Jump to content

Својина

Оцени ову тему

Marjanovic

Препоручена порука

Да ли баш тако? У оквиру онога што би назвали руским православљем било је пуно критичара либералног капитализма, а ти критичари су најчешће били готово апологете антикомунизма и од бољшевика били прогоњени.

Verujem, ali autor gornjeg teksta sigurno nije jedan od njih..

Иначе, врло је интересанто да смо овде на форуму могли да прочитамо оптужбе за "марксизам"," комунизам", "КГБовску школу" и слично када је реч о ОСК РПЦ.

Interesantno je i da je u Bugarskoj, po otvaranju tajnih dosijea, utvrdjeno da je od 15 vladika njih 11 ili 12 bilo na platnom spisku drzavne bezbednosti...

Са друге стране неки "ревнитељи" у Русији докумет су окарактерисали тако да се РПЦ тим концепцијама наводно определила за "либерални капитализам и глобализам."

Ne znam za "revintelje" ali ja ovaj tekst uopste ne dozivljavam kao bilo kakvo opredeljenje. Zato sam i rekla da je KGB-ovska skola i da se po stilu pisanja/govora prepoznaju. Oni su posedovali izuzetne vestine da drze govore satima i nista ne kazu

Видимо заправо да једни оптужују Цркву за комунизам а други за капитализам.

Али изгледа да ни једни ни други нису у праву.

Niko ne optuzuje crkvu, bar ne na ovoj temi, koliko sam primetila. Razgovaramo i kritikujemo tekst koji je postavljan jer je izuzetno konfuzan i nerazumljiv. Npr. sta znaci :" уједињење ових идеала са свим могућим новим опцијама развоја догађаја, представља обавезу власти и друштва."

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Verujem, ali autor gornjeg teksta sigurno nije jedan od njih..

Не знам, али није лоше имати на уму и такве критичаре капитализма.

Interesantno je i da je u Bugarskoj, po otvaranju tajnih dosijea, utvrdjeno da je od 15 vladika njih 11 ili 12 bilo na platnom spisku drzavne bezbednosti...

Јесте интересантно. Али је још интересантније то како се либерални капитализам перцепира у социјалним учењима већине хришћанских црква.

Ne znam za "revintelje" ali ja ovaj tekst uopste ne dozivljavam kao bilo kakvo opredeljenje. Zato sam i rekla da je KGB-ovska skola i da se po stilu pisanja/govora prepoznaju. Oni su posedovali izuzetne vestine da drze govore satima i nista ne kazu

Разлог због ког сам окачио текст је што се у њему говори о моралној осуди капитализма.

Niko ne optuzuje crkvu, bar ne na ovoj temi, koliko sam primetila. Razgovaramo i kritikujemo tekst koji je postavljan jer je izuzetno konfuzan i nerazumljiv. Npr. sta znaci :" уједињење ових идеала са свим могућим новим опцијама развоја догађаја, представља обавезу власти и друштва."

Мислим да је упитању лошији превод.

Подели на овим сајтовима

Разлог због ког сам окачио текст је што се у њему говори о моралној осуди капитализма.

Ja iskreno, kao sto rekoh, nisam ni razumela da li i koga autor osudjuje ...ali nebitno...

Interesuje me, zasto mislis da je kapitalizam nemoralan (narocito u poredjenju s socijalizmom) i da bi ga trebalo "osuditi"?

Подели на овим сајтовима

На овој теми је по нешто речено о томе.

https://www.pouke.org...кономски-живот/

Neka se malo, kako ti kazes, cuje i druga strana :)

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...