Jump to content

Да ли и како реаговати када хуле на оно што је православном хришћанину најдраже - на Бога, говоре против Цркве, хришћанства?

Препоручена порука

• Одговори 111
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Христолико, нема шта! Познато је да у Јеванђељима пише како је Христос млатио људе борилачким вештинама...

Nije hteo da prlja ruke pa je koristio bič :D

Jedan naš umirovljeni vladika je,kako sam čuo,pristupao ovakvim metodama :)

Подели на овим сајтовима

Vladika Grigorije je jednom ,kada mu je pred manastirom neki čovek psovao,Boga,Crkvu,majku ščepao ga i bacio preko ograde.

Posle se ispovedao a duhovnik mu rekao da to nije ništa :)

Подели на овим сајтовима

Vladika Grigorije je jednom ,kada mu je pred manastirom neki čovek psovao,Boga,Crkvu,majku ščepao ga i bacio preko ograde.

Posle se ispovedao a duhovnik mu rekao da to nije ništa :)

Па ваљда "ови" неће доћи у Цркву или у наш дом да нам псују Бога, мајку, Цркву... Ако дођу, онда ћемо их "шчепати". Али, неће доћи. Пустите их. Улица је свачија.

Подели на овим сајтовима

Nije hteo da prlja ruke pa je koristio bič :D

Ти изволи да када следећи пут наиђеш на продавницу у порти храма, или још грђе у самом храму, упадни ту па испреврћи столове, избаци црквењака бичем, поруши полице, сруши робу...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

• Гости

Па ваљда "ови" неће доћи у Цркву или у наш дом да нам псују Бога, мајку, Цркву... Ако дођу, онда ћемо их "шчепати". Али, неће доћи. Пустите их. Улица је свачија.

Tako nešto je savetovao i otac Joil domaćinu kome gosti psuju Boga ili puše na slavi. To je onaj princip "ako vi dolaze".

Подели на овим сајтовима

Ти изволи да када следећи пут наиђеш на продавницу у порти храма, или још грђе у самом храму, упадни ту па испреврћи столове, избаци црквењака бичем, поруши полице, сруши робу...

Pobrko' si nešto ;)

Подели на овим сајтовима

Čekaj, bre, jesam li ja nešto pogrešno shvatila, ali mislim da nasilno reagovanje treba da bude poslednja mera. A otac Rafail iz ove knjige mlogo se nešto često tukao. Mislim, ovo je baš paradoks, s obzirom da sam se kao tinejdžerka prilično često tukla :)

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Ne sviđa mi se ova priča i vuče mi na ruski fatalizam koji je toliko nejasan i stran srpskom biću.

Većina kopiranja ruske prakse u srpskom doživljaju pravoslavlja uglavnom vodi u revnovanje, a revnovanje u ...

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

O. Joil koliko pominje pušenje na kraju će i sam propušiti.

Неки његови "савети" су штетнији од дуванског дима. Сигурно.

Подели на овим сајтовима

Pobrko' si nešto ;)

Нисам, да си читао шта владика Атанасије каже за те продавнице, знао би да су оне ђавоља работа...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...