Jump to content

ЖРУ анкета: Ко је по вама највећи живи српски теолог?

Оцени ову тему

Balthasar

ЖРУ анкета: Ко је по вама највећи живи српски теолог?  

142 члановâ је гласало

1. 1. Ко је по вама највећи живи српски теолог?

• Игнатије Мидић
    • Давид Перовић
    • Атанасије Јевтић
    • Максим Васиљевић
    • Порфирије Перић
    • Богољуб Шијаковић
    • Богдан Лубардић
    • Петар Јевремовић
    • Владета Јеротић
    • Ниједан од наведених

Препоручена порука

Митрополит Амфилохије и умировљени владика Атанасије. :)

• Волим 1

"Пред безумним не говори, јер неће марити за мудрост беседе твоје" Приче Соломунове 23:9

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Епископ нишки др Јован Пурић... :10900:  amin-nas

Пише много у задње време, па због тога... 0706_read  0705_read

odličan kriterijum...  ako neko piše onda je to on...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

odličan kriterijum...  ako neko piše onda je to on...

Ма, спрдам се, брате... Он је све, само не то... Него, форсира га сајт СПЦ, па због тога.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Сам појам ''добар теолог '' је неодређен и не значи много за спасење. И црни ђаво је добар теолог јер је искушавао спаситеља цитатима из старог завјета. По мом мишљењу дјело Божијег промисла је било то да иза СВ. Ј. Златоуста  остане толико литерарно насљеђе  да се ми данас не би морали ослањати на мишљења модерних самозваних теолога. Довољан је Златострујни и још придодате Григорија Паламу и нема зиме.

Подели на овим сајтовима

По мом мишљењу дјело Божијег промисла је било то да иза СВ. Ј. Златоуста остане толико литерарно насљеђе да се ми данас не би морали ослањати на мишљења модерних самозваних теолога. Довољан је Златострујни и још придодате Григорија Паламу и нема зиме.

Hvala Bogu sto toga nema, inace bi to navelo nevidjenu stetu teologiji. Sasvim je nebitno koliko je pisao. Ne mogu 1-2 coveka da daju odgovore na sva pitanja, pogotovo uzimajuci u obzir da nas deli 16 vekova. Sto ne znaci da nisu znacajni, ali je svoditi teologiju na nekoliko ljudi, a svima drugima koji pokusavaju da daju svoj doprinos teologiji danas pridavati epitet "samozvani", krajnje nedolicno. Crkva je organizam u kome se teologija zivi i neprekidno razvija, koracajuci polagano ka eshatonu.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Svakako vladika Atanasije Jeftić,

nego onaj sveštenik Gojko Perović sa Cetinja je mnogo dobar u poslednje vreme,

ima odlican stav i propovedi, često ga slusam.

Elem, da li neko prati nekoga od katoličkih teologa sa ovih prostora, da ne kažem iz regiona?

Voleo sam ranije da čitam Tomislava Šagi Bunića.

Možda o tome otvoriti drugu temu!?

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

• 7 months later...

Гласао сам за владику Атанасија, све је већ речено. Нико није поменуо + Васиљевића, па ево од мене  facenew22222222 .

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

Еп.Атанасије Јевтић

Сваку Његову књигу може да разуме и студенте теолоије, Епископ и мирјанин...

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

On još uvek ima status monaha??? :unbelieveble: :unbelieveble: :unbelieveble:

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• 10 months later...

...обзиром да без аскезе богословља готово и нема, као и да су сви живи Богу и у Богу... Свети Сава Српски... :)

Možda ni stradalaštvo živog Nikolaja u Bogu nije za ne spomenuti,pogotovo što su dela još uvek u vremenu našijem.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• 9 months later...

Богољуб Шијаковић, Богдан Лубардић, Петар Јевремовић и Владета Јевремовић нису теолози. Прва двојица су философи, а друга двојица психолози и психотерапеути. Богдан је делом и теолог (магистрирао је теологију).

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...