Avocado Написано Октобар 15, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2013 Intervju za deutshe Wele bar tako tvrde naši gastarbajteri koji su to navodno gledali.ali uzmimo to kao laž,ja to nisam vidio,samo sam čuo za to. Da li si nekada razmislio o tome kolika je verovatnoća da Djindjić to kaže na Deutche Wele i da taj snimak ne vidiš nikad? Млађони је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 15, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 15, 2013 Ово се тумачи као да је хтео да се бомбардовање настави, мада је то мало слободнија интерпретација: Cuj malo.... Đinđić 1994 pravio ultra nacionalista ,držao mitinge po srbiji kako Sloba koči da se ujedine Krajina i R. Srpska,imate to na Youtube-u . daj to da vidim.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 15, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2013 Da li si nekada razmislio o tome kolika je verovatnoća da Djindjić to kaže na Deutche Wele i da taj snimak ne vidiš nikad? naravno da jesam razmislio i za jednog političara profesionalnog manipulatora ,koji živi od zavođenja naroda sve očekujem,ne može me iznenaditi bilo koji političar.šta je za tebe demokratija,jednaku težinu ima glas kriminalca i poštenog čovijeka,glupog i genijalca,jel to pravda i kako političari dolaze do izražaja,zavođenjem mase,drugačije ne mogu,meni to nisu čudne stvari,ja od njih svašta očekujem. Jesi čuo za onu knjigu karle del ponte kad kaže kako joj đinđić govori za šešelja da ga vodi i više ne vraća,jel i ona laže? možda laže i ona je na sve sposobna. svakakve laži su moguće,ali ne treba subjektivan biti kad se o bilo čemu sudi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 15, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2013 naravno da jesam razmislio i za jednog političara profesionalnog manipulatora ,koji živi od zavođenja naroda sve očekujem,ne može me iznenaditi bilo koji političar.šta je za tebe demokratija,jednaku težinu ima glas kriminalca i poštenog čovijeka,glupog i genijalca,jel to pravda i kako političari dolaze do izražaja,zavođenjem mase,drugačije ne mogu,meni to nisu čudne stvari,ja od njih svašta očekujem. Jesi čuo za onu knjigu karle del ponte kad kaže kako joj đinđić govori za šešelja da ga vodi i više ne vraća,jel i ona laže? možda laže i ona je na sve sposobna. svakakve laži su moguće,ali ne treba subjektivan biti kad se o bilo čemu sudi Ma ne pitam te za mišljenje o Đinđiću, nego za verovatnoću da jedan tako bitan snimak niko u Srbiji nema... a lepo ti je Feeble objasnio... cela priča potiče iz njegovog i Đukanovićevog teksta u NY Times-u u kojem ne piše da žele da se bombardovanje nastavi, već da će se u Srbiji nastaviti sranje i posle bombardovanja ako Milošević ostane na vlasti... GeniusAtWork and Филозоф је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 15, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2013 @Milosavljević: dok si citirao mijenjao si malo strukturu citata pa se našlo moje ime pored citata koji nije moj već je od nekog drugog,ja pišem na latinici. ja sam pokušao da potražim gdje bi to moglo biti,ali ne mogu,to nije video klip o đinđiću,već jedan duži klip u kojem se između ostalog nalazi i taj snimak đinđićevog mitinga ja mislim da je beograd u pitanju.ti mi možeš vjerovati na riječ,a ne moraš.ja bi volio da mogu to da nađem da vide i ostali! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 15, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2013 Ma ne pitam te za mišljenje o Đinđiću, nego za verovatnoću da jedan tako bitan snimak niko u Srbiji nema... a lepo ti je Feeble objasnio... cela priča potiče iz njegovog i Đukanovićevog teksta u NY Times-u u kojem ne piše da žele da se bombardovanje nastavi, već da će se u Srbiji nastaviti sranje i posle bombardovanja ako Milošević ostane na vlasti... bili smo u ratu,njemacka je kao nato članica bila u ratu sa nama to je činjenica bez obzira sto oni to zovu intervencijom od 3 mjeseca a ne ratom,vodio se žestoki medijski rat u to doba na zapadu,svakavih je tu prljavosti bilo,ne očekujem da bi švabe ikome dale naknadno taj video,to je ratni materijal,fali nama u srbiji mnogo video materijala ,ne samo taj,sa druge strane postoji mogućnost da je to sve laž,nemam neku posebnu skalu po kojoj bi odvagao koje je najpribližnije istini jer sve je to prljavo i ne razumijem ljude koji se vežu za naše političare ,zato sam i pisao u ovoj temi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Октобар 15, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2013 bili smo u ratu,njemacka je kao nato članica bila u ratu sa nama to je činjenica bez obzira sto oni to zovu intervencijom od 3 mjeseca a ne ratom,vodio se žestoki medijski rat u to doba na zapadu,svakavih je tu prljavosti bilo,ne očekujem da bi švabe ikome dale naknadno taj video,to je ratni materijal,fali nama u srbiji mnogo video materijala ,ne samo taj,sa druge strane postoji mogućnost da je to sve laž,nemam neku posebnu skalu po kojoj bi odvagao koje je najpribližnije istini jer sve je to prljavo i ne razumijem ljude koji se vežu za naše političare ,zato sam i pisao u ovoj temi Cek je l se ti sprdas il si ozbiljan? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 15, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2013 Cek je l se ti sprdas il si ozbiljan? ne sprdam se ,kod nas u srbiji su to zvali rat,ne znam kako vi to krstite tamo u USA,al plaćate porez,dio njega islo preko naših leđa u vidu bombi i municije sa osiromašenim uranijumom. a ako pak misliš za sam video,zasto ga nema,pa već sam rekao možda i ne postoji,a možda jednostavno ga nije niko ni tražio ili treća mogućnost neko ga tražio ali nije dobio,ja ne znam šta je od tog troga,ono što znam je da egzistira priča o tome. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 15, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2013 Иако је тема о ЗокијуБуљашуЖивковићу,брат Кордун помену некакав интервју Зорана Ђинђића дат радију Дојче Веле... Уколико мислимо на исти интервју, тј. на ону папазјанију медијске кухиње СМ који је водио пропагандни рат, али против сопственог народа, не "трепнувши" ни због чињенице да ће га увући у грозан рат и страдања... Дакле, тај интервју, који се у фолклору једног дела српског народа зове "Како је оно ђубре Ђинђић у неким швапским новинама призивао даље бомбардовање Србије", дат је за лист "Шпигл", а наравно СМ је то лепо упаковао у један од легендарних Дневника 2 и испричао о Ђинђићу оно што је испричао... Дакле, ево га факсимил текста Ево Шпигловог сајта, са линком ка интервјуу са покојним Првим министром ове земље... А ево и превода... Шпигл: Господине Ђинђићу. Ви сте побегли у Црну Гору. Да ли вам живот у Србији више није сигуран? Ђинђић: Напади са државне телевизије против мене су били јасан позив на линч. Било би неразумно да се сад из Црне Горе вратим назад у Србију. Као мртав опозиционар не бих могао ништа да учиним за демократске промене у Србији. Скоро је немогуће разумно размишљати у Београду и јасно сагледати наш стварни положај. Шпигл: Колико дуго ће овај рат још трајати? Ђинђић: Ја видим у Београду знакове попуштања. Наставак рата неће Милошевићу донети предност. Прве три недеље су ојачале његову позицију. Сада међутим постају јасни његови погрешни шаховски потези. НАТО остаје непоколебљив, а Русија и не размишља о томе да Југославији стварно помогне. Шпигл: Милошевић је најавио спремност Србије да део стационираних српских војних снага повуче са Косова. Да ли је то само блеф? Ђинђић: У својим компромисима он увек изнова покушава да блефира. Милошевић увек на почетку жели да да мање него што се од њега тражи, а на крају увек да и више него што је тражено. Делимичним повлачењем трупа, он се нада да ће међународна заједница бити задовољна и да ће заборавити своје циљеве. Шпигл: Запад се већ једном преварио када је поверовао да ће се Милошевић брзо предати. Да ли ће Милошевић стварно пустити своју војску да се бори против копнених трупа НАТО пакта? Ђинђић: Не верујем. Улазак земаљских трупа НАТО пакта би донео Милошевићу капитаулацију. Милошевић је свестан да НАТО неће попустити. Шпигл: Ризикује ли он свој пад, ако након бомбардовања, изненада прихвати међународне мировне трупе на Косову? Ђинђић: Народ је у истој мери разочаран од стране Европе исто као и од Милошевића. Скоро сви желе крај рата по сваку цену. Он би могао и План земаља Г-8 да потпише. Сви би били захвални и за то. Шпигл: Стотине хиљада Албанаца је протерано, многи се највероватније никад неђе вратити на Косово. Да ли је Београд тиме постигао свој тајни ратни циљ? Ђинђић: Питање је да ли Милошевић овај циљ није прескупо платио? Ако Србија после рата остане разрушена и изолована, без међународне помоћи, онда је то пирова победа. Црна Гора ће се у том случају врло брзо одвојити од Југославије. Шпигл:То је претња црногорског председника Мила Ђукановића, коју он увек врло брзо повуче чим га Милошевић опомене. Ђинђић: Са Милошевићем на челу, Југославија нема будућност. Још пар месеци и незадовољство Црне Горе ће прећи изнад сигурносне границе, тако да црногорска влада неће имати другог избора осим да крене својим сопственим путем. Шпигл: Ко ће сменити Милошевића? Он је до сада победио опозицију на свим важним изборима, потпуно независно од његовог катастрофалног ратног плана? Ђинђић: Промена мора да се спроведе од стране снага из Југославије, али међународна заједница треба да нам коначно пружи праву подршку чим започне борба против недемократске власти. Ако хоћемо да уверимо наше гласаче, потребни су нам опипљиви аргументи; Шанса за бољи живот, увођење Србије у Европску Заједницу. Такорећи један нови „Маршалов план“ за обнову, увођење демократије и преузимање управе од стране опозиције. Следеће године ће бити избори, а предизборна фаза почиње већ сад у јесен. Шпигл: Какав статус добија Косово након промене власти? Ђинђић: На почетку мира Косово неће бити нити под српском нити албанском управом, већ ће стајати под управом међународне заједнице. То међутим никако не сме да се претвори у трајни протекторат, или чак још горе у Косовску независност. Дуготрајно решење је једна врста аутономије Косова у оквиру демократске Југославије и Србије. Шпигл: Неће ли Запад приликом закључивања мира бити приморан да поново прихвати Милошевића као преговарача? Ђинђић: Првенствено је најважније да се овај рат заврши, ко ће потписати тај споразум и није толико битно, јер ће свакако одмах након тога бити постављено питање одговорности, како у НАТО, тако и код нас. Милошевића је најважније после тога спречити на сваки начин да изазове неки нови војни конфликт. Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 15, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2013 ne isključujem mogućnost da ovo sa tim itervjuom je montirano u slobinoj kuhinji,a sloba se bavio svakakvim radnjama,posebno protiv svog naroda. nisam nikada na tu temu razgovarao sa nikim,ja tu mogucnost ne osporavam,ali niej poenta u tome,poenta je nešto drugo,svi mi jako dobro znamo da mi srbi pravog lidera nemamo odavno,đinđića je najviše uzdigla njegova tragična smrt,a ne njegova dijela,meni je žao zbog smrti,ja bi volio da niko nikada nije poginuo! i sada od pokojnog đinđića su nastale razne starnke,mnogi se sa njim reklamiraju ,pa to je ljudi užasno i kakvi su to ljudi,čeda jovanović,pa sad i živković osnovali stranke al sa đinđićem kao temeljom,glupi narod na svašta nasijeda to je dokazano Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Октобар 15, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2013 Zoran Zivkovic pravi novu stranku! А зато се слик'о за "Playboy Srbija"... ја тек сад сконт'о. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 15, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 15, 2013 @Milosavljević: dok si citirao mijenjao si malo strukturu citata pa se našlo moje ime pored citata koji nije moj već je od nekog drugog,ja pišem na latinici. ja sam pokušao da potražim gdje bi to moglo biti,ali ne mogu,to nije video klip o đinđiću,već jedan duži klip u kojem se između ostalog nalazi i taj snimak đinđićevog mitinga ja mislim da je beograd u pitanju.ti mi možeš vjerovati na riječ,a ne moraš.ja bi volio da mogu to da nađem da vide i ostali! Izvini greska. Ajd bas bih vleo da vidim taj klip gde djindjic to prica. Da izvines ali neverujem ti na rec, kada se prica o politicarima pozitivno ili negativno ne verujem nikom na rec .. posebno kada su tvrdnje koje ne idu uz lik i delo Djindjica.. bili smo u ratu,njemacka je kao nato članica bila u ratu sa nama to je činjenica bez obzira sto oni to zovu intervencijom od 3 mjeseca a ne ratom,vodio se žestoki medijski rat u to doba na zapadu,svakavih je tu prljavosti bilo,ne očekujem da bi švabe ikome dale naknadno taj video,to je ratni materijal,fali nama u srbiji mnogo video materijala ,ne samo taj,sa druge strane postoji mogućnost da je to sve laž,nemam neku posebnu skalu po kojoj bi odvagao koje je najpribližnije istini jer sve je to prljavo i ne razumijem ljude koji se vežu za naše političare ,zato sam i pisao u ovoj temi A mozda je taj video cista izmisljotina. Sad mozemo da teorisemo i spekulisemo do ujutru. Ђинђић: У својим компромисима он увек изнова покушава да блефира. Милошевић увек на почетку жели да да мање него што се од њега тражи, а на крају увек да и више него што је тражено. Делимичним повлачењем трупа, он се нада да ће међународна заједница бити задовољна и да ће заборавити своје циљеве. I tako smo izgubili Kosovo, Krajnu, i sve ostalo.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Октобар 15, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2013 Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 15, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 15, 2013 Pocinje kod njega da me nervira malo to "najblizi saradnik djindjica" inace upoznao sam ga, fino deluje. Generalno mi se svidja program kakav njegova stranka pruza ima li ko zainteresovan da diskutujemo o tome? Tražimo promenu izbornog sistema. Proporcionalni izborni sistem u Srbiji predstavlja jedan od glavnih uzročnika političke i institucionalne inercije. Poslanici izabrani po ovom sistemu ne izražavaju direktnu volju građana, već su mahom poltroni i aparatčići, imenovani voljom stranačkog lidera. Takođe, takav izborni sistem omogućuje stvaranje vlada sa velikim brojem stranaka, što ima negativne posledice po vladinu politiku. Što je broj stranaka u vladi veći, to je vladi teže da usvoji politiku koja menja status quo, jer svaka stranka može da uloži veto, koji može da blokira promene, preteći izlaskom iz koalicije. Efekat velikog broja stranaka sa mogućnošću ulaganja veta je posebno uočljiv kod ekonomske i fiskalne politike posle 2008. godine, kada je u vladi bilo 17 stranaka i kada je došlo do eksplozije budžetskog deficita i javnog duga. Želimo da smanjimo broj stranaka u vladi tako što ćemo uvesti mešoviti izborni sistem umesto proporcionalnog. Dve trećine poslanika biralo bi se po većinskom izbornom sistemu, a jedna trećina po proporcionalnom. Rezultat takvog sistema, koji uspešno funkcioniše u Nemačkoj, Izraelu, Novom Zelandu, Japanu i drugim zemljama, jeste manji broj stranaka u skupštini I, samim tim, u vladi. Vlade u tim zemljama su stabilnije i lakše se usaglašavaju oko promene javne politike, kada je promena javne politike neophodna. Poslanici izabrani većinskim sistemom imaju jasnu i direktnu odgovornost prema građanima koji su ih birali. Da će primena mešovitog izbornog sistema dati slične rezultate i u Srbiji, pokazuje primer Vojvodine, za čiju se skupštinu poslanici biraju po mešovitom sistemu. U Skupštini Vojvodine, posle izbora 2008. godine, bilo je ukupno sedam izbornih lista, a u Skupštini Srbije 16. Izvršno veće Vojvodine u periodu 2008-2012. godine činilo je pet stranaka, a Vladu Srbije čak 17 stranaka. Posle majskih izbora održanih 2012. godine, Izvršno veće Vojvodine čine samo tri, a Vladu Srbije sedam stranaka. Tražimo veći census za koalicije. Dodatni institucionalni mehanizam kojim bi se u Skupštini Srbije smanjio broj stranaka – pogotovo manjih stranaka – jeste uvođenje većeg cenzusa za koalicije. Predlažemo census od 7 % za koaliciju dve stranke, 9% za koaliciju tri stranke, 15% za koaliciju četiri stranke, te 25% za koaliciju pet i više stranaka. (Cenzus se i dalje ne primenjuje na manjinske stranke.) Promena izbornog zakona bi omogućila efikasniju borbu protiv korupcije. Promena izbornog zakona rezultirala bi manjim brojem stranaka u vladi, a to bi omogućilo lakšu borbu protiv korupcije. Sadašnje izborno zakonodavstvo, koje stvara vlada sa puno stranaka, omogućava jednom broju stranaka da neprekidno bude na vlasti. Kada vladu čini minimalna koalicija (što znači da je dovoljno da jedan partner napusti vladu da bi ona pala), vladi su vezane ruke u pogledu sprovođenja antikorupcijske politike, kad god borba protiv korupcije podrazumeva istragu svih članova prethodne koalicije (uključujući i one koji sede u vladi). U tom slučaju, koalicioni partneri koji su preostali iz prethodne vlade, mogu da zaprete da će napustiti vladu ako istraga obuhvati i njih. Tada borba protiv korupcije staje ili se usmerava na političare koji više nisu u vladi. Zahtevamo uvođenje kancelarskog sistema vlade. Veliki broj članova vlade, koji mogu da ulože veto, stvorio je “feudalizaciju” vlade. To znači da u vladi ne postoji lider i jedinstvena vladina politika, već svaka stranka dobija nekoliko resora nad kojima ima apsolutnu kontrolu. Takav institucionalni dizajn sprečava premijera da vodi jedinstvenu politiku (obaveznu za celu vladu). Umesto da bude lider u vladi, premijer postaje čuvar koalicije. On je često prinuđen na kompromise i ustupke da bi održao koaliciju, što dovodi do nekonzistentnosti ili potpunog odsustva programa. Vlada koja nema lidera implicitno šalje signal da nema legitimitet, a odsustvo legitimiteta slabi njen kapacitet za sprovođenje reformskog programa. Vlada Mirka Cvetkovića je pokušala, ali nikada nije sprovela u delo “seču propisa”, što pokazuje da premijer koji nema legitimitet ne može čak ni od svoje administracije da zahteva promenu ponašanja i propisa. Jednim delom, takvo stanje je posledica pravila da skupština bira vladu. Zato, umesto postojećeg sistema, predlažemo kancelarski sistem vlade u kome skupština bira premijera, a ne vladu. U takvom sistemu premijer je jedini odgovoran za odluke vlade. Kada je izabran, premijer formuliše politiku vlade, bira i otpušta ministre, za šta nije neophodna potvrda skupštine. Ako skupština nije zadovoljna radom vlade, ona glasa o smeni premijera, a ne vlada. Vlada ne može imati vise od 10 ministarstava. U slučajevima kada najveća stranka može da bira između više koalicionih partnera, direktan izbor premijera bi, zajedno sa reformom ostalih političkih institucija, omogućio premijeru da se prvenstveno bavi formulisanjem i sprovođenjem koherentne javne politike, a ne samo održanjem koalicije. Naprimer hoce da prepolovi broj poslanika ( sa 250 na 125) , uvede kancelarski sistem i neposredno biranje predsednika. Kompletan tekst na: http://www.novastranka.rs/uploads/dokumenta/reforma-politickih-institucija.pdf oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 15, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 15, 2013 Ekonomske reforme: I. Predlažemo sveobuhvatnije i radikalnije ukidanje administrativnih prepreka za poslovanje. II. Želimo da podstaknemo zapošljavanje kroz podsticanje privatne inicijative III. Želimo slobodno tržište, ali ne samo na rečima, već i na delu. Vlada mora da ukine monopole preduzeća na proizvodnju, promet i prodaju svih dobara koja se mogu razmeniti na tržištu IV. Želimo odgovornu fiskalnu politiku koja podrazumeva značajno smanjenje javne potrošnje i nadležnosti države, uz uravnotežen budžet u višegodišnjem periodu, i efikasno angažovanje javnih resursa VI. Želimo pametnu socijalnu politiku koja pomaže samo onima kojima je pomoć potrebna. Kompletan tekst: http://www.novastranka.rs/uploads/dokumenta/program-ekonomskih-reformi.pdf oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука