Juan Valdez Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 Садржај те слике је тешка глупост на више нивоа. Направили су је искомплексирани гикови. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 Hoćeš da kažeš da je Steve imao sem dobrog smisla za marketing nešto drugo što je pomoglo Applu i da li je uradio išta što će ono kao ostati da koristi ljudima dugo vremena, a da je njegovih ruku delo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 Ијао... Наравно да јесте, осим ако под ”руку дело” не подразумеваш искључиво програмирање. С обзиром на ону твоју изјаву од пре неки дан да ”mnogo više gotiviš open sorce nego li komercijalan softver”, мислим да контам одакле потичу остале заблуде. Odahviing је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 Садржај те слике је тешка глупост на више нивоа. Направили су је искомплексирани гикови. Usput bio sam ubeđen da sam ja geek dok nisam upoznao asistente koji mi predaju asembler na faksu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 Ne moze to tako da se posmatra. Richi je dizjanirao C, ali sta je C onda u to vrijeme bio, neki nerazumljiv jezik sirokim masama pa i sa kojim su znali bratati samo oni koji su upuceni u materiju. PA i dan dans je tako, C nije nesto sto naucis korsitit za par sati. Richi nije ponudio nikakve smjernice kako osmisliti IOS i Ajfon koji ce ga pokretati. Jobs je opet koristvsi se C i unixom, osmislio operativn sistem i hardver kojeg danas imamo olicenog u ajfonu koji je uredjaj dostupan milionima ljudi sirom planete koji ga nauce za par sati koristiti. Da bi neko naucio C, morao bi proci skolu i dosta iskustva imati, i onda je logicno zbog cega su mase slavie Jobsa, a ne Richia, jer Jobs i jeste toga postigao dosta, promjenuo nacin kako mi danas koristimo uredjaje ne vezano za to sto je Rici puno toga postigao i tvorac jeprogramskog jezika na cemu su pisani svi danasnji popularni operativni sistemi. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 Као брат програмер мораћу да те разочарам - програмирање је одприлике 10% посла у софтверској фирми. Писати код је веома лако, а дизајнирати производ есктремно тешко. Свако иоле интелигентан може да научи да кодира, али само ретки генијалци су у стању да осмисле и спроведу у дело добре производе. Џобс је један од њих. Ричију свака част, али он је један од многих инжињера који су допринели развоју софтвера (Fowler, Beck, Booch, Jacobson, Martin...). Може да се извдоји, на пример, Anders Hejlsberg. Он има ту црту слично Џобсу да дизајнира генијалне производе. Juan Valdez је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 Jobs je opet koristvsi se C i unixom, osmislio operativn sistem i hardver kojeg danas imamo olicenog u ajfonu koji je uredjaj dostupan milionima ljudi sirom planete koji ga nauce za par sati koristiti. Tehnički ni to nije uradio :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 http://en.m.wikipedia.org/wiki/NeXTSTEP Godina 1992, mislim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука