Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Ne znam ja kad neko psuje sve nesto u sebi gutam i slusam pazljivo da li je to neko trenutno razocaranje ili je zlo koje covek gaji u sebi kao najmilije dete. A u ovom drugom slucaju ponekad ukazem na to a ponekad cutim i plasim se za te ljude okorele u najstrasnijoj dubini tame bez ikakvih lestvica na kojima bi se znali vratiti. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Hulitelj je zrtva Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Jadan je Bog kome pored sve sile i svemoći trebaju smrtnici da ga brane od hulitelja.Ma da velik je Hristos dovoljno da se stara o sebi nego samo zbog toga sto je Bogocovek ja pozelim da stojim Njemu pored desnice jer bi i za coveka to uradio tj.stao pored njega. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bgpj Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 ali Gospod nema sa njima problem nego hulitelji imaju problem sami sa sobom kartonsiti, Dragi and N.Petrovic је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 @Muramasa Реци им: тако био ја жив, говори Господ Господ, није ми мило да умре безбожник, него да се врати безбожник са свога пута и буде жив; вратите се, вратите се са злијех путова својих, јер зашто да мрете, доме Израиљев? Језек.:33:11 „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Новембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2014 Драги форумаши,свједоци смо (барем ја јесам) да се у посљедње вријеме (не посљедње као апокалиптички посљедње, него боље рећи у скорије) износе бројне неистине о хришћанству. "Сензационална" открића "изгубљених јеванђеља" какво смо недавно имали само је један примјер тога. Осим тога, сигурно се у свакодневном животу свако сусрео са примјером људи у својој околини који износе изврнуте "чињенице" о Цркви, православљу, вјери... (ето за ово кратко вријеме колико сам на овом форуму и овдје сам нашао неколико примјера од чланова атеиста)Оно што сам написао у једном од постова је да ми је занимљиво зашто се на такав начин напада искључиво хришћанство? Зашто не ислам, хиндуизам, будизам...?Моје питање би било: Да ли просјечан вјерник, мирјанин, лаик, треба и на који начин да реагује на овакве ствари?Конкретан повод за овакво размишљање је била дефиниција коју сам јутрос прочитао на Вукајлији: Žena božijaNaravno, ne misli se na bračnog druga nekog božanstva. Vremena kada su se bogovi ženili i pravili kamare božanske dece nestala su u vrtlogu netolerancije ranog hrišćanstva.... значи, аутор дефиниције износи историјски апсолутно нетачну чињеницу по којој испаде да је рана хришћанска црква, које је била страдална и мученичка тобоже учествовала у затирању неке паганске религије, иако је заправо сама била у опасности да буде затрта од исте. Са овим би се и атеисти сложили јер је историја ипак наука (иако не егзактна), која има своје методе и свакако неоспорне чињенице. Упуштати се у расправу са особом која је ово написала је вјероватно узалудно, као покушавати заговорницима абортуса објаснити зашто је исти погрешан и неприхватљив.мене, међутим занима, да ли смо ми, у којој мјери и на који начин позвани да свједочимо Истину и истину? Да ли реаговати на овакве ствари? Да ли 100 пута поновљена лаж постаје истина? Хоћемо ли ћутати и допустити да (цитираћу један пост) "за 50 година испадне да су Срби убијали Хрвате у Јасеновцу"?Знам да се Истина свједочи највише личним примјером, али мислим да свакако треба да реагујемо на изношење лажи о хришћанству.Како се ви постављате када се суочите са оваквом ситуацијом? verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2014 Како се ви постављате када се суочите са оваквом ситуацијом? Ако хоће да саслуша, али стварно да саслуша, разговараш са човеком. Ако неће ни да саслуша, онда нема потребе да било шта причаш, само ћеш себе још више да изнервираш. Или, ако је баш шабан и прича неке небулозе (а примере тога имамо по целом Интернету), можеш да га подбадаш док се сам не изобличи, да и други виде да је шабан, да макар не затрује друге. Запамти да је и лични пример и било каква прича џабе кад неко једноставно неће/не жели да чује/види нешто (ово не важи само за оне који пљују по Хришћанству, важи често и за нас Хришћане). И гностички списи и хиљаду других ствари су одавно објашњени, ал ако неко неће да гледа, онда само трошиш своје време. Goku, bursach and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2014 Ред је да после лажи изнесеш Истину,како би је то место памтило. После можеш и да одеш,само истреси пепео који се накупио на теби,док си чекао после Истине,барем добронамерност од саговорника. Goku је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2014 значи, аутор дефиниције износи историјски апсолутно нетачну чињеницу по којој испаде да је рана хришћанска црква, које је била страдална и мученичка тобоже учествовала у затирању неке паганске религије, иако је заправо сама била у опасности да буде затрта од исте. Са овим би се и атеисти сложили јер је историја ипак наука (иако не егзактна), која има своје методе и свакако неоспорне чињенице. Упуштати се у расправу са особом која је ово написала је вјероватно узалудно, као покушавати заговорницима абортуса објаснити зашто је исти погрешан и неприхватљив. Ali nakon što je postala veča počela je aktivno da radi na uništavanju drugih religija. Istina je da su hrišćani bili u ulozi žrtve u ranim fazama njenog nastajanja, ali nakon što se odnos snaga promenio oni su postali ti koji su uništaval idruge. Goku and Avocado је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Новембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2014 Istina je da su hrišćani bili u ulozi žrtve u ranim fazama njenog nastajanja, Драго ми је да смо се сложили око овога Што се овога тиче: ali nakon što se odnos snaga promenio oni su postali ti koji su uništaval idruge. и тога је, на жалост било, али то онда већ није хришћанство. Но није ми била намјера да полемишемо о овоме, заиста ме је занимало како реаговати у ситуацијама када бисмо требали (или не бисмо требали) да се заузмемо за истину. Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2014 Но није ми била намјера да полемишемо о овоме, заиста ме је занимало како реаговати у ситуацијама када бисмо требали (или не бисмо требали) да се заузмемо за истину. Evo ja (ateista) sam tu, pa možeš sa vežbaš. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Новембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2014 Дјелимични одговор на моје питање сам нашапо на теми https://www.pouke.org/forum/topic/36894-%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D1%98%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B5-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0/ тачније на ликуhttp://svetosavlje.org/biblioteka/Izazovi/IntervjuDanilJuri.htmгдје се говори о реакцији на Да Винчијев код, а закључује са "Треба много радити над тим, да би се наш глас чуо."Дакле, рекао бих да ипак треба реаговати. Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Новембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2014 Evo ja (ateista) sam tu, pa možeš sa vežbaš. Није добра вјежба, пошто смо се усагласили Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2014 Šire se danas o vremena ova ne samo laži o hrišćanstvu već i ismijavanje najgribljeg zrna ili najvećeg kalibra, zato bih apelovao na sve hrišćane bez razlike: katolike, pravoslavce i protestante da barem prestanu ismijavati hrišćane druge i drugačije jer naravno da to sve ide kao voda na mlin onima koji bi najradije vidjeli Evropu bez hrišćana ikakvih, "pravojernih ili jeretika" kako se već medjusobno i uzajamno častimo, jednostavnoé bez niákakvih a tamo bi umjesto nas "pravovjernih i nepravovjernih" najradije vidjeli islam ili ateizam, neopaganizam, fašizam ili nešto peto, šesto i dalje: https://www.pouke.org/forum/topic/36897-facebook-zabranio-verske-titule-i-traži-da-se-cinkare-lažni-profili/?p=1206054 Goku је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2014 Evo ja (ateista) sam tu, pa možeš sa vežbaš. Ти си брате Јона и нема бежања имаш печат и дар Духа Светога и негде тамо у дубини твојој,ти знаш да је све време ту онај ко те чува а не онај ко те на зло наводи. Kaludjerovic Sreten, Goku and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука