамо два живота или један? Ne razumem pitanje? Uz pomoc Hrista bivamo spaseni od smrti. Pa ga ti racunaj kao dva ili kao jedan. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Zeljko, znam ja vrlo dobro sta je sekularizam, samo sam momku pokushao da "laicki" objasnim. p.s. Narod cini CRKVE i Drzavu. Ne cini sav narod jednu crkvu. Nekad je činio, a danas imaš situaciju da ne čini sav narod jednu državu, a često može da se desi da jedan narod čini dve ili više država. Evo recimo kod mene imaš Madžare koji imaju i srpsko i madžarsko državljanstvo. А опет имаш рецимо избеглице који чине народ али не и државу. Дакле што важи за цркву важи и за државу . На крају ипак један народ прави једну државу, јер држава је и историјски континуитет једног народа. А код нас је пропао пројекат вишеконфесионалне државе иако истог народа. Самим тим и те како је битан елеменат конфесије за државу и државност , можда се то мени или теби несвиђа но тако је. Што се тиче штетности хлеба и вина на човека који се причешћује и то је више него смешно верницима, неверницима наравно да није. Такође знам момка који има алергије на угљене хидрате, дакле не једе леба никако ни пецива ни теста , али се савим нормално причешћује без икаквих проблема. миркан and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Nekad je činio, a danas imaš situaciju da ne čini sav narod jednu državu, a često može da se desi da jedan narod čini dve ili više država. Evo recimo kod mene imaš Madžare koji imaju i srpsko i madžarsko državljanstvo. А опет имаш рецимо избеглице који чине народ али не и државу. Дакле што важи за цркву важи и за државу . На крају ипак један народ прави једну државу, јер држава је и историјски континуитет једног народа. А код нас је пропао пројекат вишеконфесионалне државе иако истог народа. Самим тим и те како је битан елеменат конфесије за државу и државност , можда се то мени или теби несвиђа но тако је. U teoriji drzave ta kategorija se naziva drzavno stanovnistvo. Deli se na domace i strane drzavljane koji borave na teritoriji drzave. Medjutim drzava nije njeno stanovnistvo. Drzava je mnogo toga vise od stanovnistva ili naroda. te, ne mogu da se slozim sa tobom o toj "teoriji" narod cini drzavu. Такође знам момка који има алергије на угљене хидрате, дакле не једе леба никако ни пецива ни теста , али се савим нормално причешћује без икаквих проблема. Ne verujem u materijalnu magichnost hleba kojim se pricescujemo. Ti ako hoces slobodno veruj. Ne verujem da priscecivanje leci rak, sidu, hepatitis, alergije i slichno. Verujem da pricescivanje leci dusu, sve ostalo mi je irelevatno. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 U teoriji drzave ta kategorija se naziva drzavno stanovnistvo. Deli se na domace i strane drzavljane koji borave na teritoriji drzave. Medjutim drzava nije njeno stanovnistvo. Drzava je mnogo toga vise od stanovnistva ili naroda. te, ne mogu da se slozim sa tobom o toj "teoriji" narod cini drzavu. Ne verujem u materijalnu magichnost hleba kojim se pricescujemo. Ti ako hoces slobodno veruj. Ne verujem da priscecivanje leci rak, sidu, hepatitis, alergije i slichno. Verujem da pricescivanje leci dusu, sve ostalo mi je irelevatno. 1. Теорија о држави имаш колико оћеш , књиге у нас су преписиване по матрицама западних научавања, наравно неки општи шаблони се дају приметити у свим државама кроз историју но опет свака држава је творевина народа који ју је створио , био он татарски, српски или американски, а сваки народ прави државу каква њему највише одговара и ту теорије почињу да се гранају јер тај народни елеменат је немогуће занемарити. Народ се може делити на домаће и стране држављане али ако су избеглице Срби онда су они исти народ као и већина осталога народа у Србији држави која носи име по том народу иако немају његово држављанство а на срамоту те државе и целог народа. Наравно да је држава сложенија од народа, и црква је сложенија од народа и то је оно где не видим да се моја паралела народ-црква-држава уопште конфронтира са твојом поставком о сложености државе. Држава јесте њено становништво , али не и само то.( учи то мало боље) 2. Ја неморам да верујем да је причешће осим што је лек за целокупно биће људско такође ( као нус производ тог лечења) уједно и лек за неке телесне болешчине које су мање више последице духовно-душевних обољења и слабости.Јер кад лечи оно веће што не би и оно мање и ту нема никакве магије. Кажем не морам да верујем јер имам дугогодишње церковно искуство и видео сам низ излечења управо захваљујући причешћу а ти веруј како оћеш. Причешће наравно није лек у неком уском смислу фармацеутском или медецинском или психолошком, него све то заједно и још + много тога више. Да причешће јесте лек, али не онако како си ти поставио. Причамо два различита језика, мој језик разумеју људи од пре 100 година твој ови садашњи, али као што читаш Достојевског или Нушића потруди се да разумеш и оно што ја говорим , није баш толико далеко, само ако хоћеш. У православљу душа се не сепаратише од тела нити од духа. Није истина да је причешће неко спиритуалистичко очишћење , нити православље има везе са спиритизмом или спиритуализмом. Причешће је као што рекох лек за целокупно биће човека, са свим његовим елементима, није фармацијски производ који делује парцијално рецимо на централни нервни систем али не делује рецимо на мишићна влакна. То је твој резон брате И на крају нисам рекао да се човек излечио од алергије захваљујући причешћу, има је и даље, али нема последице због узимања ( врло честог) причешћа које се између осталог састоји и од хлеба. миркан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 ( учи то мало боље) Polozio sam ja to odavno pred kim je trebalo pa ne moram svoje znanje da pravdam pred tobom. 2. Ја неморам да верујем да је причешће осим што је лек за целокупно биће људско такође ( као нус производ тог лечења) уједно и лек за неке телесне болешчине које су мање више последице духовно-душевних обољења и слабости. Da je lecenje i telesnu bolest - ljudi koji idu u crkvu ne bi se razboljevali. Odlichno znamo da to nije istina. Post sa druge strane jeste jako zdrava praksa, to potvrdjuju poslednja saznanja o medicini o starosti ( izgladnjivanje usporava starenje i pomaze regeneraciju organizma) ali to nema veze sa postom. Јер кад лечи оно веће што не би и оно мање и ту нема никакве магије Ima magije jer znamo kako radi priroda. Ako nesto deluje ne prirodno, ako hleb leci rak naprimer, to onda nije prirodno nego nadprirodno. Sto je isto sto i magija. Да причешће јесте лек, али не онако како си ти поставио. Pa tako kazi. Sta me zavitlavas? Kazi lepo "Ne mislim da je pricesce samo po sebi lek t.j da te ono nekim supernaturalnim uticajem direktno leci." У православљу душа се не сепаратише од тела нити од духа. Jel hoces da kazes da je pravoslavlje materijalisticka filozofija? Gde dusa ne postoji bez tela? Није истина да је причешће неко спиритуалистичко очишћење , нити православље има везе са спиритизмом или спиритуализмом. E sad me vec zezas. Nisam ni ja na to mislio kada sam rekao "lek za dusu". Vise sam mislio na inspiraciju duha. Причешће је као што рекох лек за целокупно биће човека, са свим његовим елементима, није фармацијски производ који делује парцијално рецимо на централни нервни систем али не делује рецимо на мишићна влакна. То је твој резон брате E sad ti mene pokushaj da razumes. Pokusaj da odvojis materijalno od dusevnog. I sledeci put kada resis da koristis termin lek pesnicki, a ne medicinski, napomeni mi. :P И на крају нисам рекао да се човек излечио од алергије захваљујући причешћу, има је и даље, али нема последице због узимања ( врло честог) причешћа које се између осталог састоји и од хлеба. Moze biti da nema zato sto uzima malu kolicinu, ili je razvio odredjenu toleranciju, ne znam nisam strucnjak za alergije. Te stvari sam napomenuo da kazem da neke stvari u pricescu mogu da budu medicinski skodljive za neke ljude. Da bih opravdao svoj stav da materijalne osobine tih stvari mogu da budu predmet sudskog vestacenja po necije zdravlje. Ne znam sta je tachno glavni problem tog deteta ali ukoliko dete nije alergicno na hleb, naprimer, nema nikakvog razloga zasto bi mu pricesce skodilo. Ako jeste alergichno onda je sasvim opravdano brinuti se za zdravlje svog deteta. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Nije sustina liturgije u tom parchtu hleba koje uzmes vec u toj "energiji" koja se prenosi izmedju vernika u tom trenutku i u slavi Oca svevisnjega. Ово је добро речено. Само бих додао не само по хоризонтали него и по вертикали се преноси енергија. Видо ја невештаственим очима даклем иде прво по хоризонтали онда се ваздигне кроз олтар кад поп дигне руке у вис ( иако му швабе нису за леђима) и онда се одзго спушти сто пута већа енерзија доле на народ , чак и на оне који се не причесте , али они који се причесте некако директ у себе сипају ту енерзију , док ови који се не причесте некако бивају као покривени том енерзијом. Мислим суштина је у тој интеракцији лево десно горе доле, ако ме разумете наравно ( можда ме покојна Милева разуме) Јанко, μαρὰν ἀθά, Лела and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Polozio sam ja to odavno pred kim je trebalo pa ne moram svoje znanje da pravdam pred tobom. Da je lecenje i telesnu bolest - ljudi koji idu u crkvu ne bi se razboljevali. Odlichno znamo da to nije istina. Post sa druge strane jeste jako zdrava praksa, to potvrdjuju poslednja saznanja o medicini o starosti ( izgladnjivanje usporava starenje i pomaze regeneraciju organizma) ali to nema veze sa postom. Ima magije jer znamo kako radi priroda. Ako nesto deluje ne prirodno, ako hleb leci rak naprimer, to onda nije prirodno nego nadprirodno. Sto je isto sto i magija. Pa tako kazi. Sta me zavitlavas? Kazi lepo "Ne mislim da je pricesce samo po sebi lek t.j da te ono nekim supernaturalnim uticajem direktno leci." Jel hoces da kazes da je pravoslavlje materijalisticka filozofija? Gde dusa ne postoji bez tela? E sad me vec zezas. Nisam ni ja na to mislio kada sam rekao "lek za dusu". Vise sam mislio na inspiraciju duha. E sad ti mene pokushaj da razumes. Pokusaj da odvojis materijalno od dusevnog. I sledeci put kada resis da koristis termin lek pesnicki, a ne medicinski, napomeni mi. :P Moze biti da nema zato sto uzima malu kolicinu, ili je razvio odredjenu toleranciju, ne znam nisam strucnjak za alergije. Te stvari sam napomenuo da kazem da neke stvari u pricescu mogu da budu medicinski skodljive za neke ljude. Da bih opravdao svoj stav da materijalne osobine tih stvari mogu da budu predmet sudskog vestacenja po necije zdravlje. Ne znam sta je tachno glavni problem tog deteta ali ukoliko dete nije alergicno na hleb, naprimer, nema nikakvog razloga zasto bi mu pricesce skodilo. Ako jeste alergichno onda je sasvim opravdano brinuti se za zdravlje svog deteta. Уф ко ће на ово све одговорити , искрено мрзи ме. Ја у клин ти у плочу. Наравно да има у Цркви болесних људи , то им је крст. Нисам ни рекао да се сви лече причешћем од физических болезгања ако ти је циљ то да потврдим ево потврђујем, али има такође и случајева да се неки излече од физических болезгања и без икаквог поста. И то сам видо. Наравно лек овај делује тако што пре свега лечи суштину бића човечијег али и то зависи од самог човека и од тога колико се он отвори за Бога и благодат. Има људи који долазе у Цркву вазда па су најобичнији мизантропи, дакле до њих је није до Бога, јер Бог није мизантроп, него обратно. У суштини ту се неможе ништа испитати , јер као што рекох ето и човек који има алергију на леба несмета му причешће. Како не знам. Немој ми говорити ту глупост да је развио толеранцију на мале количине јер ја сам имам преосетљивост ( алергију у преводу на страњски) на 7 алергена и нема ту стварања никакве толеранције, него ми је исто вековима већ ево, у контакту са најмањом могућом количином алергена имам бурне реакције организма , са већом оћем да цркнем без лекова . Неможе да постоји алергија на причешће и то је суштина мојега писанија, нити може причешће да буде штетно по човека ни на који начин. Причешће је штетно по ђавола, смрт и грех е сад ако то некоме смета то је друга прича... Вештачењем се може утврдити да је то што чини причешће хлеб и вино и евентуално ако упадне нека трунка прашине и то је то. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Само бих додао не само по хоризонтали него и по вертикали се преноси енергија. +1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Вештачењем се може утврдити да је то што чини причешће хлеб и вино и евентуално ако упадне нека трунка прашине и то је то. Ukoliko dete nije alergicno na nesto, vestacenjem ce da se utvrdi jedno veliko nista. Ce da dodje vestak i da kaze "skroz je ok". I onda ce oni da nastave da se peglaju na drugim poljima. Баба је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука