Jump to content

Рецепти за посна јела


Препоручена порука

  • Гости

I mislio sam da skratim repove, peraja i glave, znači povrće, pa riba i začini, pa opet povrće, ajde da probam. Mora da je dobar ukus to mu je kao neka vrsta brodeta na srpski način.

Nego koliko limuntusa, da ne preteram pa da bude kiselo i koje povrće mi predlažeš?

да,да и пераја - све то очитити , као и изнутризу ситне рибе - све то ствара горчину!

Лимунтус , када стављаш - прстима , по неколико зрна на сваком парчету рибе , добро то и неможе баш да буде све прецизно али разумеш ме од прилике како и нема шансе да га прекиселиш .

Поврће - ми све оно што сам набројао , стављамо !

Ловоров лист - ретко када јер је укусно и без њега!

Рендану кору од зеленог лимуна - исто,ретко када га стављамо!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

рецимо - ми пуно волимо шаргарепу и она дај слаткас укус , тако да њега доста стављамо!

Da li je šargarepa muškog ii ženskog roda? :cheesy:

Recept je  dobar decko

"Невоља је било и биваће, људи и нељуди је бивало и биваће. Околности не зависе увијек од нас, али да ли ћемо бити људи или нељуди то од нас зависи."

Link to comment
Подели на овим сајтовима

рецимо - ми пуно волимо шаргарепу и она дај слаткас укус , тако да њега доста стављамо!

          Шаргарепа је царица, фурнем је где год могу.

          Рендана је одлична за пробаву,посебно за децу.Свеж сок је одличан за вид и зарастање рана и кожу.

Јер је пун  А и Д витамина. dada

          Ову домаћу сардину сам јела на неким славама, није ми се допала,али овај рецепт је супер.Ако се наканим да га спремам,то ће бити за сла osmeh1ву.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 3 weeks later...

Bliži se post, a i posne slave i zbog toga nudim vam:

Posna ruska salata

Sastojci:

450g smrznute mesavine povrca za rusku salatu

400g posnog majoneza

2 kasike senfa

1 kasika balzamskog sirceta

2 konzerve tunjevine u komadicima

200g kiselih krastavcica( u kockicama)

vegeta

so

biber

Priprema

  1. Povrce obariti u posoljenoj vodi i ostaviti da se ocedi i ohladi.

  2. Majonez , senf i sirce izmesati.

  3. Obarenom povrcu dodati krastavcice i tunjevinu ocedjenu od ulja , povegetiti i pobiberiti.

  4. Preliti sa mesavinom majoneza pa sve dobro izmesati i ostaviti u frizideru pa servirati.

  5. Prijatnooo!!!

posaljisvojuporuku.png

 


Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Палачинке (на води)

Материјал:

250g брашна

1/4 свежег квасца

5 dl млаке воде

шећер, со, воштана свећа

Припрема:

У мало млаке воде додати 1/4 квасца, по прстохват шећера и соли и оставити 15 минута да одстоји.

Од брашна и преостале количине воде умутити лаганим мешењем смесу за палачинке.

Загрејати тигањ, узети воштану свећу и намазати тигањ.

Сипати припремљену масу и пећи !!!

"Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији."

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Посна сарма

Главицу киселог купуса од 2кг очистити и одвојити листове и сваки лист пресећи на пола.

Надев: 4-5 главица црног лука ситно исећи и пропржити у 5 кашика врелог уља.

Кад лук буде мекан, додати једну велику шољу опраног пиринча да се и пиринач мало пропржи.

(Треба стално додавати по мало воде да пиринач не би загорео.)

Када омекша, додати мало алеве парике, пропржити пиринач са алевом паприком, скинути га са

штедњака и додати му 100г млевених ораха.

Завити сарму, поређати у шерпу, и налити са толико воде да сарме у води огрезну.

Запршка: Ставити 2 кашике уља у шерпу и додати 2 кашике брашна и мало алеве паприке, па изручити у

сарму и оставити да мало крчка.

С времена на време протрести шерпу, посолити по укусу, и кувати док купус не омекша.

Постављена слика

"Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији."

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Сува пуњена паприка

Потребно је: 200г пиринча или пасуља, 10 комада дугих црвених паприка, 50г пропржених туцаних ораха, 3 главице црног лука, со, бибер, алева паприка и вегета.

Скувати пасуљ или пробарити пиринач, исецкати лук и пропржити га, па помешати са наведеним зачинима.

Филом се напуне паприке, поређају у посуду за печење и запеку.

Постављена слика

"Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији."

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Пуњени парадајз

Потребно је за сваку особу узети по 2 парадајза.

Парадајз опрати, расећи преко половине.

Кашичицом извадити семе и сок, пустити парадаз да се оцеди од сока, па га онда пунити следећим надевом:

150г обарене црвене соје која је претходно измешана са издинстаним луком.

Наведену смесу измешати са 1 кашичицом сенфа и соком од пресног парадајза који је оцеђен од масе коју смо извадили.

Овом масом пунити половине парадајза и ређати их у велику стаклену зделу и украсити маслинама.

Постављена слика

"Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији."

Link to comment
Подели на овим сајтовима

PLJESKAVICE OD RIBE

Potrebno je:

2kg ribe

1/2kg crnog luka

1/2kesice bibera

300gr.brašna

p.za p.

al.paprika

ulje

so

Očistiti i obariti ribu pa odstraniti kosti i samljeti,zajedno sa

sjeckanim crnim lukom.Dodati začine

papriku i brašno.Po potrebi

dodati malo ulja.Masu dobro sjediniti i oblikovati pljeskavice

pa ih peći na vrelom ulju dok ne porumene.

"Samo nas ljubav može spasiti!"

Link to comment
Подели на овим сајтовима

PITA S PEČURKAMA

500gr.kora za pitu

2glavice crnog luka

so biber,peršunov list,p.zap.ulje

400gr.šampinjona

Oprane i isjeckane šampinjone,propržiti sa seckanim crnim lukom,začiniti solju,

biberom i peršunom.Po tri kore poprskati mješavinom vrele vode sa praškom za pecivo

i uljem.Filovati nadjevom uviti i poredati u pleh za pečenje.Peći na 200 stepeni.

"Samo nas ljubav može spasiti!"

Link to comment
Подели на овим сајтовима

BAKLAVA OD MAKA

500gr.kora za baklavu

150gr.oraha

150gr.maka

1kesica cimeta

300gr.šećera

1/2l vode

1limun

1van.šećer

Pleh u kome će se peći baklava namazati uljem i u njega staviti dvije kore poprskane

uljem.Kore posipati nadjevom od oraha,maka i cimeta.Redati naizmjenično nauljene kore

pa fil sve dok se ne potroše kore.Ostaviti dvije kore odozgo.Isjeći oštrim nožem na kocke

i peći.Pečenu baklavu preliti prohlađenim sirupom od 300gr.šećera 1/2l vode,van.šećera

isoka od jednog limuna.Vratiti 15 min.u isključenu rernu.Služiti hladnu.

"Samo nas ljubav može spasiti!"

Link to comment
Подели на овим сајтовима

                                                РАФАЕЛО

 

       Састав:

    2оог.  кокоса,  2оог. млевеног  кекса, 125г.  маргарина  и  2оог.  шећера

    Направи  се  маса,добро  измеша,  затим  се  ваљају  куглице  у  које  треба

    ставити  лешник.

    Готове  куглице  ваљају  се  у  кокос.

   

Napravila i odličan je ali sam morala uptrijebiti mnogo više margarina da bi se smjesa sjedinila.

  • Волим 1

"Невоља је било и биваће, људи и нељуди је бивало и биваће. Околности не зависе увијек од нас, али да ли ћемо бити људи или нељуди то од нас зависи."

Link to comment
Подели на овим сајтовима

PIRAMIDE

Sastojci

125 g suvog groždja

125 g seckanih oraha

125 g seckanih smokvi

150 g mlevenih oraha

250 g šećera

2 kašike ulja

2 kašike ruma

100 g čokolade

Priprema:

Šećer ušpinovati sa dve kašike ulja pa dodati sve ostale sastojke osim čokolade. Dobro ih izmešati pa praviti piramide i preliti čokoladom

"Невоља је било и биваће, људи и нељуди је бивало и биваће. Околности не зависе увијек од нас, али да ли ћемо бити људи или нељуди то од нас зависи."

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...