Primal Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Данас, на празник Свете Петке, су у Ужицу подељени Нови Завет у преводу Емилијана Чарнића и сликовница под називом Упознај цара. Издавач библије је Издање библијског друштва Београд. Сликовницу је издала Саборна црква из Ниша. О чему се овде ради и зашто је књига подељена бесплатно?Емилијан Чарнић је професор Богословског факултета у Београду, доктор наука из Атине. Превео је Нови Завет на основу грчког издања Александра Мерка, објављеног у Риму. Чула сам да овај превод није признат као регуларан. Уредници сликовнице су Иван Цветковић, протонамесник и Дарко Адамек, директор Дечије мисије. http://www.decijamisija.org/ http://siont.net/biblija/clanci/prevodi.php Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 превод није признат као регуларан. To je najbolji i najpribližniji orginalu, srpski prevod. Ja ga imam i redovno ga koristim... obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Чула сам да овај превод није признат као регуларан. Daleko od toga, kao sto Gandalf rece, jedan je od najboljih, ako ne bas i najbolji... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Тај превод читам свакодневно од 1987. год. И када на Агапама причамо, одатле цитирам и - никоме не смета. Драгана Милошевић and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Октобар 28, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2012 И када на Агапама причамо, одатле цитирам и - никоме не смета. Nedavno u man. Ostrog je bila jedna starica, i u ruci nosi molitvenik i jevanđelje( ono plavo u Čarnićevom prevodu). To mi je bilo baš simpatično, jer kod nas obično babe ako ne vide krS" i ono Sa blagoslovom SSA kažu: Pu! Sekta! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Primal Написано Октобар 28, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 28, 2012 Ако је тако, због чега се онда не користи у богословијама и посебно ме интересује ко стоји иза Библијског друштва Београд?Због чега је бесплатно, и дели се на пијаци уместо у храмовима? kron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Октобар 28, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2012 Nedavno u man. Ostrog je bila jedna starica, i u ruci nosi molitvenik i jevanđelje( ono plavo u Čarnićevom prevodu). To mi je bilo baš simpatično, jer kod nas obično babe ako ne vide krS" i ono Sa blagoslovom SSA kažu: Pu! Sekta! :0104cheesy: Možda je u tome 'razlika' izmedju starica i baba! Inače, ja sam zbog nekih preko onog ćupa/lampe lepio razne nalepnice, da im ne stvara zabunu, a voljenoj osobi sam taj prevod poklonio ali sam ga pre toga u knjigoveznici 'prepakovao' u kožni povez. Gde ima volje, ima i načina. Sve činim samo da ljude 'dovučem' na Liturgiju... 11122 Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Октобар 28, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2012 starica i baba! Možda u poslednje vrijeme ne pazim šta pišem Koliko te je koštalo to koričenje ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука