Jump to content

Zašto Bocvana ima PayPal a Srbija nema

Оцени ову тему

Juan Valdez

Препоручена порука

Znaci sada si ga odvalio ali onako muski ... Jok bato, za moje pare i sa mojim parama ja radim sta hocu a prodavac ako hoce da proda nesto i da odere klijenta mora da nadje naivcinu koja ne kapira da je trgovac tu samo sa jednom ulogom i ciljem, da uzme pare i da  vrsi uslugu da bi imao osnova da uzme pare. A kada izadjes iz radnje trgovac kazeHVALA VAM I DODJITE OPET a ne kaze kupac HVALA VAM STO STE MI PRODALI I AKO BI BILI LJUBAZNI DA ME PUSTITE JOS NEKI PUT U PRODAVNICU.

А све то захваљујући магичном леку за све у капиталистичкој економији - конкуренцији. То "хвала вам, дођите нам поново" је нешто што трговац каже јер је свестан да си му ти обезбедио леба (зараду). Али то не умањује чињеницу да када трговац не би постојао ни ти не би могао да купиш компјутер. Наравно да ти не мораш да се захваљујеш итд. зато што је чин давања новца трговцу за производ који продаје довољан, то је сигнал да оно што он ради има смисла, да неко жели да купи то што он продаје. То је њему више него довољно. 

Најозбиљније, било би супер кад би скапирао ову основну ствар, многе ствари у људском друштву би ти биле јасније. Без зезања.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 154
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

А све то захваљујући магичном леку за све у капиталистичкој економији - конкуренцији. То "хвала вам, дођите нам поново" је нешто што трговац каже јер је свестан да си му ти обезбедио леба (зараду). Али то не умањује чињеницу да када трговац не би постојао ни ти не би могао да купиш компјутер. Наравно да ти не мораш да се захваљујеш итд. зато што је чин давања новца трговцу за производ који продаје довољан, то је сигнал да оно што он ради има смисла, да неко жели да купи то што он продаје. То је њему више него довољно. 

Најозбиљније, било би супер кад би скапирао ову основну ствар, многе ствари у људском друштву би ти биле јасније. Без зезања.

Jos ti da skapiras da u kapitalistickim privredama trgovac otvara prodavnicu kada dobije licencu od drzave ....

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Jos ti da skapiras da u kapitalistickim privredama trgovac otvara prodavnicu kada dobije licencu od drzave ....

Јокморе. Отвара продавницу упркос томе што мора да се цима око лиценци. То је вештачки наметнута препрека коју мора да превазиђе да би могао да постоји. Што више тих препрека, то мање трговаца, то веће цене, то више глади и сиромаштва.

Подели на овим сајтовима

Јокморе. Отвара продавницу упркос томе што мора да се цима око лиценци. То је вештачки наметнута препрека коју мора да превазиђе да би могао да постоји. Што више тих препрека, то мање трговаца, то веће цене, то више глади и сиромаштва.

Ovi, vidim, pocrkase od gladi po zapadu ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ovi, vidim, pocrkase od gladi po zapadu ...

Има их и који цркавају, и то баш због превише ретардиране регулације. Лесефер економија не тврди да би била савршена (да нико не би био сиромашан) али је чињеница да би у таквом друштву било најмање могуће сиромашних.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...