Juan Valdez Написано Септембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2012 Drago mi je što sam te razveselio ali, zar nije poenta da decu u zajedničkim školama učimo ono oko čega se svi zajedno slažemo? Kao na primer: da je Kant postojao, kao i da postoji francuski jezik. Али не слажемо се сви око свега. То под један. У буквално сваком предмету можеш да нађеш гомилу ствари око кога се споре научници из дате области, а господа бирократе из министарства су по неким њима знаним критеријума одабрали баш такав програм који је један од могућих. И ником ништа. Даље, да те подетим, прича је кренула око тога да деца сама треба да изаберу религију када су пунолетна. Није била ограничена само на школе, него бисте ви тоталитаристи да контролишете сваки аспект живота породице. Не можете да поднесете слободу, па то ти је... Ђуро Станивук, Ignjatije and Анастасија је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2012 Pa zar je ovo argument? Не, то је дијагноза. Сви аргументи су у његовој изјави. Ово "диносаурус" је додатак да се схвати да су комунисти у фази изумирања... ...или бих ја само желео да тако буде...? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Ekmedžić Написано Септембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2012 Još i da pustiš jedno ladno pivo . Ali šta ako čovek ima naviku da se prekrsti i kaže Bože pomozi pred početak razgovora ? Jer bi razgovarao u tom slučaju sa njim ? Ignjatije, "tuče" se "Merak", "Lav", ponekad vino, poneko i sok... potpuno freestyle i po želji Eto, mene zavitlavaju što baš i nisam naročito sklon pivu, pa pijem ona "ženskasta", sa limunom, ili neki sok Nemam ništa protiv da se prekrstiš pre razgovora i nazoveš pomozbog, svakako da bismo razgovarali. Nemam uopšte problem sa tim. Kao što sam već napisao, imam i rođake i prijatelje i kolege koji su vernici, i nemam predrasude prema njihovoj želji ili potrebi da to i budu. @Žuti car - Ako te put nanese, dobrodošao si. @Ivan - Protagoras je već objasnio, nije se odnosilo na tebe... svrati na pivo i razgovor, takođe si uvek dobrodošao, kao i svako drugi. http://www.ateisti.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2012 Drago mi je što sam te razveselio ali, zar nije poenta da decu u zajedničkim školama učimo ono oko čega se svi zajedno slažemo? Kao na primer: da je Kant postojao, kao i da postoji francuski jezik. ..."учимо оно око чега се сви слажемо"... Ајде ми сви да се сложимо око нечега на овом форуму...чисто као експеримент, теби у част. Кад би се ми сви сложили овај форум би нестао, схваташ ли то? Свака шала, пола истине: http://www.southparkstudios.com/clips/153525/atheists-club-meeting Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karabanana Написано Септембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2012 Али не слажемо се сви око свега. То под један. У буквално сваком предмету можеш да нађеш гомилу ствари око кога се споре научници из дате области, а господа бирократе из министарства су по неким њима знаним критеријума одабрали баш такав програм који је један од могућих. И ником ништа. Даље, да те подетим, прича је кренула око тога да деца сама треба да изаберу религију када су пунолетна. Није била ограничена само на школе, него бисте ви тоталитаристи да контролишете сваки аспект живота породице. Не можете да поднесете слободу, па то ти је... Ako se slažemo oko 2+2=4, onda to. Što se tiče slobodnog izbora religije: opet ću povući paralelu sa seksualnim opredeljenjem: ako je neko gej, biseks, panseks, ili neseksualan - to je lepo i super, ali bez nametanja svog izbora drugima. Ja nešto mislim da ćete se a priori složiti sa ovim stavom. Isto tako i religija. Lična stvar pojedinca. Lična. Bez nametanja. Marko Ekmedžić је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karabanana Написано Септембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2012 ..."учимо оно око чега се сви слажемо"... Ајде ми сви да се сложимо око нечега на овом форуму...чисто као експеримент, теби у част. Кад би се ми сви сложили овај форум би нестао, схваташ ли то? Свака шала, пола истине: http://www.southpark...ts-club-meeting Ne bi forum nestao: valjda bi negde ostalo neko mesto da kačimo jedni drugima klipove iz Saut Parka Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Септембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2012 Isto tako, i dete ima pravo da u jednom trenutku kaže "ne verujem", "neću da idem u Crkvu", "ne interesuje me" i roditelj nema pravo da ga primorava i ucenjuje. Tako sam ja u jednom trenutku prelomio i moji roditelji to moraju da poštuju.Наравно, али ако Пеђино дете оде у цркву, не може да му забрани. да га уцењује и приморава... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Септембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2012 Što se tiče slobodnog izbora religije: opet ću povući paralelu sa seksualnim opredeljenjem: ako je neko gej, biseks, panseks, ili neseksualan - to je lepo i super, ali bez nametanja svog izbora drugima. Ja nešto mislim da ćete se a priori složiti sa ovim stavom. Ja se slažem,ali takođe očekujem i da meni neko ne nameće svoj ateistički stav recimo, niti da mi oduzima pravo da se prekrstim na ulici, času,poslu...E, onda kad tako budu stvari zaista funkcionisale,živećemo u miru, ljubavi slozi, bez nerazumevanja osnovnih principa različitosti koje nikog ne ugrožavaju. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2012 Ako se slažemo oko 2+2=4, onda to. Što se tiče slobodnog izbora religije: opet ću povući paralelu sa seksualnim opredeljenjem: ako je neko gej, biseks, panseks, ili neseksualan - to je lepo i super, ali bez nametanja svog izbora drugima. Ja nešto mislim da ćete se a priori složiti sa ovim stavom. Isto tako i religija. Lična stvar pojedinca. Lična. Bez nametanja. То је тачно. Бог нам је дао слободу избора и пошто нам је дата ми морамо исто тако поштовати Његову и вољу наших ближњих. Ево ја поштујем твоју вољу и не осуђујем те, али у твојим ставовима, које си нам предочио овде на суд, својевољно, ми имамо и негативне реакције. Ми овде само дефинишемо твоје ставове према сопственом схватању, јер си, својом појавом на форуму то и очекивао од нас. Сви смо ми ту да сазнамо мало више. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karabanana Написано Септембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2012 Vezano za vaš post, Anastasija, evo jednog lepog objašnjenja: citat: "Ja se secam da su me i mama i baba ucile, svojevremeno, da se krstic, ako se nosi (nikad nisam nosila) nosi ispod bluze, jer je nepristojno isticati svoju versku pripadnost, a rekle su mi nesto da bi tako trebalo, kao neka solidarnost, sa prvim hriscanima koji su svoju veru krili usled straha od progona, tako nesto, mada ne znam za to, nisam proveravala, te ako su me slagale lazem i ja vas. Dakle, isticanje svoje vreske pripadnosti u javnostii je na prvom mestu nevaspitano, a isto su mi rekle i za politicku pripadnost i sve ostale pripadnosti. Po sistemu- niko te nista nije pitao i nikog ne zanima." Da li bi ovako nešto bilo u redu? Ustvari: probajte da zamislite da mi ateisti imamo neki način pokazivanja drugima šta mislimo o veroispovesti: i sad zamislite da svaki put kad krenemo nešto da pričamo - mi lepo stavimo svima do znanja koji smo. Ili zamislite da neko ko je gej svaki put pre govora uzme srednji prst i zavuče u usta, u znak "pokazivanja ljubavi"... jelda da je neprimereno? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Септембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2012 Isto tako, i dete ima pravo da u jednom trenutku kaže "ne verujem", "neću da idem u Crkvu", "ne interesuje me" i roditelj nema pravo da ga primorava i ucenjuje. Tako sam ja u jednom trenutku prelomio i moji roditelji to moraju da poštuju. Naravno da ima pravo da kaže da ne veruje i da ne želi da ide u Crkvu.Svaki razuman vernik ( roditelj) bi ispoštovao želju svog deteta i ne bi ga prisiljavao da ide u Crkvu,ako ne želi. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Септембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2012 Ili zamislite da neko ko je gej svaki put pre govora uzme srednji prst i zavuče u usta, u znak "pokazivanja ljubavi"... jelda da je neprimereno? Lele, brate, kakve ti stereotipe imaaaaš https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Септембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2012 Vezano za vaš post, Anastasija, evo jednog lepog objašnjenja: citat: "Ja se secam da su me i mama i baba ucile, svojevremeno, da se krstic, ako se nosi (nikad nisam nosila) nosi ispod bluze, jer je nepristojno isticati svoju versku pripadnost, a rekle su mi nesto da bi tako trebalo, kao neka solidarnost, sa prvim hriscanima koji su svoju veru krili usled straha od progona, tako nesto, mada ne znam za to, nisam proveravala, te ako su me slagale lazem i ja vas. Dakle, isticanje svoje vreske pripadnosti u javnostii je na prvom mestu nevaspitano, a isto su mi rekle i za politicku pripadnost i sve ostale pripadnosti. Po sistemu- niko te nista nije pitao i nikog ne zanima." Da li bi ovako nešto bilo u redu? Znaš kako, hrišćanin ne bi trebalo da se nerazumno razmahuje svojom verom, da se na svakom koraku krsti,da nosi krst od pola metra preko grudi,da se razmeće tim,jer to već obesmišljava njegovu veru i vodi u čisto pokazivanje vanjskih znaka svoje verske pripadnosti.Onaj koji je hriščanin u pravom smislu, paziće na takve stvari, odmeravaće situaciju u kojoj se nalazi i na osnovu toga zaključiti da li da se recimo prekrsti u tom trenutku ili ne.Ne slažem se da je nepristojno pokazivati krstić oko vrata, nepristojno je razmahivati se tim.A sad ne živimo, nadam se u vreme progona hrišćana pa svako javno može da iskaže svoju veru bez straha da bude posečen ili proganjan Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Септембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2012 Što se tiče slobodnog izbora religije: opet ću povući paralelu sa seksualnim opredeljenjem: ako je neko gej, biseks, panseks, ili neseksualan - to je lepo i super, ali bez nametanja svog izbora drugima. Ja nešto mislim da ćete se a priori složiti sa ovim stavom. Isto tako i religija. Lična stvar pojedinca. Lična. Bez nametanja. Да мислиш не би " повлачио паралалу " између нечег тако гадног као што је бити геј............са слободним избором религије. То што си ти написао није став него баљезгарија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2012 Videh sada na fb grupi ateista da se gosn. Marku Ekmedžiću ne svidja što je voditeljka Slagalice juče čestitala praznik Male Gospojine. I to je dakle diskriminacija ? Kada njima i to smeta šta da pričamo o veronauci. Mislim, ludilo brate kakvih sve ljudi ima i medju obrazovanima. Čemu da se nadamo dalje. Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука