w.a.mozart Написано Септембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2012 Balthasar, Александрида and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 13, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2012 Dobrica Erić govori o srpskom melosu i statusu muzike uopšte Balthasar је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 13, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2012 Александрида, Николa and Balthasar је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Септембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2012 Mi imamo izuzetnu muziku i uopšte je izvorna muzika bilo kog naroda lepa, samo smo mi svoje nasleđe zapostavili skroz Balthasar and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 13, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2012 meni je vranjanski melos vrh... nikad nisam mogo da svarim do kraja bosanske sevdalinke ali zato makedonci i vranjanci rasturaju evo recimo masa ljudi nije čula za ovu grupu a čuli su za mileta, stoju, cecu, itd. a o vremenu na tv programu da ne govorim Драгана Милошевић, Иван ♪♫, Grizzly Adams and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 13, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2012 a najveća misterija je što nemam pojma šta me ovde pogadja... nisu samo reči... nije ni samo muzika... oseća se duh, skoro opipljivo Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Септембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2012 Mi imamo izuzetnu muziku i uopšte je izvorna muzika bilo kog naroda lepa, samo smo mi svoje nasleđe zapostavili skroz Мислим да нисмо само ми. То је светски феномен. Ове нове генерације су безнадежан случај што се тога тиче... Vaske је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Септембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2012 meni je vranjanski melos vrh... nikad nisam mogo da svarim do kraja bosanske sevdalinke ali zato makedonci i vranjanci rasturaju Наш мелос је невероватан, из њега се осећа душа нашег народа, топла душа, хришћанска душа, осећа се заједница, блискост, то је малтене једина музика која мене може да гане. Она је једноставна и говори директно, носи дух народа, носи у себи и његове радости и патње, и сећање и ширину. Мислим да нисмо само ми. То је светски феномен. Ове нове генерације су безнадежан случај што се тога тиче... Људи су живели некада заједно, радили заједно, па чак и то не хтели, били су упућени једни на друге, што се и осећа кроз песму. Данас се начин живота мења, људи су окружени буком машина, а не цвркутом природе, имамо уређаје у које гледамо по цео дан, ми ево комуницирамо преко текста, не видимо се, не чујемо се, не познајемо се. И онда, можда то више није исти дух, и млади се не интересују. Не знам. Ту треба урачунати и утицај медија и оно уз шта одрастамо. Ипак, наш мелос је толико леп, да мислим да му нећемо одолети w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Септембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2012 Тзв. уметничка (класична) музика јесте лепа, нема ту шта, али је у поређењу с народном некако компликована, све те хармоније, контрапункти, све те конструкције, и динамички опсег (некад имам утисак да се класична музика дере, галами). Мораш да се сконцентришеш и пажљиво да је слушаш, што на неки начин нагиње да је назовемо више интелектуалном музиком. Док је народна музика - музика душе. Волим и једну и другу свакако, а и ону трећу - забавну Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука