draganzzz Написано Новембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2012 Klasicna fotomontaza, mesto je prazno ali je neko ubacio protu u fotoshopu! Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Новембар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Новембар 6, 2012 Горње место се увек место на коме седи Првојерарх (Патријарх, Епископ) и иконизује Христов престо, место које символише есхатолошки прослављеног Христа. Око Првојерха који је икона Христа, седе свештеницики који иконизују Апостоле. Њихово седење је моменат Суда, те зато и кажемо да је Литургија суд свету. Нема никаквог теолошког опрадвања да Прота, колико год да је стар или поштован седи на горњем месту које је резервисано за Епископа. Сада ће неко ово схватити као прозивку или шта ли већ. Са моје тачке гледишта не бих тако рекао, али је добро да се исправљамо. Ево, ова тема је заиста интересантна нама свештеницима. Моје мишљење... можда неко мисли да је ово сасвим у реду. Не знам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Новембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2012 Ето видите како је из рукава објаснио дотични Тони Клифтон алудирајући на 2000-годишњу свест Цркве. Сада само очекујем да помене и ... Иначе, сетих се оца Оливера Суботића и његовог интервјуа о лошој страни форумског дописивања.Потпуно је у праву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Новембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2012 И ја кажем да је интересантно. Питање : Да ли свештеник у току презвитерске Литургије символизује апостола или Христа? Зашто би се посебно разликовала та једна условно речено богослужбена икона (или како се већ правилније каже) од оних делова када се ђакон обраћа свештенику са "благослови владико" "заповеди владико" итд. НИшта не тврдим, само размишљам наглас.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Новембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2012 A čtec, blagoslovi vladiko stihar Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Новембар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Новембар 6, 2012 Ето видите како је из рукава објаснио дотични Тони Клифтон алудирајући на 2000-годишњу свест Цркве. Сада само очекујем да помене и ... Иначе, сетих се оца Оливера Суботића и његовог интервјуа о лошој страни форумског дописивања.Потпуно је у праву. Да, али ваљда ми озиљни људи нећемо узети у разматрање неозбиљну изјаву. Мислим, таквих неозбиљних изјава имаш и ван форумских комуникација зар не? Толико неозбиљних да су толико реално прекидали Литургије и викали свештеницима да су паписти, сатанисти... Јесте отац Оливер у праву, али јесам у праву и ја који тврдим да је то одраз нелитургијске и нецрквене свести која је реална слика стања код нас. Ајмо озбиљно ову тему до краја... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tony Clifton Написано Новембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2012 Ето видите како је из рукава објаснио дотични Тони Клифтон алудирајући на 2000-годишњу свест Цркве. Потпуно је у праву. naravnodasamupravu ... ako je hristos samo jedan, kao sto vi hriscani tvrdite, onda ostali samo fantaziraju da su on ... ili ja nesto propustam da shvatim? kako neki pop moze da bude isto sto i hristos, za koga kazete da je bog i sve ostalo ... kako? to je sve umisljanje! "THIS IS TONY CLIFTON! A NAME TO RESPECT! A NAME TO FEAR!!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tony Clifton Написано Новембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2012 Да, али ваљда ми озиљни људи нећемо узети у разматрање неозбиљну изјаву. Мислим, таквих неозбиљних изјава имаш и ван форумских комуникација зар не? Толико неозбиљних да су толико реално прекидали Литургије и викали свештеницима да су паписти, сатанисти... Јесте отац Оливер у праву, али јесам у праву и ја који тврдим да је то одраз нелитургијске и нецрквене свести која је реална слика стања код нас. Ајмо озбиљно ову тему до краја... hm ... ja Ivanovicu ne idem u crkvu, i nikada nisam vikao na takvim manifestacijama ....evo ozbiljno pitam: kako neko ko je smrtan covek moze da bude hristos samo ako sedne na neku stolicu ili obuce neku haljinicu? "THIS IS TONY CLIFTON! A NAME TO RESPECT! A NAME TO FEAR!!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Новембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2012 ovo samo govori o tome da nakon 2 000 godina još nije razrešeno šta i kako služi sveštenik na parohiji (kada su u 3. veku uvedene parohije) i dalje zar nije i episkop jedan od prezvitera? Barem je to bio u početku. milan. је реаговао/ла на ово 1 "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Новембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2012 Свештеник иконизује Христа,иконизују Га све службе у Литургији,али презвитеру није место на Горњем месту као што ни вама није место испред Престола за време Литургије а ни након ње.Постоји разлика у лит. службама коју установљује Дух Свети,приликом Крштења и Рукоположења.Нисмо сви једнаки,што не значи да нисмо једно и у јединству.Разликују нам се службе у Литургији. Јадранка-Дервента, sleki, Олимп and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tony Clifton Написано Новембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2012 znaci, vladika nije stvarno hrisots, vec je KAO DA JE hristos ... dakle nekako iluzorno, umisljeno, fantazmagoricno, nesto poput igre gde se deca igraju partizana i nemaca? ... dobro, vasa stvar ... ali meni je to neozbiljno za oragnizaciju koja tvrdi da poznaje BOga ...! "THIS IS TONY CLIFTON! A NAME TO RESPECT! A NAME TO FEAR!!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Новембар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Новембар 6, 2012 hm ... ja ne idem u crkvu, i nikada nisam vikao na takvim manifestacijama ....evo ozbiljno pitam: kako neko ko je smrtan covek moze da bude hristos samo ako sedne na neku stolicu ili obuce neku haljinicu? Да, ово доста разрешава ствар. Лепо је што си рекао да НЕ ИДЕШ у Цркву. Зато мислим да не можеш о Цркви говорити како то говоре они који иду и којима је Црква живот. Но, да ти одговорим најкраће: Црква је икона Бога Свете Тројице. Све што радимо у Цркви ми чинимо у икони (као слику) онога што ће у својој пуноти доћи када буде дошло Царство Небеско као крај историје и полетак вечне реалности где нема краја. Зато смртног човека Епископа гледамо као Христа ( у икони), као што имамо и иконе од дрвета и папира, па их целивамо, као што љубимо руку свештенику или Епископу. Да ли је ово јасно? Ми гледајући иконе, гледамо заправо Прототип. Александрида and Олимп је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ђакон Владислав Написано Новембар 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 6, 2012 Ovaj bratac izgleda ima ozbiljne namere na ovom forumu... μαρὰν ἀθά је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Новембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2012 Ja mislim da je prezviter ,,episkop u malom", i tako gledano svaka parohija predstavlja jednu malu pomjesnu Crkvu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tony Clifton Написано Новембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2012 da, mozda sam prenaglio, ali mi bilo zanimljivo ... cisto pitam! nisam hriscanin, ali pratim forum odavno ... imate puno pametnih likova ovde koju su mi zanimljivi! hvala za odgovor ... ponesto vec i sam znam ... ali mi tesko da razumem da smrtno bice moze da bude bog ... i to jos "simvolicno" ... pa ,gde je onda stvarnost tu? "THIS IS TONY CLIFTON! A NAME TO RESPECT! A NAME TO FEAR!!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука