Александар Милојков Написано Мај 26, 2013 Пријави Подели Написано Мај 26, 2013 Zasto sjajno mora da postane nepropadljivo? Ako je vec sjajno, sta mu fali vise od toga? Питај оне који изгубе неког кога пуно воле, ко им значи живот. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
hansbrough Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 Teško da je i ovakav život sjajan ... svedoci smo porasta depresije i samoubistava u najbogatijim društvima, a kamoli bi to moglo da se kaže za život u celini. Glad, zarazne bolesti, ratovi, kriminal, kanceri ... sve je to svakodnevnica i sada, da ne govorimo o srednjem ili starom veku kada je feudalizam ili robovlasništvo bilo sistem. Takođe ne stoji teza da bi neko trebao da bude srećan jer se rodio, jer taj neko samim rođenjem postaje neko, da tog rođenja nije bilo, sada bi bilo besmisleno pričati o nekom imaginarnom Peri ili Lazi koji se nisu rodili ... osim ako ne verujemo da duše postoje i pre rođenja, pa se onda nekako otelotvoravaju. Na život ili svet bi najbolje bilo gledati kao na onu scenu kada Tuko Ramirez ostavlja Blondija u pustinji, sao bez onog karavana ... grozno je, bilo bi lepo kada bi bilo vode ili puta kući, ali nije tako. A jedina alternativa tome je smrt i prestanak postojanja. 0702_read The only normal people you know are the ones you don’t know very well. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 Питај оне који изгубе неког кога пуно воле, ко им значи живот. Znaci zivot ipak nije sjajan? Aleksandre gubis se... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 Teško da je i ovakav život sjajan ... svedoci smo porasta depresije i samoubistava u najbogatijim društvima, a kamoli bi to moglo da se kaže za život u celini. Glad, zarazne bolesti, ratovi, kriminal, kanceri ... sve je to svakodnevnica i sada, da ne govorimo o srednjem ili starom veku kada je feudalizam ili robovlasništvo bilo sistem. Takođe ne stoji teza da bi neko trebao da bude srećan jer se rodio, jer taj neko samim rođenjem postaje neko, da tog rođenja nije bilo, sada bi bilo besmisleno pričati o nekom imaginarnom Peri ili Lazi koji se nisu rodili ... osim ako ne verujemo da duše postoje i pre rođenja, pa se onda nekako otelotvoravaju. Na život ili svet bi najbolje bilo gledati kao na onu scenu kada Tuko Ramirez ostavlja Blondija u pustinji, sao bez onog karavana ... grozno je, bilo bi lepo kada bi bilo vode ili puta kući, ali nije tako. A jedina alternativa tome je smrt i prestanak postojanja. 0702_read Ok sad samo dokazujete da sam bio u pravu kad sam rekao da je za vernike zivot jedno tesko njesra... Prvo ste mi objasnjavali da to nije tako a sad ste se vratili objasnjavanju da jeste tako.. Totalno ste se pogubili... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 Znaci zivot ipak nije sjajan? Aleksandre gubis se... Сјајан је живот, смрт није сјајна. Она је уљез. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 Сјајан је живот, смрт није сјајна. Она је уљез. Ustvari i nije uljez, zamisli život bez smrti ili bolje uzmi pročitaj ovu knjigu I smrt kada se gleda uošteno jeste sjajna stvar, zamisli kada ne bi umirao, gde bi bila ona želja da proživiš život da uživaš u njmu. Ovako kada znaš da će se jednom završiti, svaki trenutak želiš da proživiš, da uživaš u njemu. A zamisli kada bi večno živeo, koliko got primamljivo zvučalo, život bi posao mototon, spor. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
hansbrough Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 Ok sad samo dokazujete da sam bio u pravu kad sam rekao da je za vernike zivot jedno tesko njesra... Prvo ste mi objasnjavali da to nije tako a sad ste se vratili objasnjavanju da jeste tako.. Totalno ste se pogubili... Ja nisam vernik ... a ovim samo dokazujem da bi svi trebalo da se malo mrdnemo iz pozicije lažne udobnosti, skinemo ružičaste naočale i pogledamo realnosti u oči. To mantranje život je sjajan, svaki minut treba proživeti mi je slično mantranju posle smrti te čeka blago na nebesima. Иван Дабижљевић је реаговао/ла на ово 1 The only normal people you know are the ones you don’t know very well. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Дабижљевић Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 Ok sad samo dokazujete da sam bio u pravu kad sam rekao da je za vernike zivot jedno tesko njesra... Prvo ste mi objasnjavali da to nije tako a sad ste se vratili objasnjavanju da jeste tako.. Totalno ste se pogubili... Истинска је срећа наћи се у Цркви, а не на касним ноћним гозбама, на пијанкама или на оним озлоглашеним местима. Зар ти људи не виде да се истинска срећа налази у блистању творевине, у задивљујућој лепоти природе, коју нам је подарио Велики Доброчинитељ? Срећа се лако може пронаћи у праскозорју, у јутарњој шетњи, у певању птица, у лепоти цвета, у чистом срцу, у похвали Господу и у Светој Литургији. Св. Нектарије Егински Где у овој изјави можеш да потврдиш своју тврдњу да је верницима живот тешко (уздржаћу се да не понављам ону реч)? Знам да је то нама грешнима понекад тешко схатити и понекад је потребно пуно времена да нам се отворе очи, па ни онда не видимо све како треба, јер ''сада видимо као у огледалу''. Али вредно је макар потрудити се. Као сад теби се нешто не свиђа и зато оно ''не постоји''. Заиста чудан став, зар не мислиш тако? Можда ће теби још најјасније бити ако ти се појасни кроз ону причу цара Соломона који је тражио неку трајну утеху на земљи и увидео да је на овом свету све ''таштина над таштином''. У међувремену додао си још једно писаније о вечном животу. Брате, нико не прича о вечном животу овде на овом свету. Наравно и овде је могуће уживати, но ако је то само уживање у смислу угађања себи од тога нема ништа и то брзо прелази у једну велику досаду па могу и разумети да ти смрт изгледа као једини излаз из свега тога. Но ако поштујемо да ћемо за своја дела или недела одговарати пред Богом онда се поставља питање дали је смрт заиста крај или тек почетак патњи или радости, како за кога и за шта се ко одлучио овде на овоме свету. Живот, шта је то? Могу да ти причам о њему годинама, деценијама, али биће ипак најбоље да га сам лично упознаш. Ето то ти желим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 Ustvari i nije uljez, zamisli život bez smrti ili bolje uzmi pročitaj ovu knjigu I smrt kada se gleda uošteno jeste sjajna stvar, zamisli kada ne bi umirao, gde bi bila ona želja da proživiš život da uživaš u njmu. Ovako kada znaš da će se jednom završiti, svaki trenutak želiš da proživiš, da uživaš u njemu. A zamisli kada bi večno živeo, koliko got primamljivo zvučalo, život bi posao mototon, spor. Ако није уљез зашто је онда тако доживљавамо ? Како у случају када неко наш близак и вољен умре (или му је мало времена преостало), тако и када нас то треба да задеси. Зашто се боримо против тога, кукамо, плачемо... као да са нашим вољеним одлази и део нас ? Зашто то тако доживљавамо ако је у питању сасвим нормална појава ? Нешто се буни у нама да то није баш нормална појава, у нама нешто говори да се дешава нешто ненормално, неприродно... Живот је досадан ако нема радости, узбуђења, проблема, обавеза, надања.... Као и такви филмови, књиге, игрице... Иначе не би био досадан никада. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 Ако није уљез зашто је онда тако доживљавамо ? Како у случају када неко наш близак и вољен умре (или му је мало времена преостало), тако и када нас то треба да задеси. Зашто се боримо против тога, кукамо, плачемо... као да са нашим вољеним одлази и део нас ? Зашто то тако доживљавамо ако је у питању сасвим нормална појава ? Нешто се буни у нама да то није баш нормална појава, у нама нешто говори да се дешава нешто ненормално, неприродно... Pa plačemo zato što imap znamo da ga nikada nećemo videti A inače iako je normalna pojava bunimo se, zato što je to kraj, zato što je zauvek odlazimo. To je ono što život čini zanimljivim uradi nešto pre nego što dođe kraj. Kada bismo imali beskonačnost na raspolaganjui, da li bi ti bilo sve jedno da ći ćeš nešto uraditi danas, sutra, za 100, 200 1000 godina. Isto ti se hvata, jer sve ove brojke su trenuitak u odnosu na besonačnost, ali kada imaš ograničen život onda se trudiš da ga ispuniš onako kako tebi odgovara. Na stranu to što bi zemlja bila prepuna da ljudi ne umiru nego se samo rađaju. I još zamisli životinje, biljke veoma brzo bi mesta nestalo. A pošto ne umiru ne moguće ih je ni ubiti. Zamisli ratove u takvim slučajevima. "Kako je bilo na Kosovu" "Ma ekstra za ovih par dana koliko sam tamo proveo pogino sam samo 13 puta ali sam pogodio njih 63, zanimljivo je moraš i ti jednom da probaš" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 Pa plačemo zato što imap znamo da ga nikada nećemo videti Али то је по теби сасвим нормално и природно, јер тако Шта има онда да плачемо када се дешава нешто сасвим нормално и природно. То мора да се деси пре иликасније. По тој филозофији људи не би плакали када неко умре. Осим ако му је тај био дужник или нам опстанак зависи од те особе... али у свим другим ситуацијама не би требали да осећамо тугу. To je ono što život čini zanimljivim uradi nešto pre nego što dođe kraj. Kada bismo imali beskonačnost na raspolaganjui, da li bi ti bilo sve jedno da ći ćeš nešto uraditi danas, sutra, za 100, 200 1000 godina. Isto ti se hvata, jer sve ove brojke su trenuitak u odnosu na besonačnost, ali kada imaš ograničen život onda se trudiš da ga ispuniš onako kako tebi odgovara. Na stranu to što bi zemlja bila prepuna da ljudi ne umiru nego se samo rađaju. I još zamisli životinje, biljke veoma brzo bi mesta nestalo. Смрт уопште не чини живот занимљивим. Чине га друге ствари које сам изнад споменуо. А ти "проблеми" о превеликом броју људи и животиња, ратовањима... остави на решавање ономе ко је давалац живота. На будућој Земљи неће бити бракова у телесном смислу... ако сам добро разумео Исуса Христа (Мат. 22 : 29-31) http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 Ustvari i nije uljez, zamisli život bez smrti ili bolje uzmi pročitaj ovu knjigu Нема шта да замишљам. Када неког волим, а то је за мене живот и постојање, желим да та љубав вечно траје. Ignjatije and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 Ja isto ne razumem vernike koji s jedne strane tvrde da je smrt losa i da je uljez a s druge strane smrt predstavlja momenat upoznavanja Tvorca i prelazak u njegov bozanski (savrseni) domen...? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 Ja isto ne razumem vernike koji s jedne strane tvrde da je smrt losa i da je uljez a s druge strane smrt predstavlja momenat upoznavanja Tvorca i prelazak u njegov bozanski (savrseni) domen...? Одговор је дат на форуму : Без смрти нема Васкрсења. Јер сад јасније ? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 Одговор је дат на форуму : Без смрти нема Васкрсења. Јер сад јасније ? Dakle, smrt je dobra? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука