Jump to content

Значи ипак је право на приватну својину ”јаче” од права на живот? То је твој став?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Upao je tamo gde mladi ljudi gledaju novog Betmena, što nije upao tamo gde je znao da je gomila naoružanih ljudi, npr. u policajsku (je l se kaže policijsku? :$ ) stanicu ili u klub ljubitelja pištolja?

Uopšte nije tačno da bi bilo više nasilja kada bi dosta ljudi nosilo oružije, baš je suprotno, to je zabluda.

Па или је хтео да убије што више људи, па је место са изненађеним ненаоружаним људима боље место за то, или је хтео баш пред екраном Бетмена да буде Џокер или нешто треће, али у принципу ми не знамо шта је лудак у својој глави мислио. Човек је луд, зато и не разумем поенту питања.

Капирам да си саркастичан. :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Uopšte nisam, ja samo ne mislim da bi se nošenjem oružija ljudi ubijali na svakom koraku.

ОК, разумем делимично тај аргумент, али остаје једна ствар на коју ти и Звоне нисте одговорили. Код тих масовних покоља се не ради о прорачунатим кримосима. Могуће је да би потпуна либерализација оружја довела до смањења злочина вођених интересом. Али манијаци по дефиницији нису прорачунати. Манијак зна да му је злочин последње што ће урадити у животу, било због тога што ће га убити или што ће самог себе убити (није реткост), било због тога што ће отићи у затвор до краја живота. А и код Џокера и код практично свих масовних пуцњави у САД смо имали баш то да су ментално болесни људи (не ретко чак и са дијагнозом ) купили оружје у спупермаркету подједнако лако као кило парадајза.

Подели на овим сајтовима

Uopšte nisam, ja samo ne mislim da bi se nošenjem oružija ljudi ubijali na svakom koraku.

A капираш да САД има највећи број убистава ватреним оружјем годишње? Наравно, може ту бити много фактора, али не знам како би се могао искучити вероватни утицај тога да је оружје врло лако доступно и да га много има...

Не би се убијали на сваком кораку наравно.

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

За стопу криминала у САД одговоран је пре свега "war on drugs".

Ја полазим од тога да свако има право да се брани, па самим тим и право да поседује средства за одбрану.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

ОК, разумем делимично тај аргумент, али остаје једна ствар на коју ти и Звоне нисте одговорили. Код тих масовних покоља се не ради о прорачунатим кримосима. Могуће је да би потпуна либерализација оружја довела до смањења злочина вођених интересом. Али манијаци по дефиницији нису прорачунати. Манијак зна да му је злочин последње што ће урадити у животу, било због тога што ће га убити или што ће самог себе убити (није реткост), било због тога што ће отићи у затвор до краја живота. А и код Џокера и код практично свих масовних пуцњави у САД смо имали баш то да су ментално болесни људи (не ретко чак и са дијагнозом ) купили оружје у спупермаркету подједнако лако као кило парадајза.

On bi svakako nabavio to oružje, isto kao što je i Brejvik uspeo da nabavi.

Zakon neće doneti razliku u tome da li će kriminalci biti naoružani nego da li ćemo mi biti naoružani. :)

Besmisleniji od svih ostalih ratova, uključujući avanturisanje na Bliskom Istoku.

http://www.youtube.com/watch?v=S9RKMtLcacU&feature=player_embedded

Подели на овим сајтовима

Ја полазим од тога да свако има право да се брани, па самим тим и право да поседује средства за одбрану.

Слажем се. Само бих осмислио начин за издавање дозвола за поседовање оружја који би филтрирао психијатријске случајеве, људе са историјом насилничког понашања и сл.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...