Toma Написано Октобар 30, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2012 Ja divna čoveka! Eh kad bi mogli da nam ga iznajme na 2-3 godine.... Samo ne shvatam, kako su lokalne urugvajske kabadahije pristale da njega finansiraju na predsedničkim izborima! Лидија Миленковић and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 2 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Октобар 30, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2012 sto se tiče ovog čoveka, svaka mu čast, ali hrišćanstvo se ne ogleda pre svega u činjenju dobrih dela i skromnosti... imamo toga i u budizmu na primer, tako da nije hrišcanstvo jedino koje istice te vrednosti, niti nas te vrednosti same po sebi čine hrišćanima. to je kao kad govorimo da etika nije presudna da neko bude upisan u diptihe svetih.... tako i ovde ne mozemo govoriti da je neko hrišnanin jer je dobar čovek. da bi se bilo hrišćaninom treba se prihvatiti hristos, tj ima ti zajednica sa njim... a ne samo podrazavati neke vrednosti koje su svojstvene između ostalih religija i hrišćanstvu. Avocado, Лидија Миленковић, Sophrosyne and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Октобар 30, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2012 У праву си, гледајући по дефиницији, али коментар (верујем да су и остали) сам засновала на неким деловима Јеванђеља, као на пример http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9F%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B0_%D0%BE_%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%BC_%D0%A1%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%9B%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D1%83, и сл. где се цене дела, а не , фарисејски, празне речи. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 31, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2012 Ми ни једног оваквог комунисту нисмо имали, а да јесмо и дан данас би овде био комунизам. Хвала Богу па нисмо Млађони, RYLAH and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 31, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2012 sto se tiče ovog čoveka, svaka mu čast, ali hrišćanstvo se ne ogleda pre svega u činjenju dobrih dela i skromnosti... imamo toga i u budizmu na primer, tako da nije hrišcanstvo jedino koje istice te vrednosti, niti nas te vrednosti same po sebi čine hrišćanima. to je kao kad govorimo da etika nije presudna da neko bude upisan u diptihe svetih.... tako i ovde ne mozemo govoriti da je neko hrišnanin jer je dobar čovek. da bi se bilo hrišćaninom treba se prihvatiti hristos, tj ima ti zajednica sa njim... a ne samo podrazavati neke vrednosti koje su svojstvene između ostalih religija i hrišćanstvu. Niko nije ni rekao da je to dovoljno, niti da je automatski hriscanin. Samo se vratis stranu unazad i procitas lepo sve sto pise... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 гле ове пуританце, једнима не дају ни по коју цену да се зову хришћанима све и да су крштени, а ни овима који нису па макар испунише сав закон и пророке ... е леба вам, важно да сте постали редом верометри И не будите никоме ништа дужни осим да љубите један другог; јер који љуби другог закон испуни. Римљанима посланица, глава 13, стих 8 и гле, овај богоугодник изљуби све живо, сопствени пример даде целој нацији и целој планети, нико нема ништа да му нађе ни у срцу а камоли у делима - и опет није свет, а чист ко суза ... сва срећа па Бог суди. Анастасија and И.стојковић је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Новембар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 sva sreca. Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука