мирођија Написано Октобар 21, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2012 НАЈОПАСНИЈА ПЕТОРКА Пре него купите најновије средство за чишћење, проверите садржи ли хемикалију. Најопасније су фенол, формалдехид, боракс, бензен и натријум-хидроксид. НАЈУГРОЖЕНИЈА СУ ДЕЦА Стерилизација највише угрожава оне што праве прве кораке по "савршеном" поду. Наиме, у идеалној средини, с тек неколико бактерија с којима се сретну током дана, њихови мали организми постају лењи, уједно и неотпорни, те лакше подлежу инфекцијама, алергијама и астматичним обољењима. Драгана Милошевић and Калеидоскоп је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Калеидоскоп Написано Октобар 21, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2012 Неколико пута сам ово говорио младим родитељима: током студије, наишао сам на један рад, који је истраживао повезаност између чистоћа и услове у којима малишани расту и инциденца појаве алергијске реакције у потоњим годинама живота. Како је у "развијеном свету", током '70-'80тих владала парадигма да се мала деца морају узгајати у чисту (домаћу) околину, овај рад пратио је ефекте који је та парадигма изазвала 20 година касније. Резултати су следећи: инциденца појаве алергијских реакција код, сад већ, адолесцената, је драстично повећана. Овај стручни рад је закључио да, узгајући деца у "стакленом звону" је изазвало да имуни систем ових деца остане "заборављен", неразвијен, антигени нису на правилан начин и у правом времену представљена организму, да би он адаптирао своје реакције, па нормалне имунолошке реакције су, у потоњим годинама, већ претворена у бурне, упалне реакције, т.е. алергије.... Да буде ствар још убедљивија, прошле године сам дошао до један други рад који указује на то, да људи који живе у супстандардним условима (рецимо, у земље Трећег света) у односу хигијене и чистоћа пијуће воде, врло често су инфестирана са цревним паразитима, али алергијске реакције не постоје. Сасвим супротно, људи који живе у земљама развијеног света, имају услове за одржавање личне хигијене и којима је доступна чиста пијућа вода, врло ретко се инфестирају са цревним паразитима, али зато, алергијске реакције постају правило. То се објашњава са различитим тзв. Th (1 или 2) имунолошким одговором, али стоји аргументација да претерана чистоћа доводи до нагомилавање опасности од појаве алергијске реакције у потоњим годинама детињства, чак и адолесценције... Поздрав. мирођија је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Октобар 21, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2012 Nekad se kao dete sakrijem od sljivu i jedem sa zemlje one slatke neoprane. Nista nije falilo. Sad su deca previse zasticena. Калеидоскоп је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 21, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 21, 2012 Нама су мазали маст на леба, посипали алевом паприком, њам много лепо, а онда ме неко гурне случајно док се играмо, и комад ми падне у прашину...Ништа, подигнем, дунем и поједем...њам,њам... Драгана Милошевић and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 21, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 21, 2012 Бака нам је често давала да једемо очишћене семенке од бундеве, да спречимо неке паразите да се појаве у цревима, као што су дечије глисте... Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Октобар 21, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2012 Нама су мазали маст на леба, посипали алевом паприком, њам много лепо, а онда ме неко гурне случајно док се играмо, и комад ми падне у прашину...Ништа, подигнем, дунем и поједем...њам,њам... И, као по неком правилу, кришка хлеба у прашину падне на ону намазану страну! gringrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 21, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 21, 2012 [quote name=malina ' timestamp='1350851638' post='733346] И, као по неком правилу, кришка хлеба у прашину падне на ону намазану страну! gringrin Под обавезно... gringrin vrtiloptu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Октобар 22, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2012 [quote name=malina ' timestamp='1350851638' post='733346] И, као по неком правилу, кришка хлеба у прашину падне на ону намазану страну! gringrin Наравно,јер је намазана страна тежа и она превагне при паду Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Октобар 22, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2012 Наравно,јер је намазана страна тежа и она превагне при паду У односу на шта тежа? gringrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Октобар 22, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2012 [quote name=malina ' timestamp='1350932915' post='733586] У односу на шта тежа? gringrin Тежа од стране која није намазана gringrin Пробај, намажи једну страну маргарином и џемом,нпр, и гледај како ће хлеб да направи салто и да се дочека право на намазану страну gringrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Октобар 22, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2012 E koliko puta sam sa bakom cuvala koze i jarice. Igram se sa njima; obavezno me obore, i dodjem da prezalogajim na sred pasnjaka .Divota. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Октобар 22, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2012 Тежа од стране која није намазана gringrin Пробај, намажи једну страну маргарином и џемом,нпр, и гледај како ће хлеб да направи салто и да се дочека право на намазану страну gringrin Али то је једно те исто парче хлеба..како нешто може да буде теже у односу на себе само? .mislise. мирођија је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука