Пајко Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 ...не могу да верујем.... :291291291: Зашто се не замонаши када је спознао Истину па нека пише књиге по косовским манастирима и нека сав приход од продаје оде у очувању Православне вере на Косову и Метохији? БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 први тираж књиге је распродат... И где је отишао приход од продатих књига? БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Зашто се не замонаши када је спознао Истину па нека пише књиге по косовским манастирима и нека сав приход од продаје оде у очувању Православне вере на Косову и Метохији? драги брате, какве везе има то што ти причаш са самом књигом? јеси ли прочитао књигу....? ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 драги брате, какве везе има то што ти причаш са самом књигом? јеси ли прочитао књигу....? Нисам ја ни помињао књигу. Ја причам о људима који исповедајући веру зарађују новац. Господ их је обдарио, ако. Али зар нема ту неке дозе лицемерства када неко тако нешто ради, не само именовани Господин, а не сети се, рецимо, да покаже примером како се живи вера. Што није отишао у Ватикан или у Меку да исповеда веру Православну? Много је нас који теоришемо а не желимо да се одрекнемо овоземаљског... БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Ја причам о људима који исповедајући веру зарађују новац. Ne, ti pricas o ljudima koji pisu o ispovedanju vere. Ne zaradjuje novac kad se neko (ili on) prekrsti ili udje u hram, nego ako kupi knjigu koju je on pisao. Ako bi se bavio ikonopisom, znaci li to da ne bi smeo da proda ikonu? Jesi li video nacrtane kvadratice na fresci u Studenici? To je zato sto nije bilo kinte da se postavi pravi mozaik, pa su ga onda "simulirali", sram bilo zadrte majstore koji nisu hteli da rade za badava! Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Ne, ti pricas o ljudima koji pisu o ispovedanju vere. Ne zaradjuje novac kad se neko (ili on) prekrsti ili udje u hram, nego ako kupi knjigu koju je on pisao. Ako bi se bavio ikonopisom, znaci li to da ne bi smeo da proda ikonu? Jesi li video nacrtane kvadratice na fresci u Studenici? To je zato sto nije bilo kinte da se postavi pravi mozaik, pa su ga onda "simulirali", sram bilo zadrte majstore koji nisu hteli da rade za badava! Тачно. Мада сам мислио на узвишеније жртве као када неко, уверивши се у истинито исповедање вере, прода све и подели сиромасима или тако нешто. А што се мајстора тиче, ако имају породице онда им је оправдано. Мислим... БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Тачно. Мада сам мислио на узвишеније жртве као када неко, уверивши се у истинито исповедање вере, прода све и подели сиромасима или тако нешто. А што се мајстора тиче, ако имају породице онда им је оправдано. Мислим... Nije li onda svaki verujuci koji nije podelio sve svoje siromasima licemer, po tvom rasudjivanju? Da li veroucitelj u skoli treba da daje celu platu Crkvi, pa da mu onda daju neke cipele i pantalone kada mu se stare pohabaju? JESSY је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Nije li onda svaki verujuci koji nije podelio sve svoje siromasima licemer, po tvom rasudjivanju? Da li veroucitelj u skoli treba da daje celu platu Crkvi, pa da mu onda daju neke cipele i pantalone kada mu se stare pohabaju? Ово горе наведено је избанализовано до коске. Верујући који има породицу самим тим има задатак да брине за ту породицу. Свака част вероучитељима и свештенослужитељима који имају породице. Не бих их ја стављао у овај кош. Не бих да кажем све што мислим и на кога мислим дане бих ушао у грех осуђивања а то ми није циљ, нормално. Препознаће се они сами без именовања. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Angelus Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Тачно. Мада сам мислио на узвишеније жртве као када неко, уверивши се у истинито исповедање вере, прода све и подели сиромасима или тако нешто. А што се мајстора тиче, ако имају породице онда им је оправдано. Мислим... Човјече оштрим судом мјериш и судиш,знаш шта за то каже наше Јеванђеље,пост је човјече,кажеш Православац си,нек си,Бог Ти добра дао,али у једном од одговора мени,питаш мене да ли знам и вјерујем у Васкрсење,...смијешно и веома забрињавајуће и то мени која написах томове овдје на сајту о вјери и животу у Христу,не форме ради,него ли Христову Истину проповиједајући,итд.,али нека имаш право,али пази човјече на своје ријечи,мисли,а како се дружиш са Bosancem око српског пасуља, опасне су ти ријечи у последње вријеме,само примјећујем нако узгред,ништа више и са веома високим тоном мени се обраћаш,јер ти нарибах пријатеља истинама наше вјере,који је пљувао по Светом Писму како је стиго,а да није то добро,ти нигдје не рече,нако ко пријатељу и као Православац како ти за себе кажеш,но добро да Те питам па зар у овој књизи Клауса Кенета ниси видио истинску љубав према хришћанским вриједностима,поред свега,ти се бавиш тиме ко је шта продао и шта зарадио.Тужно,мој пријатељу,ово је сајт поука за Живот у Христу,а не тиражна и купопродајна берза,јеси ли слушао како наш Митрополит др Амфилохије говори о овом дивном човјеку,а ти се нађе да питаш гдје су паре од продатог???Питај Клауса Кенета,ако ти је стало,што трујеш друге душе овим лошим потезима. Интересантно да овај сајт ево и у вријеме поста има такве теме,као секс са животињама итд.а нема нико да каже људи доста је више,можемо причати о свему али на скајпу,чату,шта ја знам,али ово је православни сајт и гледајмо да не чинимо светогрђе,многи се чуде,па и људи из манастира ко ово све дозвољава. Човјек као биће подвига,како ће нам предавати наш Владика Атанасије,то је и томе слично за вријеме поста и увијек,а не неке глупости који је сваким даном све више,чудо једно! Ево једна дивна пјесма,а Бог ће све даље рећи... Постом и молитвом Грех можеш претворити у осмех Промашај у домашај Лутање у проналазак путање Жалост у радост Лудост у мудрост Уморну тугу у светлоносну дугу Усидрити муку у мирну луку Камен у светли пламен Блато у злато Злоћу у пријатељску мекоћу Срце у ком беше лом у Божији дом Можеш претворити Ако дела почнеш творити Покајања, најлепшег цвета Што чине преображај света Ако имаш хтења и зрно смирења Силом благодатне моћи и теби ће драги Бог помоћи Грешниче, паћениче, мучениче, Исповедниче, човече учениче, Милости, Милости, Милости заточниче Епископ ЗХиП Григорије, фебруар 2012. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Angelus Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Нисам ја ни помињао књигу. Ја причам о људима који исповедајући веру зарађују новац. Господ их је обдарио, ако. Али зар нема ту неке дозе лицемерства када неко тако нешто ради, не само именовани Господин, а не сети се, рецимо, да покаже примером како се живи вера. Што није отишао у Ватикан или у Меку да исповеда веру Православну? Много је нас који теоришемо а не желимо да се одрекнемо овоземаљског... Ово што рече,да људи који исповиједају вјеру зарађују новац,да ли си ти човјече нормалан,шта ово пишеш,има ли игдје администратор да види, овако говоре отпадници од вјере и расколници,срамота,не знам шта си по професији,али овако не говори прави вјерник,хришћанин и човјек који се зове Православац. Немаш ти појма ни о чему и веома си ме дубоко разочарао. Нека ти је Господ на помоћи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Мало је необичан овај баја. Можда баш и није добро да се толико експонира после бурног животног пута који је имао. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 То питај оне који постављају овакве теме у време поста. А што се тиче писанија, све је то само празна прича док се на делу не види. И то што ми трабуњамо како треба да буде нам ништа добро неће донети ако својим примером не покажемо. Што се Босанца тиче, човека који заступа своју веру и нас који бранимо своју, све је то џаба када ''пршти на све стране''. Питам се да ли се добри Православци и Муслимани требају на нас угледати. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Ово што рече,да људи који исповиједају вјеру зарађују новац,да ли си ти човјече нормалан,шта ово пишеш,има ли игдје администратор да види, овако говоре отпадници од вјере и расколници,срамота,не знам шта си по професији,али овако не говори прави вјерник,хришћанин и човјек који се зове Православац. Немаш ти појма ни о чему и веома си ме дубоко разочарао. Нека ти је Господ на помоћи. Ето видиш. Распрши ти се љубав чим сам те успео изнервирати. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Верујући који има породицу самим тим има задатак да брине за ту породицу. A, ko brine o ljiljanima u polju? Elem, poenta je da niko nema duznost da kupi njegovu knjigu, pa ni on nema duznost da je deli za dzabe ili da se odrekne kompletnog prihoda. Ako koga zanima sta pise, neka se uclani u biblioteku (samo se cuvajte, zle biblioteke naplacuju clanarinu) ili neka posudi od prijatelja ili neka se snadje na neki peti nacin... Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Angelus Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Ето видиш. Распрши ти се љубав чим сам те успео изнервирати. Ма пусти то човјече,није то вриједно никаквог вербалног ринга,Ти си Србин,шта ти је,буди уз свог,уз Бога,али ме чуди опет Ви или Ти кажеш Bosanac je своју вјеру бранио,ма човјече како бранио,пљувао,да ли си ти крштен,па он говори да су наши крстови за плашење вампира,говори да су наши свештенослужитељи злочинци,итд.Бог ми је свједок и сав овај форум,а Ти кренуо да удараш по своме,шта је то ушло у Тебе,ђавоља магија,тај вехабија расколник који гата,сихире ти бацио,ма пусти то човјече,прекрсти се и идеш даље. Мој љубав за Бога и човјека потврђена је мојим дјелима и мене попусти мало жив био Ти мени. Читај мало човјече ради на себи,моли се... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука