Jump to content

Pomazivanje osveštanim uljem je magijsko?!

Оцени ову тему

Препоручена порука

znaci, ceca tvrdi da je mazanje uljem u svrhu lecenja neka vrsta magije...

ti se ne slazes...

zasto se ti ne slazes? sta jeste a sta nije magija za tebe?

sto se mene tice, to dozivljavam kao meni magijski pristup bogu i veri... kad me boli glava popijem kafetin, i mogu da se pomolim bogu da deluje,,, nemam obicaj da se mazem osvestanim uljem jer ne vidim vezu izmelju ulja i boga, tj tu neki svestenik citao molitvu, ili je to iz nekog kandila i sad to ulje ima cudotvorna dejstva... ja se uzdam u boga a ne u cudotvorna dejstva ulja... jer mi takav pristup zaista deluje magijski...

Kakav dualizam i nedoslednost.

Pa osveceno ulje, bas kao i npr. bogojavljenska voda, ima celebna svojstva samo i iskljucivo zahvaljujci dejstvu Duha Svetog, a ne samo po sebi.

Po tome kako kazes ispalo bi da su besmisao i mosti, i cudotvorne ikone, i stosta jos u Crkvi.

Covece, iskasapili su vam svest pojedini profesori...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Otac Joil kaže da jelejosvećenje može da izleči čoveka koji je oboleo od neke teške polesti i koji je skoro mrtav. Ne verujem, ali ne znači da neću verovati ako budem video.

Nije on ni prvi ni jedini monah ili uopste hriscanin koji o tome prica.

Pravoslavna Crkva prepuna je ovakvih primera, i to svuda, sirom sveta...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Гости

Магија је у суштини слична као технологија. За одређени инпут добијаш одређени аутпут. Значи ако правилно одрадиш ритуал добијаш ефекат, ако не делује онда си нешто погрешио у ритуалу.

Po tome je magijski obred korisniji od religijskiog. Koga ne interesuje spasenje, nema sta da izgubi.

Подели на овим сајтовима

Jakov, 5. glava

14 Boluje li ko među vama, neka dozove starešine crkvene, te neka čitaju molitvu nad njim, i neka ga pomažu uljem u ime Gospodnje.

15 I molitva vere pomoći će bolesniku, i podignuće ga Gospod; i ako je grehe učinio, oprostiće mu se.

16Ispovedajte, dakle, jedan drugom grehe, i molite se Bogu jedan za drugog, da ozdravljate; jer neprestana molitva pravednog mnogo može pomoći.

očigledno je da nije poenta u samom ulju

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

MUDr. Vladislav Dolgušin - KNĚZ A LÉČITEL (ČT, Kosmopolis, 1.2. 2006) Sveštenik i lječitelj, Prag

http://www.youtube.com/watch?v=Mjg0OVDQBIA

Ukončil praxi v porodnici v Moskvě a odjel do Česka.

Používá alternativní způsoby léčby, i psychosugesci

a psychoterapii. Zároveň je pravoslavným knězem.

http://www.mudrdolgusin.o1.cz/

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...