Анастасија Написано Март 21, 2011 Пријави Подели Написано Март 21, 2011 Цитат Kad pravim pasulj onda ga kao što reče Mirođija otac Ivan potopim u vodu, da prenoći, ujutro ga stavim da provri, zamijenim vodu sa novom i urežem glavicu crnog luka na sitno, mrkvu, ja na krugove,a može i kako ti želiš,lovorov list, onako ceo (poslije ga izvadim) i dva tri čena bijelog luka opranog i ne oguljenog (i njega vadim kad je čorba gotova) i zatvorim poklopac i kuvam, probam je li se raskuvao pasulj nakon nekog vremena, ako nije nastavim s kuvanjem. Kad je gotov, onda u tavu s vrelim uljem stavim kašiku-dvije brašna, i paprike mljevene slatke po želji, to malo upržim, i sipam u čorbu. Inače vegetu i sol ne dodajem, da bi mi duže pasulj ostao da se ne kvari, mi ga solimo u tanjiru. Prijatno brate i želim ti sretno kuvanje pasulja. Ima još jedan mali trik.Potopi se pasulj preko noći sa glavicom c.luka i kašičicom s.bikarbone.Mnooogo brže se skuva,a stomak ne muči one kojima pasulj teško pada.Nema se gasovi “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mamica Forumska Написано Март 21, 2011 Пријави Подели Написано Март 21, 2011 Цитат Цитат Kad pravim pasulj onda ga kao što reče Mirođija otac Ivan potopim u vodu, da prenoći, ujutro ga stavim da provri, zamijenim vodu sa novom i urežem glavicu crnog luka na sitno, mrkvu, ja na krugove,a može i kako ti želiš,lovorov list, onako ceo (poslije ga izvadim) i dva tri čena bijelog luka opranog i ne oguljenog (i njega vadim kad je čorba gotova) i zatvorim poklopac i kuvam, probam je li se raskuvao pasulj nakon nekog vremena, ako nije nastavim s kuvanjem. Kad je gotov, onda u tavu s vrelim uljem stavim kašiku-dvije brašna, i paprike mljevene slatke po želji, to malo upržim, i sipam u čorbu. Inače vegetu i sol ne dodajem, da bi mi duže pasulj ostao da se ne kvari, mi ga solimo u tanjiru. Prijatno brate i želim ti sretno kuvanje pasulja. bliss jeeee Ima još jedan mali trik.Potopi se pasulj preko noći sa glavicom c.luka i kašičicom s.bikarbone.Mnooogo brže se skuva,a stomak ne muči one kojima pasulj teško pada.Nema se gasovi 1000000001010 Kad smo kod trikova evo malo i od mene:Tokom kuvanja, pasulj uvijek dolivajte vrelom vodom,da se kuvanje ne prekida. Kad ga zapržite više nema dolijevanja,dolijte ranije koliko mislite da treba,samo tako će biti "kompaktno"čorbast. 1000000001010 "Samo nas ljubav može spasiti!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Софија Написано Април 15, 2011 Пријави Подели Написано Април 15, 2011 Мој први пост, па баш овде dada Хвала вам пуно за ове дивне рецепте 0203_cool Овај ми је отворио очи prstgore пошто сам дуго јела само шпагете са кечапом хехе Још кад им се дода босиљак... Цитат Posne bolonjez špagete 500gr posnih špageta 3dcl soka od paradajza(gustog) 4kašike soje u ljuspicama 2glavice cr.luka biber,so,začin.origano Sojine ljuspice potopiti u vodu da nabubre.Luk isjeći na tanka rebarca i dinstati na vodi dok ne omekša.Soju ocediti i dodati luku.dinstati par minuta pa dodati paradajz.Začiniti i kuvati uz povremeno miješanje dok se ne zgusne.Gotov sos preliti preko predhodno skuvanih špageta. А колачићи и палачинке на води су ммм 0110_hahaha Вера је моја мисао о Теби, што покреће Тебе, Најеластичнијега, да мисли о мени. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sirena Написано Април 16, 2011 Пријави Подели Написано Април 16, 2011 недавно сам негдје у женском кутку нашла рецепт за тахини, а сада не могу да се сјетим гдје је. анастасија је била окачила слику теглице куповног тахинија па је неко испод написао рецепт за кућну израду истог. може ли неко да ми помогне? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Април 16, 2011 Пријави Подели Написано Април 16, 2011 KOЛАЧ СА МАКОМ (испробан-супер) САСТОЈЦИ 2 чаше воде (оне пластичне од јогурта) 2чаше шећера (Исте) 1 чаша уља (Иста) 4 чаше брашна (Исте) 1 пеци прашак 150 г. мака (може и 100.г., не мора да се меље) 100 г. посне чоколаде Воду и шећер мешати док се не растопе,а онда додати све остале састојке. Смеса је мало течнија, равномерно је измешајте и пеците на умереној температури. Преко печеног колача ставља се глазура од 100.г. посне растопљене чоколаде. Пријатно prstgore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malaMaia Написано Април 23, 2011 Пријави Подели Написано Април 23, 2011 Цитат Kad pravim pasulj onda ga kao što reče Mirođija otac Ivan potopim u vodu, da prenoći, ujutro ga stavim da provri, zamijenim vodu sa novom i urežem glavicu crnog luka na sitno, mrkvu, ja na krugove,a može i kako ti želiš,lovorov list, onako ceo (poslije ga izvadim) i dva tri čena bijelog luka opranog i ne oguljenog (i njega vadim kad je čorba gotova) i zatvorim poklopac i kuvam, probam je li se raskuvao pasulj nakon nekog vremena, ako nije nastavim s kuvanjem. Kad je gotov, onda u tavu s vrelim uljem stavim kašiku-dvije brašna, i paprike mljevene slatke po želji, to malo upržim, i sipam u čorbu. Ja isto ovako spremam samo sto zbog svog zeluca sada ne pravim zaprsku na ulju nego brasno i alevu pomesam sa vodom i sipam pa se to krcka... Hm i ljuta papricica uf 0102_laugh A fora da ne bi nadimao je i u krompiru (mozda je neko vec pisao al nema veze). Pre nego sto se napravi zaprska stavi se jedan oljusten krompir da se kuva sa pasuljem jedno 10-ak min i posle se izvadi i baci... 0442_feel Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Април 24, 2011 Пријави Подели Написано Април 24, 2011 Док не прође светла недеља ова тема се затвара. "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 24, 2011 Гости Пријави Подели Написано Април 24, 2011 Цитат Док не прође светла недеља ова тема се затвара. Hristos vaskrse Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Април 24, 2011 Пријави Подели Написано Април 24, 2011 Цитат Док не прође светла недеља ова тема се затвара. ....se svečano zatvara "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 24, 2011 Гости Пријави Подели Написано Април 24, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Изида Написано Април 27, 2011 Пријави Подели Написано Април 27, 2011 Posne paprike punjene sojom Potrebno je: 20 -ak svežih paprika ili iz zamrzivača 1/2 šolje pirinča (može i integralni) 1,5 šolja sojinih ljuspica (moja šolja je od 300 ml) 1/2 šolje ječmenih pahuljica 1/2 šolje suncokretovog semena 1 glavica crnog luka 1 struk praziluka 1-2 čena belog luka 1 kasisica slatke crvene paprike i, po želji, 1 kašičica ljute crvene paprike 1 kašika brašna 5 dcl soka od paradajza (po mogućnosti domaćeg) so biber suvi začin ulje Priprema: 1 Upržiti na ulju sitno iseckanu glavicu crnog luka. Na polovini prženja dodati praziluk i beli luk, takođe sitno iseckane. Sojine ljuspice i ječmene pahuljice prethodno potopiti u mlakoj vodi da kratko odstoje, isprati, ocediti i dodati u luk. Dodati seme od suncokreta, začine i pirinač. Propržiti još kratko, pa dodati i crvenu papriku. 2 Puniti paprike i zatvarati ih brašnom, krompirom, ili paradajzom. 3 Paprike preliti smesom od jedne kašike brašna prethodno razmućene u malo vode, 6 dl vode, 5 dl soka od paradajza i 1 dl ulja. 4 Kuvati poklopljeno da lagano vri oko 60 min. "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Април 27, 2011 Пријави Подели Написано Април 27, 2011 Sestro sad je vreme svetog mrsa... "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Изида Написано Април 27, 2011 Пријави Подели Написано Април 27, 2011 Znam Sir Olivere. "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 27, 2011 Гости Пријави Подели Написано Април 27, 2011 Цитат Sestro sad je vreme svetog mrsa... girl_jumping girl_jumping girl_jumping Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Изида Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Savijace (mere odokativne posto - da preovlada ukus koji najvise volite): - Sojine ljuspice nakvasite u vodi - Iseckajte sampinnjone sto sitnije - Praziluk - sitno seckan - Malo skuvanog pirinca - Narendana sargarepa proprziti praziluk na ulju, dodaj, sampinjone, kad ispari voda (ne skroz) dodati sve ostalo) So, biber, vegeta, zacini po ukusu..... Isprskati koru sa malo vode i ulja, pa tako naredjati 2-3 kore. Razbacati fil i umotati. Tako dok se ne istrose kore i fil. Pleh, rerna.... pola sata odokativno. (fil moze da se stavi samo na ivicu pa da pri motanju rolne fil bude u sredini) "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука