Драгана Милошевић Написано Септембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2012 Sestro, svidja mi se kako si odgovorila tamo nekom, mozda je zvucalo pomalo drsko, ali ako (po meni), to je, mislim, ipak znak duhovnog zdravlja; slazem se da se ovakve teme postavljaju, zasto ne, pa ovde je zajednica, bez nje nema spasenja, u toj groznoj i tuznoj situaciji da se osoba razgali kroz ovakvo druzenje, a moguce cuje i korisno Stos je u tome sto imate ovakvih stresova na kilo ali svi se nesto stide , snebivaju , plase se da ne budu na margini drustva . Dok pojedini ne budu shvatili da se sluzenje nastavlja i posle liturgije bice nam ovako kako nam je. Pored sebe imam troje koji nisu pri crkvi i da sam pocela da govorim kakva iskusenja imam znate sta bi bilo? Oni bi se razboleli a mene bi stavili ovde u bolnicu gde ne primenjuju psiho terapiju Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Септембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2012 Драга Драгана, шта бих ти написао а да то већ неко није.. За почетак, знај да се ништа не дешава тек тако, него ради нашег добра. Вероватно је све ово лекција. Желим да знаш да су овакви проблеми нису реткост, већ да сам и ја имао такав проблем са оцем. Наиме, стално је био намргођен и дрзак према свима у кући.. Био сам млађи, и често нисам знао како бих поступио са њим.. Једном сам после његове "експлозије" сео и размишљао.. Рекао себи, ма дај, ако и ти очајаваш, зар ће њему бити боље? Упашћете и ти и он у још гори проблем.. Такође сам од тада почео да се молим за њега.. Од тада му никада нисам дрско одговарао, нити улазио у било какву расправу са њим. Иако сам често био у искушењу.. Увек сам му благо одгововарао и трудио се да будем што блажи према њему и да покажем својим примером његове недостатке. После неколико недеља приметио сам његово другачије понашање. Почео је бити некако блажи. Као да му је "Неко" отворио вентил, и као да је сва та негативна енергија нестала... Из овога сам закључио доста ствари.. Неке од њих су то да требам поштовати оца свога као и мајку ма какви год они били. Научио сам се молити, и научио сам се смирењу. И знај да оног ког Господ кара, тога и лечи.. Све се некако од тад променило.. Битна је искрена исповест Богу у молитви и битна је смиреност, кротост, љубав.. Битно је стрпљење.. Као што неко већ раније написа, "стрпљен-спашен". Заиста је тако.. Много пута сам потврдио то. И да, никад не враћај истом мером.. Увек се труди да ако неко тебе каменом, ти њега хлебом.. Временом ћеш видети резултате. Резиме: Молитва, стрпљење, љубав! Свако ти добро од Господа желим. Драгана Милошевић, kirios1, Драшко and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Септембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2012 Sestro, svidja mi se kako si odgovorila tamo nekom, mozda je zvucalo pomalo drsko, ali ako (po meni), to je, mislim, ipak znak duhovnog zdravlja; slazem se da se ovakve teme postavljaju, zasto ne, pa ovde je zajednica, bez nje nema spasenja, u toj groznoj i tuznoj situaciji da se osoba razgali kroz ovakvo druzenje, a moguce cuje i korisno pa nije meni Dragana odgovorila, ako se misli na moj nick, pogotovu ne drsko .mislise. ja sam je baš podržao Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Najnovi biser: "Ja sam dobaar, to drugi ne valja i izmislja"! Ajde, kako da se sedne za pregovaracki sto ? .mislise. .mislise. .mislise. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Malina Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Najnovi biser: "Ja sam dobaar, to drugi ne valja i izmislja"! Ajde, kako da se sedne za pregovaracki sto ? .mislise. .mislise. .mislise. To i jeste najteže, objasniti nekom da je problem u njemu, a ne u drugima. Samo kad bi on to mogao da shvati, sve bi bilo lakše. Драгана Милошевић and Олимп је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Септембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2012 tamo neko, nisam mislila na tvoj nik, nego sam ovako napisala, posto ne znam na ciji tacno post je sestra odreagovala, da ne trazim, zato sam napisala tamo neko Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Септембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2012 @kirios1 pretpostavio sam al reko da proverim Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Септембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2012 Vec duze vreme tata cuti ne razgovara sa majkom ni sa mnom; sa bratom prica normalno o poslu posto rade u istoj firmi. Sam je iscepao drva majka mu ponudila pomoc da ubaci drva u supu Kao I svaki put dosad. Medjutim on je odbio; a kasnije smo cule kako je on navodno rekao "neka da se presuse pa posle ubaci". U kuci majka sprema, postavlja, pere ga sto je normalno. Ali je napeta situacija do tacke usijanja. Ako ga I pitamo nesto odgovara nam drsko ili cuti Citam ovu temo od pocetka svaki dan..S obzirom da sam strankinja, i nisam jedna od vas.. ..ne bi trebala da se mjesam... Ipak cu pokusati dati odgovor kako ja to vidim...Ja sam toliko dugo u braku ,da bi mogla ostvariti punu penziju.. Draga sestro...Bog neka vam bude na pomoci.. Ovdje je problem dosta slozen..I mozda nije nastao u zadnje vrjeme,vec je duze vremena..To je stvar,koja se tice tvoga oca i majke..I zalosno je sto tvoja majka nije u mogucnosti da to resi..Tvoj tata ima problem,a sigurno i dobar razlog za ovakvo ponasanje... Nitko nikada nije ljut tako,bez razloga.. Nikada nije dobro da se djeca mjesaju ,ako ne znaju sve o cemu se radi..to samo moze da oteza situaciju.. Postoji nesto,sto ti mozda ne znas..Mozda ti majka ne kaze sve..ili ona to vidi drugacije... Mozda i otac ima nesto pred ocima sto je sasvim krivo shvatio,a mozda i nije...nego je nesto sto mu smeta,i sto ga je uvredilo.. Mozda je i "krevet" jednostavno " usutio" ,pa sada trpe oboje.. O takvim stvarima roditelji ne pricaju sa djecom.. a ni sa njihovim roditeljima.. Zato ,bi bilo dobro da tvoja majka pokrene razgovor...i to kada vas djece nema kod kuce.. Nista to nije neobicno u braku ,kada dodje do takvih situacija...Treba se biti strpljiv,i dati priliku za dobru komunikaciju,da se oboje dobro ispricaju...a poslje toga dolazi POMIRENJE.. Oni moraju jedno drugom OPROSTITI,da ljubav ponovno zavlada u braku... Bez ljubavi ne moze se nista.. Nisu samo sretni brakovi ,kod kojih sve tece kao med...lako je ljubiti onoga tko te ljubi ..pa makar bilo i lazno..ali treba ljubiti u ovakvim situacijama... I ovakvi brakovi su sretni ,kada se kriza prebrodi..to je smisao braka , a i kriz koji je smisao nase krscanske vjere Tada je to blagoslov u braku...i porodici.. Imas dvje opcija...Moli za njih....i porazgovaraj s majkom,da ona pokrene " sutnju",to jest razgovor s njim... Brata ostavi postrani..jer ako i njega ukljucis,postat cete 2 tabora...Otac-sin..i Majka- kcerka...a to je onda lose.. Tu se jos vise golemaju problemi..i stvara ljubomoru...tu se komunikacija jednostavno tuce.. Sve je moguce,i nema ne rijesivog problema,samo je stvar kako ga resavamo ... Draga sestro...zelim ti da se sto prije situacija promjeni ,i postane ponovno radosna porodica.. I da ti nadjes srecu i mir..kao i zdravlje..BTG... Gordana ., DankaM, Саша од Москве and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 17, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 17, 2012 @, Само да поменем да ТИ ЈЕСИ ЈЕДНА ОД НАС и те како... то што ниси православка но католкиња нема апсолутно никакве везе. Сви ми имамо заједниче проблеме који су индентични и заједничек радости. У крајњем случају и верујемо у истог Бога Свету Тројицу... Драгана Милошевић, kajaa, Лидија Миленковић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2012 .S obzirom da sam strankinja, i nisam jedna od vas.. ..ne bi trebala da se mjesam... jaaaaaooo Kajo .... Драгана Милошевић and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Септембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2012 @, Само да поменем да ТИ ЈЕСИ ЈЕДНА ОД НАС и те како... то што ниси православка но католкиња нема апсолутно никакве везе. Сви ми имамо заједниче проблеме који су индентични и заједничек радости. У крајњем случају и верујемо у истог Бога Свету Тројицу... Hvala dragi brate..Oce Ivane.. Bog neka vam bude milostiv ,i hvala na ovom vasem Forumu... Лидија Миленковић and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Септембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2012 jaaaaaooo Kajo .... Hvala i tebi dragi brate.. Ne mogu izbrisati ovaj dupli post..Molim za pomoc.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Септембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2012 Ja vama zahvaljujem jeste mama je u klimaksu i bracna postelja to trpi,e sad ne znam kako otac reaguje na to . Ali sve na stranu to;nego sto svi zbog takvog ponasnja imamo problema sa zdravljem.U subotu meni lose, juce mami, brat je napet........ kajaa је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Malina Написано Септембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2012 Razumljivo je da neko ima probleme u braku, svi povremeno prolaze kroz loše periode. Ipak, roditeljima deca treba da budu najvažnija, pa ako njihova deca zbog tog trpe, treba da misle na to. Jednostavno, otac mora da shvati da nije on najvažniji i da počne da sarađuje na rešavanju problema. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Септембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2012 nego sto svi zbog takvog ponasnja imamo problema sa zdravljem.U subotu meni lose, juce mami, brat je napet........ Zato sto je napata cijela situacija..Mama ,mozda najvise trpi...Mozda i brat prozivljava isto kao i ti,samo suti..to je vec lako upadnje u psihozu .."Vidite da nema izlaza iz te situacije -osjecate se " sami" ..Nemate podrzku jedan od drugoga u porodici"Ne znate razlog zasto vise ne funkcionise ,kao do sada.. Netko mora prekinuti to mucno stanje ... Najbolje bi bilo, obratiti se ocu,i saznati zasto je ljut..Onda dalje rjesavati ostalo...po redu...da ne upadnete svi u krizu.. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука