Jump to content

Kosovo ili Evropa, gradjani odlucuju

Оцени ову тему

banana

Препоручена порука

Narocito ne mene koji mogu da odem ovog sekunda napolje i da radim za mnogo vise ali sam sve svoje planove zakucao za bas ovde.

Ајде сад за домаћи прочитај ово пажљиво и размисли о својим плановима... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Bilo bi lepo kad bi se oni koji se svakom rečenicom zalažu za odbranu Kosova izjasnili šta, po njima, tačno ta odbrana treba da znači u praksi. Onda bi razgovor imao smisla, ovako je igra gluvih telefona...

Подели на овим сајтовима

Ајде сад за домаћи прочитај ово пажљиво и размисли о својим плановима... :)

Pa planovi nisu samo poslovne prirode nego nesto "malo" suptilniji pa nisu bas za razglabanje po javnim forumima. Ali kako god, cak i da

odem sutra, sto uopste nije iskljceno, nije to poenta nego je poneta da sto nacionalisti ala Beclija su uvek brzi da nekog "salju" da ide

tamo ili ovamo jer je on nepodoban. O tome se radi. Ko je on ili bilo ko da salje ljude iz bilo koje zemlje. A narocito se nije saliti sa time

nakon svega sto se ovde izdesavalo.

Подели на овим сајтовима

Hahahahaahahahahahahahahahahahahhahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahaha

hahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahhahaahahahahahahahhah joooooj

Prvo nama JESTE stalo do Srbije samo sto smatramo da je vasa politicka filozofija vodi sve dublje i dublje u poropast i imamo nase

ideje kako bi krenuli u suprotnom pravcu. Drugo ti si poslednji koji meni mozes da kaze da idem iz Srbije bilo tehnicki bilo eticki. Prvo

tehnickija zivim u Srbiji i ja tebi mogu reci dodji ovde, nastani se tu pa da filozofiramo o Srbiji. Drugo, eticki ti licno nemas nikakvog

osnova da meni govoris kako cu se odnositi prema Srbiji jer ja za razliku od tebe ovde placam porez i trosim pare zaradjene u

inostranstvu, devize. A gde ti trosis svoju platu i u koji budzet uplacujes porez?

Рекао му ја то све одавно брале.. џабе... он је велики националиста исто ко и жељко. Просипа ми приче о томе шта Србија треба да ради док је њихов живот обезбеђен земљама на које по њима не треба да се угледамо. Које су смртни непријатељи Србиј по њиховом сведочењу. Међутим таквима одговара тржиште на ком раде али не би волели да ми у Србији живимо и радимо на том истом тржишту. Они имају супер план за нас - изолацију.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Црква би ту могла пуно тога да разјасни народу када би се боље поставила и изјаснила. Срамота је да се ми не само да нисмо глас разума, него често одемо и на другу страну.

Ево ја, као православни хришћанин који је своју младост - и замало живот - дао безумним ескпериментима разних наших "вођа" и "бранилаца" кажем јасно и гласно да од тога нема ништа и да не треба губити време. Да ми радимо нешто корисно, а шта ће нам Бог дати за 500 година видећемо. Ако будемо радили добро и молили се Богу добро, можда ћемо поново заслужити да вратимо шта смо изгубили, ако не - опет нека буде воља Божија. Духовно, небеско Косово на коме су св. Лазар и остали мученици нико не може да нам узме.

Своју децу им не дам да са њима праве експерименте као што су радили са мном. Косово није Србија и ничији живот не треба уништавати због фантазија. Пре свега није хришћански.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Међутим таквима одговара тржиште на ком раде али не би волели да ми у Србији живимо и радимо на том истом тржишту. Они имају супер план за нас - изолацију.

Potpuno pogresno. Plan sa izolacijom imaju ovi iz EU, jer vas sa njom ucenjuju. Pa od zenta od "izolacije" vi bi im dali Kosmet. A ono sto ja kazem da nema nikakve izolacije, ne moze EU nikoga "izolovati". To mogu UN ali samo u slucvajevima nekakvog rata, zlocina i slicno.A EU mora postovati medjunarodne norme kao i svi ostali i ne moze "izolovati" Srbiju zato sto Srbi ne daju Kosmet. A samo clanstvo u EU ne znaci apsolutno nista ( Grcka ) ali vama se prodaje magla, a ti si je vec kupio vidim u vecoj kolicini, da ce Srbima nesto mnogo dobro da se desi kada udju u EU.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

A plan za Kosmet?

Odmah prekinuti sve pregovore sa EU oko Kosmeta. Ponistiti sve odluke prethodne vlade oko Kosmeta a koje su dogovorene sa EU a ne sa UN. Traziti od UN da zastiti srpsko stanovnistvo, sto im je obaveza, a ako nisu u stanju traziti povratak srpske policije i vojske na Kosmet sto pre. A ako budu nesto mlatili ovi iz EU oko toga poslati ih sve u paketu nazad za Brisel i zavrsiti razgovore sa EU. Jer ono sto vi gubite iz vida je da je EU prvenstveno mirovni projekat koji ima za cilj da poveze drzave evrope a zarad izbegavanja ratnih sukoba. A nije cilj EU pravljenje fondova za pomoc Iurisu u Nisu. I taj projekat moze da uspe jedino ako su sve evropske zemlje u EU i imas stabilnu politicku situaciju. A ako imas Kosmet i problem koji sada imamo, prdnuli su u cabar i EU i njihov mirovni projekat.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ne. U hipotetickom drustvu od 100 individua kada se glasa i kad 60 njih izglasa neku svoju politiku oni tom politikom uskracuju neke ciljeve koje je imala grupa od 40 koja je u manjini. U liberalnom sistemu sa minimalnom vladom nema glasanja ali svih 100 pojedinaca moze da upraznjava sve svoje kreativno-intelektualne sposobnosti kako god hoce sve dok ne ugrozava ostale. Zbog toga u njoj postoji vec po samo zadatosti mnogo veci stepen slobode a da ne govorimo o tome kad u demokratskom sistemu "volja naroda" pokaze u pravcu nekog velikog vodje koji samo konstatuje istorisjku istinu "volja naroda je da je moja volja zapravo njihova volja" pa imamo ono sto znamo da sledi tada.

Да ме не схватиш погрешно, далеко сам ја од тога да мислим да је владавина народа (руље) нешто идеално. Штавише, један од најгенијалнијих описа демократије ми је онај да је то систем који "од људи прави магарце" (чини ми се да је Гадафи то рекао, али нисам сигуран).

Али у тој хипотетичкој ситуацији, ја стварно не разумем како би се одлуке доносиле сем демократским путем. Због тога и причам стално да по мени либерализам (онај прави, наравно, не ова хидра која се нама сервира) прави једну крупну грешку, а то је да занемарује људску природу. Евентуално би та либерална држава у којој нико никога не би угрожавао могла бити направљена од просвећених индивидуа које су свесне и својих домета и својих граница, али и које немају жељу за наметањем било чега било коме. Не верујем да би тако нешто икада могло да се направи.

Ипак, да се вратимо на ово о чему расправљамо: У било ком друштву, уколико узмемо да држава ипак постоји, ма колико она била минимална, одлуке које су ос виталне важности за опстанак или облик постојања те државе доноси сама држава. Е, сад, којим би се механизмом, сем референдумом, осигурало то да се чује свачији глас, а да у исто време нико никоме не намеће неко своје решење? Јер не можеш изгубити из вида да и поред тога што су тих 60 људи руља, ипак и они, као и ти, имају неке своје интересе које желе да спроведу. Где су онда они у тој причи и како се њихови интереси остваре једном када им на било који начин наметнеш своје виђење ствари? Како они остварују своју слободу да одлуче и спроведу одлуку, онако како они мисле да треба?

Уколико у њихово име опет неко доноси те одлуке, како би се бирао тај који те одлуке доноси, а да се остваре и интереси тих 60 људи, а не само твоји интереси? Јер, у ситуацији где исто право гласа има неки плакатолепац који зове емисије Оље Бећковић и ти, несумњиво је да је он руља, а ти та елита. Али, у ситуацији где сте ти, Бжежински, Дугин, Марко С Марковић, Мекиндер и слични у једној држави, они би тебе сматрали руљом, али ти опет имаш своје интересе. А ако су ти интереси супротни њиховима, онда долази до проблема како те интересе остварити.

Не знам јесам ли био довољно јасан, или конфузан по обичају? :)

Sta li je potrebno da bi se ja i ti jednom razumeli oko toga sta je tema i da rasprava ne krene u negativnom smislu ka tenzijam i potencijalnim svadjama? :(

И ја се надам да ћемо се једном разумети, али мислим и да је констатовање да се не разумемо један од корака напред, макар да се могуће тензије избегну.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Sta god da si gasterbajter ili dijaspora ne mozes ti nikoga da "saljes" bilo gde. Narocito ne mene koji mogu da odem ovog sekunda napolje i da radim za mnogo vise ali sam sve svoje planove zakucao za bas ovde.

Е, право збориш, исти случај.

Нудили милионе, стан, плаћен превоз, све...међутим, није ми се дало, други планови....Што ти је живот чудо...

Подели на овим сајтовима

Да постоје на политичкој сцени Србије либертаријанци би дефинитивно били најомраженија партија - за признање независности Косова, а против уласка у ЕУ, хахаха... Укидање тринаесте пензије и приватизацију свега да и не помињем! Мада, либертаријанци јесу анти-популисти и свуда где постоје генерално су најомраженија политичка опција.

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Да постоје на политичкој сцени Србије либертаријанци би дефинитивно били најомраженија партија - за признање независности Косова, а против уласка у ЕУ, хахаха... Укидање тринаесте пензије и приватизацију свега да и не помињем! Мада, либертаријанци јесу анти-популисти и свуда где постоје генерално су најомраженија политичка опција.

Čak su i protiv besplatnog školovanja i besplatnog lečenja.

Nikakvu dakle šansu nemaju [tj. nemamo]. :(

Подели на овим сајтовима

Čak su i protiv besplatnog školovanja i besplatnog lečenja.

Nikakvu dakle šansu nemaju [tj. nemamo]. :(

Да, људи када држава финансира некако чудесно заборављају порекло државног новца, као да држави новац пада са неба, па га онда добра и фина држава дели и даје људима свашта бесплатно... куку!

Али су зато за бесплатан софтвер и против патената :)

Слободан, фри у смислу либре, а никако у смислу џабе (мада је је слободан софтвер често и бесплатан)!

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...