Jump to content

Шта "зилоти" Матејевци узимају као оправдање

Оцени ову тему

Искушеник

Препоручена порука

On 15. 8. 2013. at 11:42, SHADOWS OF THE LIGHT рече

A el ce budisti da se spasu?

to moraš da pitaš Njega... ako tražiš moj stav mislim da mnogi van zemaljske crkve hoće ali svakako da van nebeske nema spasenja a sve to zato što Gospod meri prema tome kako se odnosimo prema drugima jer druge (posebno one kojima je potrebna pomoć) poistovećuje sa samim sobom

A kad dođe Sin čovečiji u slavi svojoj i svi sveti anđeli s Njime, onda će sesti na prestolu slave svoje.

32 I sabraće se pred Njim svi narodi, i razlučiće ih između sebe kao pastir što razlučuje ovce od jaraca.

33 I postaviće ovce s desne strane sebi, a jarce s leve.

34 Tada će reći car onima što Mu stoje s desne strane: hodite blagosloveni Oca mog; primite carstvo koje vam je pripravljeno od postanja sveta.

35 Jer ogladneh, i daste mi da jedem; ožedneh, i napojiste me; gost bejah, i primiste me;

36 Go bejah, i odenuste me; bolestan bejah, i obiđoste me; u tamnici bejah, i dođoste k meni.

37 Tada će Mu odgovoriti pravednici govoreći: Gospode! Kad Te videsmo gladna, i nahranismo? Ili žedna, i napojismo?

38 Kad li Te videsmo gosta, i primismo? Ili gola, i odenusmo?

39 Kad li Te videsmo bolesna ili u tamnici, i dođosmo k Tebi?

40 I odgovarajući car reći će im: Zaista vam kažem: kad učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste.

41 Tada će reći i onima što Mu stoje s leve strane: Idite od mene prokleti u oganj večni pripravljen đavolu i anđelima njegovim.

42 Jer ogladneh, i ne dadoste mi da jedem; ožedneh, i ne napojiste me;

43 Gost bejah, i ne primiste me; go bejah, i ne odenuste me; bolestan i u tamnici bejah, i ne obiđoste me.

44 Tada će Mu odgovoriti i oni govoreći: Gospode! Kad Te videsmo gladna ili žedna, ili gosta ili gola, ili bolesna ili u tamnici, i ne poslužismo Te?

45 Tada će im odgovoriti govoreći: Zaista vam kažem: kad ne učiniste jednom od ove moje male braće, ni meni ne učiniste.

46 I ovi će otići u muku večnu, a pravednici u život večni.

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Da sve je u Zivotu ustvari kako osecas Boga i da li ces ziveti Njime...

Cudni su putevi Spasenja Gospodnjeg... nikome sa sigurnoscu ne mozes da kazes da se nece spasiti.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 15. 8. 2013. at 10:04, Јустинијан рече

Akakijevci su florinci povezani sa Esfigmenom. Ko ce znati koliko frakcija ima, jer se tu ne zna ko koga vise izopstava i ko kome vjeruje. Grcki su podjeljeni na vise frakcija, pa imas onda bugarske starokalendarce od koji su se neki pokajali, a durgi su ostali, pa imas rumunske starokalendarce, pa ruske, pa evo i artemijeve...prava mala boranija. 

Акакијевци нису више повезани са Есфигменом, прешли су код Руса.

Подели на овим сајтовима

On 15. 8. 2013. at 11:55, Жика рече

Акакијевци нису више повезани са Есфигменом, прешли су код Руса.

Немања (Акакије) је сада истински епископ ресавско-шумадијски. Поџапао се са истинским грцима и посвађао њих са истинским русима који су га оберучке прихватили отимајући истинским грцима власт над делом истинских срба. Један део истинских срба је одбио да се придружи истинским русима и остао је са истинским грцима. Па је почела међусобна пљувачина истинских. 

Деоба истинских:

Од почетних истинских, с почетка 20 века, насташе нови истински који су истинскији од ових првих (флоријанци, матејевци). Па се после неког врема када сазреше за деобу поново поделише на још истинскије, и тако у недоглед... све до наших дана када истинских синода има више него помесних Цркава.

Подели на овим сајтовима

On 15. 8. 2013. at 11:41, w.a.mozart рече

nema druge analogije... rod zli i preljubotvorni traži drugu analogiju... i neće mu se dati druga analogija osim one sa bmw-om jer u njoj videše samo ljudski faktor a ne bogočovečansku ustanovu koju On lično ustanovi i za koju reče - Ni vrata paklena neće je nadvladati.

4chsmu1

Pa divno, onda se spasavaju i katolicke babe, a kamoli braca raskolnici. Duh dise gde hoce. Granice zemaljske crkve nisu granice nebeske crkve. Cemu onda drama i anatemisanje sergiana, ili kako se vec zove?

Подели на овим сајтовима

On 15. 8. 2013. at 11:45, w.a.mozart рече

to moraš da pitaš Njega... ako tražiš moj stav mislim da mnogi van zemaljske crkve hoće ali svakako da van nebeske nema spasenja a sve to zato što Gospod meri prema tome kako se odnosimo prema drugima jer druge (posebno one kojima je potrebna pomoć) poistovećuje sa samim sobom

A kad dođe Sin čovečiji u slavi svojoj i svi sveti anđeli s Njime, onda će sesti na prestolu slave svoje.

32 I sabraće se pred Njim svi narodi, i razlučiće ih između sebe kao pastir što razlučuje ovce od jaraca.

33 I postaviće ovce s desne strane sebi, a jarce s leve.

34 Tada će reći car onima što Mu stoje s desne strane: hodite blagosloveni Oca mog; primite carstvo koje vam je pripravljeno od postanja sveta.

35 Jer ogladneh, i daste mi da jedem; ožedneh, i napojiste me; gost bejah, i primiste me;

36 Go bejah, i odenuste me; bolestan bejah, i obiđoste me; u tamnici bejah, i dođoste k meni.

37 Tada će Mu odgovoriti pravednici govoreći: Gospode! Kad Te videsmo gladna, i nahranismo? Ili žedna, i napojismo?

38 Kad li Te videsmo gosta, i primismo? Ili gola, i odenusmo?

39 Kad li Te videsmo bolesna ili u tamnici, i dođosmo k Tebi?

40 I odgovarajući car reći će im: Zaista vam kažem: kad učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste.

41 Tada će reći i onima što Mu stoje s leve strane: Idite od mene prokleti u oganj večni pripravljen đavolu i anđelima njegovim.

42 Jer ogladneh, i ne dadoste mi da jedem; ožedneh, i ne napojiste me;

43 Gost bejah, i ne primiste me; go bejah, i ne odenuste me; bolestan i u tamnici bejah, i ne obiđoste me.

44 Tada će Mu odgovoriti i oni govoreći: Gospode! Kad Te videsmo gladna ili žedna, ili gosta ili gola, ili bolesna ili u tamnici, i ne poslužismo Te?

45 Tada će im odgovoriti govoreći: Zaista vam kažem: kad ne učiniste jednom od ove moje male braće, ni meni ne učiniste.

46 I ovi će otići u muku večnu, a pravednici u život večni.

Koja je poenta ovoga? I ja bih umela da kopipejstujem po pola N. Zaveta. Mogu na nekoliko jezika, pravi sam haker. Sta je konacni odgovor: je li Crkva samo tamo gde je vecina?

Подели на овим сајтовима

On 15. 8. 2013. at 12:46, SHADOWS OF THE LIGHT рече

Istina je jedna-Vladika Artemije..... :D

Ako je Artemije istina, odoh da primim sintoizam. Ali ne znam sto su artemijevci stoprocentno prokleti i osudjeni na propast, a s katolicima se ljubimo u usta. I pri tom jezikom. Ne znam, mozda ja imam previse razumevanja za marginalce i razne luzere, ali stvarno ne razumem.

Подели на овим сајтовима

On 15. 8. 2013. at 12:50, миомира рече

Ako je Artemije istina, odoh da primim sintoizam. Ali ne znam sto su artemijevci stoprocentno prokleti i osudjeni na propast, a s katolicima se ljubimo u usta. I pri tom jezikom. Ne znam, mozda ja imam previse razumevanja za marginalce i razne luzere, ali stvarno ne razumem.

A kako se to prima deder opisi mi?To ko neki pelcer pa se presadjuje ili? :D

Подели на овим сајтовима

... a s katolicima se ljubimo u usta. I pri tom jezikom...

Па када католичке девојке хоће да се љубе :1311_womens: ! А ове "зилоткиње" не смеш ни у образ да пољубиш,  crosseo одмах бацају анатему...

0110_hahaha  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

On 15. 8. 2013. at 13:07, Ромејац рече
  Па када католичке девојке хоће да се љубе  ! А ове "зилоткиње" не смеш ни у образ да пољубиш,   одмах бацају анатему...

Ma kakva anatema? Ne možeš ih poljubiti od brkova :D 

Подели на овим сајтовима

Pomaze Bog

Nema ispovedanja vere bez ispovedanja grehova, NITI IMA ISPOVEDANJA GREHOVA BEZ ISPOVEDANJE VERE.

Matejevci su jedini koji su sacuvali predanje i kanonsko drzanje Pravoslavne vere, o SPC ne treba ni pricati, daleko su oni od Pravoslavlja....

Njihova "sestrinska" Crkva im je sada preca, molitveno opste na svakom koraku i time gaze sve anateme Svetih otaca.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ali ne znam sto su artemijevci stoprocentno prokleti i osudjeni na propast, a s katolicima se ljubimo u usta. I pri tom jezikom. 

Ovo sestro ni ja ne razumem. 

Ja to shvatam ovako,imas porodicu,imas dece. Imas zlog komsiju sa kojim ne pricas godinama stavise on ti stalno podmece zlo da se o njega sapletes,ponizava,vredja,unistava,hoce da te nema i hoce sa njim da budes jedino ako sve njegove zahteve prihvatis bez izvini bez oprosti. Decu volis i drugi imaju postovanje za njih,misle da su to dobra deca,kad bap deca odluce da odu od tebe jer eto dobiju neke bubice u glavi i nisu u pravu,ali posvadjaju se sa tobom.

I sad sta normalan covek radi? Odlazi kod komsije da trazi izmirenje ili jurca za svojom decom da se pomiri?

Tako ja nekako shvatam taj bratski odnos sa rimokatolicima i sa druge strane macehinski odnos sa ljudima koji su bili unutar nase crkve pa su otisli. Nejasno mi je da se trazi jedinstvo i da se pravi vestacki bratski odnos sa onima koji su od nas otisli pre mnogo vekova,koji su dopustili mnogo zla na nas i koji to zlo nisu kaznjavali vec nagradjivali,a sa druge strane ljude koji su bili u nasoj crkvi do fakticki juce posmatras kao dno dna.

Ta dobra deca iz moje analogije su i monah Artemije onaj koji je imao toliko duhovne dece u crkvi i dan danas ima i taj Akakije ili kako vec koji je bio monah nase crkve,o kome i otac Stefan Karuljski je imao lepo misljenje i jos mnogi...sta hocu da kazem,to sto su bili ne znaci da sad jesu,ali jednostavno da li su oni nekad bili predmet dijaloga nase crkve? Da li se pred njih islo kao sto se islo pred vatikanske biskupe da se razgovara?

Jednostavno ajde prvo da postignemo jedinstvo u nasem dvoristu,pa onda da trazimo izvan njega u suprotnom jako smo licemerni i jako smo neiskreni..

Pritom da ne bude zabune ne mislim ni da su Artemije ni Akakije ni ostali u pravu...ali isto tako ne mislim ni da su katolici i da pride imaju osim sto nisu u pravu i krvi nase na svojim rukama. Ne zaboravimo ustaske zlocine,Jasenovac,skoro sam bio u manastiru Vavedenje gde se nalaze mosti svetog episkopa Dositeja koga su rimokatolicke monahinje tukle i mucile zajedno sa drugima pa koji je posle od posledica toga umro,gde god se okrenes imamo nesto sto nam ukazuje kako smo prolazili od Vatikana i katolika. Prema tome nemojmo biti licemerni ili ne znam ni ja kako da nazovem takvog coveka,koji tako postupa i radi.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...