Jump to content

Bogorodica iz Hilandara spasla Feliksa

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

Nego nešto ozbiljno da pitam. Znate ono kada je počeo da se prevrće???

E da li je to slučajno uradio tj. izgubio kontrolu, pa se na kraju vratio ili je u pitanju bio "manevar" za smanjenje brzine. Jer ja sam gledao i kada je počeo da se vrti przina je naglo počela da opada, a i tražio sam razne video snimke sa raznih televizija i raznim komentatorima i ni jedan nije delovao uplašeno ili uspaničeno dok je prenosio, a ovaj počeo da se prevrće.

Подели на овим сајтовима

A jel imao na sebi pelene za odrasle?

I one debele vunene čarape?

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

Nego nešto ozbiljno da pitam. Znate ono kada je počeo da se prevrće???

E da li je to slučajno uradio tj. izgubio kontrolu, pa se na kraju vratio ili je u pitanju bio "manevar" za smanjenje brzine. Jer ja sam gledao i kada je počeo da se vrti przina je naglo počela da opada, a i tražio sam razne video snimke sa raznih televizija i raznim komentatorima i ni jedan nije delovao uplašeno ili uspaničeno dok je prenosio, a ovaj počeo da se prevrće.

тад је пробио звучни зид јер је била највећа брзина, и то му је пореметило праволинијски слободан пад што се чује и по наглом прекиду дисања.

између осталог, то је најризичнији део скока био, могао је да изгуби свест од вртења и погине ако се поремети бароматерски окидач за избацивање падобрана од силине пробијања звучног зида, стајао му је на левој подлактици.

једини маневар за стабилизацију и смањење брзине при слободно паду је положај "жабе",

skydiving.jpg

док се за постизање велике брзине у слободном паду користи положај "иглe".

lawn_dart.jpg

Подели на овим сајтовима

A jel imao na sebi pelene za odrasle?

I one debele vunene čarape?

врло могуће да је имао пелене или неку врсту катетера јер је носио практично прилагођено свемирско одело, дође му стандардна опрема за то, или се барем натренирао да успори метаболизам и накркао пилула које спречавају избацивање отпадних материја из организма :)

а што се тиче очувања топлоте, био је заштићен од температура до -70 степени целзијуса посебном врстом подлоге унутар одела.

Подели на овим сајтовима

ROZVEL - Pravoslavna amajlija.

Austrijanca Feliksa Baumgartnera (43), koji je pre tri dana skočio sa ivice svemira i svojim podvigom bez daha ostavio celu planetu, od sigurne smrti spasla je pravoslavna ikona Bogorodice iz manastira Hilandar, koju je nosio u džepu.

Otkazao mu padobran ili tako nešto?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Sanela je inace cisto srpsko ime , tako cesto medju pravoslavcima , kao i Razija , Fata i slicna pravoslavna imena

A sta cemo sa npr. pravoslavnim u Siriji ili neka druga Arapska zemlja, sto on ne moze da bude pravoslavac ako je Senad, Sabahudi, Ahmet, Razija, Fata.....?

Rodrigez, Karlos ne moze da bude pravoslavno ime???? :o

Pa ima vise Razija pravoslavnih, no sto ima Srba :D

Подели на овим сајтовима

Sanela je inace cisto srpsko ime , tako cesto medju pravoslavcima , kao i Razija , Fata i slicna pravoslavna imena

једно од највећих православних имена у календару је и свети мученик Ахмед Калиграф, исповедник Православља који је уписан у све календаре помесних Цркава ;)

упадаш у замку да национализујеш Цркву, у којој нема ни нације ни територије ... ни мушког, ни женског, ни многих других ствари које су ПОДЕЛА земаљска а не део Цркве која све и сваког прима и освећује.

то не негира нити једну од тих ствари којима смо обележени, ал србизовање или неко друго национализовање Цркве и верника је јерес. као и промена имена неког ко се зове Санела на крштењу у Јелену или тако неко српско име, да не улазимо у проблематику ономастикона и чија су заиста та имена која ми носимо ;)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Otkazao mu padobran ili tako nešto?

ма јок, мисли се на оно неконтролисано вртење после пробијања звучног зида ... папански текст.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...