Walter Написано Октобар 24, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2012 Ти напади показују да нам је Црква хвала Богу на правом и Истинитом путу... Кад је распета са свих страна као и сам Христос.. Један крај П.О.Архиепископија у Македонији крвари.. Врх крста у Цркној Гори Крвари, ране у Тимочкој епархији од румунске Државе и Цркеве.. Други крај крста у Браничеву од истих румуна ... А оно најболније је свакако када наши чалнови што верни што клирици, попут Артемита и осталих показују се као истинске Јуде... као што ни њему , самом Јуди, није било тешко да после причешћа из Христове руке,.. оде и изда Га... Банатски деран and Пајко је реаговао/ла на ово 2 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Октобар 24, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2012 Vladika i kanonska Crkva u Makedoniji krvare, a naše vladike šuruju sa bandom raskolničkom! Банатски деран је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Октобар 24, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2012 које новотарије? Sve one stare u " Carevom novom odelu". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Октобар 24, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2012 @@N.Petrovic, не разумем. N.Petrovic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 24, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2012 Ти напади показују да нам је Црква хвала Богу на правом и Истинитом путу... Кад је распета са свих страна као и сам Христос.. Један крај П.О.Архиепископија у Македонији крвари.. Врх крста у Цркној Гори Крвари, ране у Тимочкој епархији од румунске Државе и Цркеве.. Други крај крста у Браничеву од истих румуна ... А оно најболније је свакако када наши чалнови што верни што клирици, попут Артемита и осталих показују се као истинске Јуде... као што ни њему , самом Јуди, није било тешко да после причешћа из Христове руке,.. оде и изда Га... Ово је цела суштина. Овде, готово, нема шта да се дода... osmeh1 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Октобар 24, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2012 Veruj mi, ni ja. Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Банатски деран Написано Октобар 24, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2012 Заиста ми о. Гаврило није јaсан, било би добро да веома брзо одговори на ово питање, ево позивамо га као човека кога веома, веома ценимо: Прво, ово је рекао ЈЕДАН Епископ СПЦ (с тим што има још пар њих који такође то мисле) АЛИ Лаврентије није саслуживао са расколницима. Овде видимо нешто сасвим друго. Не знам шта да кажем... какав је ово аргумент ка линку ка Блицу и текстом где Лаврентије говори о САСВИМ ДРУГОЈ СТВАРИ? Уосталом, свако нека рди шта мисли да треба да ради, данас постоји интернет, све се брзо сазна и види. Ми ћемо стајати иза наше Свете Цркве, ја ћу као уредник највећег православног интернет сајта да стојим иза ставова наше Цркве и ако је потребно лично ћу да идем и браним Архиепископа и мученика македонског. Драги Оче Иване,управо се на овој слици где је коментар јавило доста људи са истим питањен у вези саслужења са расколницима.Пратио сам све време,нико није упутио ниједну ружну реч(уствари један је назвао језуитом мзљ јована) али остали су питали лепо и аргументовано о томе зашто се крше одлуке синода.И наравно као што бива,обрисана је цела та слика са свим коментарима без икаквог одговора.Тужно,много тужан гест од Оца Гаврила. Равно,нигде брда све је равно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Октобар 24, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2012 Сад ми се јавља параноја, да неће од митрополије загребачко-љубљанске да праве неку ХПЦ, па им затреба подршка од МПЦ... Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 24, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2012 То су покушали и за време комуниста када су основали ЈУГОПРЦ БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Октобар 24, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2012 Сад ми се јавља параноја, да неће од митрополије загребачко-љубљанске да праве неку ХПЦ, па им затреба подршка од МПЦ... Покушали су прије 2-3 год.Не знам шта се сад дешава,престала сам пртити. Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Октобар 24, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2012 Ne bih da budem baš gruba, ali mi sve to liči na otimanje oko dela kolača :rolleyes: No ovo je ogromno iskušenje za vernike... "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Октобар 24, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 24, 2012 Драги Оче Иване,управо се на овој слици где је коментар јавило доста људи са истим питањен у вези саслужења са расколницима.Пратио сам све време,нико није упутио ниједну ружну реч(уствари један је назвао језуитом мзљ јована) али остали су питали лепо и аргументовано о томе зашто се крше одлуке синода.И наравно као што бива,обрисана је цела та слика са свим коментарима без икаквог одговора.Тужно,много тужан гест од Оца Гаврила. Ако је тамо обрисано, овде није. Просто, не може да се то обрише јер Литургија није ствар коју ми посматрамо са стране већ догађај. Ово говорим скроз пријатељски. Осећам да је читава ова наша борба за Цркву у Македонији и борба за хитно ослобађање Архиепископа Јована бива минирана, веровали или не, из самог врха Цркве. Зар је толико тешко одговорити људима зашто су ово себи дозволили у Лепавини? Видите, нико није говорио никакве ружн речи, људи са са правом питају. Ако нема одговора, треба јасно рећи: Немамо одговор. Ако је ово урађено у незнању, треба то и рећи. Али ако се ово ради са неком другом намером, зар је то толико тешко казати? дакле, нећу да погађам шта је и како је, у последње време добијам многе поруке где се појединци одважују да ме и вређају што подржавам Архиепископију, па хоћу ствари да истерам на чистац као одговоран човек који именом и презименом стоји иза свога рада, а најпре својим свештеничким чином. Ово је све оставило горак укус у устима. Свакако да ћемо инсистирати на одговору па год ко био. Имамо апсолутно право као Црква. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Октобар 24, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2012 Najveci problem je ovde sto Makedonija prolazi kroz veliku kvazinacionalnu krizu identiteta i samim tim rusi svoje istinsko bice. A izjave ovih nasih otaca Crkve ne trebaju se uzimati kao stav Crkve jer svaka licnost u Crkvi ima pravo na svoje misljenje makar bilo i pogresno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 24, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2012 А драги Епископи који газе по Архиепископу нека се доообро запитају да ли им је заиста стало до Цркве и народа у Македонији или ово причају зато што су болећа срца па мисле да жртвујући неке људе (који се прогањају и убијају, што психички што физички као Архиепископ Јован) могу помоћи решавању проблема. Ok, u startu da se ogradim da slabo znam o svemu ovome, ali mi nekako nije jasno to poistovećivanje dve različite stvari, pa ako može neko objašnjenje. Otkud je stav da treba da postoji autokefalna makedonska pravoslavna crkva istovremeno stav da treba tamničiti Arhiepiskopa Jovana? Koliko je inače MKC involvirana u muke Arhiepiskopa Jovana? Njega progoni civilna vlast, pa pitam koliko je taj progon proizvod pritiska MKC a koliko je zapravo njihovo političko pitanje i zapravo želja političara? (ne mora da bude potkrepljeno nekakvim dokazima, više me interesuju utisci) Jer, koliko se meni na osnovu malo informacija čini, najveći deo tih problema zapravo stvara politika i to što Makedonci vide SPC kao "Republiku Srbiju" i što ova pitanja doživljavaju kao pitanja državnog i nacionalnog identiteta i borbu protiv nekakvih "velikosrpskih" pretenzija... Uz opasnost da bude ono "ko o čemu, baba o uštipcima"... imam utisak da svih tih problema ne bi ni bilo da su Srbija i Makedonija zaista sekularne i da se u verska pitanja nije umešala politika (i vera u politiku)... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Октобар 24, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2012 Ok, u startu da se ogradim da slabo znam o svemu ovome, ali mi nekako nije jasno to poistovećivanje dve različite stvari, pa ako može neko objašnjenje. Otkud je stav da treba da postoji autokefalna makedonska pravoslavna crkva istovremeno stav da treba tamničiti Arhiepiskopa Jovana? Koliko je inače MKC involvirana u muke Arhiepiskopa Jovana? Njega progoni civilna vlast, pa pitam koliko je taj progon proizvod pritiska MKC a koliko je zapravo njihovo političko pitanje i zapravo želja političara? (ne mora da bude potkrepljeno nekakvim dokazima, više me interesuju utisci) Jer, koliko se meni na osnovu malo informacija čini, najveći deo tih problema zapravo stvara politika i to što Makedonci vide SPC kao "Republiku Srbiju" i što ova pitanja doživljavaju kao pitanja državnog i nacionalnog identiteta i borbu protiv nekakvih "velikosrpskih" pretenzija... Uz opasnost da bude ono "ko o čemu, baba o uštipcima"... imam utisak da svih tih problema ne bi ni bilo da su Srbija i Makedonija zaista sekularne i da se u verska pitanja nije umešala politika (i vera u politiku)... Берате има тема о прогону П.О.Архиепископије, .. фер би било да одеш и погледаш мало .. овако спамујеш беспотребно... Ево па читај... разводнићеш причу безвезе... : https://www.pouke.org/forum/topic/9128-прогон-православне-охридске-архиепископије-у/ .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука