Jump to content

Рецепти за посна јела

Препоручена порука

Цитат

Kad pravim pasulj onda ga kao što reče Mirođija otac Ivan potopim u vodu, da prenoći, ujutro ga stavim da provri, zamijenim vodu sa novom i urežem glavicu crnog luka na sitno, mrkvu, ja na krugove,a može i kako ti želiš,lovorov list, onako ceo (poslije ga izvadim) i dva tri čena bijelog luka opranog i ne oguljenog (i njega vadim kad je čorba gotova) i zatvorim poklopac i kuvam, probam je li se raskuvao pasulj nakon nekog vremena, ako nije nastavim s kuvanjem. Kad je gotov, onda u tavu s vrelim uljem stavim kašiku-dvije brašna, i paprike mljevene slatke po želji, to malo upržim, i sipam u čorbu. Inače vegetu i sol ne dodajem, da bi mi duže pasulj ostao da se ne kvari, mi ga solimo u tanjiru. Prijatno brate i želim ti sretno kuvanje pasulja. 0405_feel

Ima još jedan mali trik.Potopi se pasulj preko noći sa glavicom c.luka i kašičicom s.bikarbone.

Mnooogo brže se skuva,a stomak ne muči one kojima pasulj teško pada.Nema se gasovi  sFun_bat

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Kad pravim pasulj onda ga kao što reče Mirođija otac Ivan potopim u vodu, da prenoći, ujutro ga stavim da provri, zamijenim vodu sa novom i urežem glavicu crnog luka na sitno, mrkvu, ja na krugove,a može i kako ti želiš,lovorov list, onako ceo (poslije ga izvadim) i dva tri čena bijelog luka opranog i ne oguljenog (i njega vadim kad je čorba gotova) i zatvorim poklopac i kuvam, probam je li se raskuvao pasulj nakon nekog vremena, ako nije nastavim s kuvanjem. Kad je gotov, onda u tavu s vrelim uljem stavim kašiku-dvije brašna, i paprike mljevene slatke po želji, to malo upržim, i sipam u čorbu. Inače vegetu i sol ne dodajem, da bi mi duže pasulj ostao da se ne kvari, mi ga solimo u tanjiru. Prijatno brate i želim ti sretno kuvanje pasulja. bliss jeeee

Ima još jedan mali trik.Potopi se pasulj preko noći sa glavicom c.luka i kašičicom s.bikarbone.

Mnooogo brže se skuva,a stomak ne muči one kojima pasulj teško pada.Nema se gasovi  1000000001010

Kad smo kod trikova evo malo i od mene:

Tokom kuvanja, pasulj uvijek dolivajte vrelom vodom,da se kuvanje ne prekida.

Kad ga zapržite više nema dolijevanja,dolijte ranije koliko mislite da treba,samo tako će biti "kompaktno"čorbast.

1000000001010

"Samo nas ljubav može spasiti!"

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Мој први пост, па баш овде   dada  Хвала вам пуно за ове дивне рецепте  0203_cool

Овај ми је отворио очи  prstgore пошто сам дуго јела само шпагете са кечапом хехе

Још кад им се дода босиљак...

Цитат

Posne bolonjez špagete

500gr posnih špageta

3dcl soka od paradajza(gustog)

4kašike soje u ljuspicama

2glavice cr.luka

biber,so,začin.origano

Sojine ljuspice potopiti u vodu da nabubre.Luk isjeći na tanka rebarca i dinstati na vodi

dok ne omekša.Soju ocediti i dodati luku.dinstati par minuta pa dodati paradajz.Začiniti

i kuvati uz povremeno miješanje dok se ne zgusne.Gotov sos preliti preko predhodno

skuvanih špageta.

А колачићи и палачинке на води су ммм 0110_hahaha

Вера је моја мисао о Теби, што покреће Тебе, Најеластичнијега, да мисли о мени.

Подели на овим сајтовима

недавно сам негдје у женском кутку нашла рецепт за тахини, а сада не могу да се сјетим гдје је. анастасија је била окачила слику теглице куповног тахинија па је неко испод написао рецепт за кућну израду истог. може ли неко да ми помогне?

Подели на овим сајтовима

KOЛАЧ  СА  МАКОМ   (испробан-супер)

САСТОЈЦИ

2 чаше воде (оне пластичне од јогурта)

2чаше  шећера (Исте)

1 чаша уља    (Иста)

4 чаше брашна (Исте)

1 пеци  прашак

150 г. мака (може и 100.г., не мора да се меље)

100 г. посне чоколаде

Воду и шећер мешати док се не растопе,а онда додати све остале састојке.

Смеса је мало течнија, равномерно је измешајте и пеците на умереној температури.

Преко печеног колача ставља се глазура од 100.г. посне растопљене чоколаде.

Пријатно prstgore

Подели на овим сајтовима

Цитат

Kad pravim pasulj onda ga kao što reče Mirođija otac Ivan potopim u vodu, da prenoći, ujutro ga stavim da provri, zamijenim vodu sa novom i urežem glavicu crnog luka na sitno, mrkvu, ja na krugove,a može i kako ti želiš,lovorov list, onako ceo (poslije ga izvadim) i dva tri čena bijelog luka opranog i ne oguljenog (i njega vadim kad je čorba gotova) i zatvorim poklopac i kuvam, probam je li se raskuvao pasulj nakon nekog vremena, ako nije nastavim s kuvanjem. Kad je gotov, onda u tavu s vrelim uljem stavim kašiku-dvije brašna, i paprike mljevene slatke po želji, to malo upržim, i sipam u čorbu.

Ja isto ovako spremam samo sto zbog svog zeluca sada ne pravim zaprsku na ulju nego brasno i alevu pomesam sa vodom i sipam pa se to krcka... Hm i ljuta papricica uf 0102_laugh

A fora da ne bi nadimao je i u krompiru (mozda je neko vec pisao al nema veze). Pre nego sto se napravi zaprska stavi se jedan oljusten krompir da se kuva sa pasuljem jedno 10-ak min i posle se izvadi i baci...  0442_feel

Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни!

Подели на овим сајтовима

Posne paprike punjene sojom

Potrebno je:

20 -ak svežih paprika ili iz zamrzivača

1/2 šolje pirinča (može i integralni)

1,5 šolja sojinih ljuspica (moja šolja je od 300 ml)

1/2 šolje ječmenih pahuljica

1/2 šolje suncokretovog semena

1 glavica crnog luka

1 struk praziluka

1-2 čena belog luka

1 kasisica slatke crvene paprike i, po želji, 1 kašičica ljute crvene paprike

1 kašika brašna

5 dcl soka od paradajza (po mogućnosti domaćeg)

so

biber

suvi začin

ulje

Priprema:

1

Upržiti na ulju sitno iseckanu glavicu crnog luka. Na polovini prženja dodati praziluk i beli luk, takođe sitno iseckane. Sojine ljuspice i ječmene pahuljice prethodno potopiti u mlakoj vodi da kratko odstoje, isprati, ocediti i dodati u luk. Dodati seme od suncokreta, začine i pirinač. Propržiti još kratko, pa dodati i crvenu papriku.

2

Puniti paprike i zatvarati ih brašnom, krompirom, ili paradajzom.

3

Paprike preliti smesom od jedne kašike brašna prethodno razmućene u malo vode, 6 dl vode, 5 dl soka od paradajza i 1 dl ulja.

4

Kuvati poklopljeno da lagano vri oko 60 min.

7845_1.jpg

"Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији."

Подели на овим сајтовима

Savijace

(mere odokativne posto - da preovlada ukus koji najvise volite):

- Sojine ljuspice nakvasite u vodi

- Iseckajte sampinnjone sto sitnije

- Praziluk - sitno seckan

- Malo skuvanog pirinca

- Narendana sargarepa

proprziti praziluk na ulju, dodaj, sampinjone, kad ispari voda (ne skroz) dodati sve ostalo)

So, biber, vegeta, zacini po ukusu.....

Isprskati koru sa malo vode i ulja, pa tako naredjati 2-3 kore. Razbacati fil i umotati. Tako dok se ne istrose kore i fil.

Pleh, rerna.... pola sata odokativno.

(fil moze da se stavi samo na ivicu pa da pri motanju rolne fil bude u sredini)

"Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...