Jump to content

Kad Prota odluci da bude Vladika...

Оцени ову тему

Препоручена порука

Али ја вам кажем, просто је немогуће да није знао да је горње место резервисано за Епископа

Credo quia absurdum... reče neko. Inače, ako sam nešto naučio za vreme svog staža u SPC to je da ništa nije nemoguće pa tako i potencijalna neinformisanost ovog prote

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• 5 weeks later...
  • Одговори 93
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Горње место изгледа постаје врло популарно међу свештеницима Сремске епархије.

post-11665-0-24426900-1354904130_thumb.jpost-11665-0-81572200-1354904137_thumb.j

"Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски

Подели на овим сајтовима

Сећам се једном у олтару још мало усред Кремља, били смо опоменути због горњег места. Елем, Литургија у епархији је једна. То је она коју служи епископ. Остале Литургије у другим епархијама широм те исте епархије у којима служе свештеници су иста та Литургија, тј. ти свештеници саслужују епископу.

Подели на овим сајтовима

Не мења. Исто је погрешно. Није ни Архијерејском намеснику место у Горњем месту.

А то што је Сремска епархија у питању, много тога објашњава. Наравно, не стављамо све у исти кош, али знам да су управо свештеници сремске Епархије писали проглас који је, ни мање ни више објављен на главној пљуваоници Цркве, најчувеније интернет кофе са помијама које само духовне свиње могу да конзумирају. Исти сајт је објављивао слике и фотомонтаже наших Епископа где је на сатански начин ружио Епископски чин. Такође су то радили и са Патријархом Павлом, о томе смо већ писали. Дакле, на ни мање ни више том сајту је изашао проглас Сремског свештенства. Надам се да ово нису СВИ потписали, јер је најблаже речено, потпуно небулозно и жалосно да је оволико незнање у нашој Цркви и то од оних од којих се олекује да буду воше народа у духовном смислу.

. Зато и не чуди што Архијерејски намесник седи на Горњем месту.

http://www.novinar.d...je-sremske.html

Највероватније да нису сви потписали,пошто има свештеника који имају супротно мишљење.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...