Jump to content

FATA ORLOVIĆ PRETI: Ne čekam više, rušim crkvu!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Sad ću je ja oboriti! Crkva je na mojoj zemlji, ja sam ju zarobila. Ako treba, kupiću kokoške i u njoj ih držati, poručila je nana

fata-orlovic-1347541403-208090.jpg

Foto: Anadolija

SREBRENICA - Fata Orlović, u čijem je dvorištu podignuta pravoslavna crkva, kaže da će sama da je sruši.

"Hoću svoju avliju. Do sada sam ih molila, od sada neću. Sad ću je ja oboriti! Oni samo meni prkose. Ali, to više neće moći. Crkva je na mojoj zemlji, ja sam ju zarobila. Ako treba, kupiću kokoške i u njoj ih držati", izjavila je nana Fata posle ponovljenog postupka o uklanjanju crkve iz njenog dvorišta.

Fatin avokad zatražio je da se celi slučaj prebaci iz Srebrenice na neki drugi sud koji, prema njegovim rečima, do sada nije donio nikakvu odluku koja bi rešila slučaj.

Vrhovni sud RS je početkom juna ove godine uvažio takozvanu reviziju koju je advokat Fate Orlović uložio protiv presude drugostepenog suda,

Opšinski sud u Srebrenici je 2010. godine odbio tužbeni zahtev Fate Orlović za "utvrđivanje činjenica o postojanju vansudske nagodbe o izmeštanju pravoslavne crkve iz njenog dvorišta".

Osporeno je da su se advokat Fate Orlović Fahrija Karkin, s jedne, i tadašnji predsednik Vlade RS Milorad Dodik, njegov savetnik Miladin Dragičević i episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda, s druge strane, 11. januara 2008. godine nagodili da se crkva iz dvorišta ukloni čim bude osiguran novi prostor za njenu gradnju, piše Anadolija.

Kurir

Подели на овим сајтовима

Фата спремила багер... :)

А што не реше више то? Ако је њена земља ред би био да се извинемо и вратимо власнику. Шта ту има да се одуговлачи.

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ако ћемо искрено, нико нема право против воље и ванзаконски да гради било који објекат на туђем поседу, макар то била и Црква. Свакако, њој Црква значи колико и хришћанину џамија у верничком смислу. Треба да јој се врати а да се Цркви нађе адекватно место јер у супротном ће се изазивати људи и стварати зла крв.

Подели на овим сајтовима

Crkva je na mojoj zemlji, ja sam ju zarobila

A sta tacno znaci ova rec da je ona "zarobila" crkvu?

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

A sta tacno znaci ova rec da je ona "zarobila" crkvu?

Ако се добро сећам та реч код њих не значи исто као код нас, већ "наследила" (односи се на земљу, не на цркву) или слично... Ако има некога из тог краја ко боље разуме дијалект нек разјасни. Треба нам преводилац овде... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Некада стварно знамо направити велику глупост! .mislise. 7896634

Надам се, као и сви, што скоријем рјешењу овог проблема...

Него који је највећи међу вама нека буде као најмањи, и који је старешина нека буде као слуга. (Лк. 22, 26)

Подели на овим сајтовима

Да,црква би требало да се измести а да се тој жени врати њен посед који је "заробила".Међутим,врло је лицемерна наводно морална и друга подршка Фати Орловић из Исламске заједнице БиХ,будући да СПЦ не може да поврати у своју имовину у ФБиХ,тако да се ова морална "сензитивност" очигледно показује само када су у питању "наши".

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1347549303' post='708986]

јел та земља стварно њена или ју је "заробила" после рата?

Колико знам,та земља је њена од пре рата.

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

тако да се ова морална "сензитивност" очигледно показује само када су у питању "наши".

А па то нам је свима из Ex-YU заједничка црта, увек је крив "онај други". Види се да имамо заједничко порекло...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...