Jump to content

ЖРУ анкета: Ко је по вама највећи ЖРУ теолог?

Оцени ову тему

Ко је по вама највећи ЖРУ теолог?  

86 члановâ је гласало

1. 1. Ко је по вама највећи ЖРУ теолог?

• Александар Милојков
    • Лазар Нешић
    • Милан Николић
      0
    • Васке
    • marko_13
    • obi-wan
    • w. a. mozart
    • о. Агапије
    • Ведран
    • Нико од наведених

Препоручена порука

• Одговори 79
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Прошле године неки Лазар Нешић је са просеком 9,6 био други на ранг листи за докторске студије на ПБФ. Уколико је то овај о коме говоримо онда је у предности у односу на Милојкова, који додуше има мастер и море научних радова. За обојицу риспект!

Ја ипак са ове листе највише волим Моцарта, али и многе друге ван листе.

Подели на овим сајтовима

Прошле године неки Лазар Нешић је са просеком 9,6 био други на ранг листи за докторске студије на ПБФ. Уколико је то овај о коме говоримо онда је у предности у односу на Милојкова, који додуше има мастер и море научних радова. За обојицу риспект!

Ја ипак са ове листе највише волим Моцарта, али и многе друге ван листе.

Е да јесте, хвала ти.

Милојков ће ове године бити први на листи, пошто и он има сјајан просек.

Подели на овим сајтовима

Е да јесте, хвала ти.

Али...немам "мноштво научних радова". :) Ја пишем есеје, а они се не важе за "научне". :)

Подели на овим сајтовима

Komentar na listu... Uvaženi Milojkov je po utjecaju i po priznanjima ako gledamo teologiju kao nauku na prvom mestu bez premca. Po htenju i po trudu je visoko uvaženi prezviter Cvetković (koga nema na listi) Po načinu na koji nauku približava prostom puku je mocart. Po ljubavi koju ima u svojim rečima je Apeks. Po znanju i nepokolebljivosti da se tuče sa podlim napadima sa leđa, tu je Akvilio. Po tvrdoj veri i po ljubavi koja u svemu tome ne manjka, tu je prva popadija Srbije i ŽRU, Vaki. U principu svaki ŽRU-ovac koji je dao doprinos da reč Ješuina dođe do svesti nekoga ko je van crkve ili u crkvi se traži, je valjan teolog.

Овом списку бих додала Меду, који је од крхотина направио стену за спасење, (и своје и неких других људи), за славу Божју; као и Милеву, добру вилу, нашег форума, која је у својим молитвама и даље са нама.

П.С. Ако морам да гласам за неког са списка, онда је то дефинитивно Моцарт. Имам утисак да је толико у Господу, да је са Њим на " Сигде, Тебра".

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Пардон, немам "море научних радова"...

al imaš jezero... hehe

i dugujem ti izvinjenje jer te u žurbi kod prvog posta nisam pomenuo-da, aca mi je u više navrata objasnio nedoumice-pre svega o krštenju dece, besmrtnosti duše a volim i njegove citate svetih otaca-nisu mnogo česti al su namenski... i na kraju-ima super potpis

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

al imaš jezero... hehe

i dugujem ti izvinjenje jer te u žurbi kod prvog posta nisam pomenuo-da, aca mi je u više navrata objasnio nedoumice-pre svega o krštenju dece, besmrtnosti duše a volim i njegove citate svetih otaca-nisu mnogo česti al su namenski... i na kraju-ima super potpis

Ма немам ни језеро. Немам ни бару. :) Научни радови су много озбиљна ствар (тек ћу да се посветим томе, ако Бог да на докторским студијама). Ја, како рекох, пишем есеје. Њих имам више десетина. А право да ти кажем, њих некако и највише волим да пишем. Једноставно, за што шири круг читалаца.

Подели на овим сајтовима

Мислим да је то генерално проблем у српској науци, то да радове могу да објаве само профани и асистенти са факсова. Зар се од тих Ациних десетина есеја не може саставити добра референс листа?

Или, зар сви мастер радови нису научни радови вредни објављивања? Уколико нису онда ни мастер студије ПБФ-а нису нешто...

Подели на овим сајтовима

• Гости

Милан Николић је на листи и то је веома лепо јер човек иако није теолог по образовању веома дубоко промишља и труди се да нашој заједници предочи проблеме са којима ће теологија бити све чешће кушана. То су научна достигнућа која, код појединаца, имају за циљ да Бога истисну као Творца. Милан покушава уз минималну помоћ других да покаже како теологија има своје веома истакнуто место у свим овим дешавањима и потребност да се теолози посвете овим питањима.

Такође, Милан веома добро познаје модерну теологију и повезује је у својим порукама са модерном науком што је веома, веома потребно.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Аца Милојков. Једноставним језиком објасни неке веома комплексне теме, и то на тај начин да их могу чак и атеисти схватити. Мислим да је једноставност излагања једна од кључних ствари код теолога који раде са широким масама.

слажем се у потпуности

Подели на овим сајтовима

Џаба све ако Епископ због разних препрека (читај предрасуда, лоше обавештености, полуобавештености, разних смицалица појединих људи око њега...) не спозна колико му неки епархиот вреди и шта може да значи Епархији и Цркви.

Amin.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
Био је други, али опет све честитке!

Први је Данило Михајловић, да ли неко зна ко је то? Знам једног новосађанина са тим именом...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...