Ведран Написано Септембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 E da, kontrola nad sobom je izmišljotina. Pošto ne možeš imati non stop kontrolu nad sobom (što će ti ), onda ti ne znači ni neki minimum kontrole, uslovno rečeno, jer je u suštini besmisleno Postoje samo prepreke koje odvlače pažnju i to se izražava kao gubitak kontrole е Огло ово ти пишеш из своје личне емпирије а не од књиге и теорије....зато плени и мирише на живот Oglo and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Септембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 Ja sam jos uvek pod terapijom; tj oporavak od nervne rastojenosti jos traje.Upravo rutina zanimacije, vodjenje dnevnika na primer su mi u pocetnoj fazi mnogo znacili. Ne podnosim nikako nerad, jer onda svakojake misli me smore. Molitva i malo vise poverenja u Promisao jako pomazu.A misli teram tako sto im zamislim putic i ispatim ih. Иван ♪♫ and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Септембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 ГОСПОДЕ, ИСУСЕ ХРИСТЕ, СИНЕ БОЖЈИ, ПОМИЛУЈ МЕ ГРЕШНУ! увјек помаже. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Randy Написано Септембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 У томе је потребно да човек пре свега схвати први и основну полазну ствар: ти си апсолутно одговорна за свој живот. www.heysuccess.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Randy Написано Септембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 Ово је једна од најмоћнијих књига у том пољу, на српском: www.heysuccess.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2012 Dobro, više htedoh reći, preveliki je naglasak na kognitivnom. To je možda bolji izbor reči. A onda se može lako skliznuti u intelektualizaciju i racionalizaciju i "odseći" se od emotivnog. Па да али то му дпђе некако логично пошто је то процес чеоног режња који је повезан са свим осталим деловима па и са рептилским моѕгом задуженом за те емотивне сеназције Lično mislim da je u terapiji VRLO bitan faktor terapijski odnos. A u REBT-u, više nego u KBT-u, se malo insistira na njemu. Kognitivna terapija koja je po mom ličnom mišljenju fina je konstruktivistička psihoterapija, i ona se na jedan prihvatljiv način bavi problemima življenja, promenama i traje dovoljno dugo (najčešće oko godinu, godinu i po) da može doći do trajne promene strukture ličnosti. Za malo veće probleme sa emotivnom osnovom i traumatskim iskustvom, bih preporučila psihoanalitički zasnovane psihoterapije (osim Jungove psihoanaliza, ona mi je ipak za neko starije životno doba, kad pređeš one osnovne razvojne zadatke). Ima ljudi koji rade i psihoterapije sa osobama sa psihozama, i ja se njima stvarno divim. Tu najbolje radi kombinacija medikamenata i neke kognitivne terapije. Наравно слажем се све речено само што ја не бих за проблеме наше форумашице ишао на психоанализу. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Септембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2012 ...trajne promene strukture ličnosti... ух, ти вулгарни, психо-логичарски изрази без увреде, наравно Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Септембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2012 Когнитивна терапија. http://www.basic-cou...al-therapy.html Пример A - Идеш улицом сретнеш неког о ком немаш лепо мишљење (активирајући догађај) B – Уверење у својој глави ти прође Јаоо ево га онај сад ће да ме дави C – ОСећаш се сморено док причаш са истим и осећаш негативну емоцију према тој особи. Исто може за било коју другу негативну емоцију који активира било који други негативни догађај пример за пушаче A - Чекаш аутобус B – Јао како је досадно што ово чекам, немам шта да радим - ако запалим цигару биће мање досадно C – Осећај досаде и идеја да цигара убија досаду е сад све се тп решава тако што убаци D D (dispute) тако што примети B(belief) који ти изазива негативно понашање и емоцију ти убациш D да контрираш том B Дакле у првом случају - није ни тај тип толико лош у сваком човеку има нешто занимљиво. или у случају цигарета - Није ми ништа занимљивије са цигаром боље да размишљам о ципелама које људи носе. Савет је добар када је у питању наш став и однос према другим људима или самодисциплина. Ипак не треба занемаривати нити негирати осећања, треба их разумети. Ја кад сам нервозан много тога може да ми смета, што не значи да не волим то нешто, већ просто сам нервозан. Некад људи лоше одреагују према нама, некад ми према другима, али то не мора да значи да се не подносимо, већ су осећања често дубља, потичу од фрустрација, осећања слабости и ниже вредности. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Септембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2012 Imam 27 god, nisam imala sresan dogadjaj. Imam sina 2 godine star, radim 30 sati sedmicno, imam supruga kojeg mnogo volim ali on mi je sto se tice obaveza kao jos jedno dete...studiram imam jos 1godinu, imam bolesnu majku itd. Mislim da sam pretrpana...pa sam onda odustala i onoga sto mogu...Evo dosla sam na posao, doruckovala, sada cu lepo da uzmem kalendar/planner i da se bolje organizujem, moram da imam raspored....Pokusacu da ne pravi ciljeve koji nisu realni...Ugasila sam FB, sada planiranje i molitva...pa polako da se pocnem odvikavati losih navika...Neka mi je Bog na pomoci...Hvala svima na lepim savetima...Mnogo mi znaci...Naucila sam dosta od vas... 4869 А можда си просто уморна, стресови су то. Некако се човек емотивно умори, знам по себи. Кад ме стисну проблеми, а стисну ме не ретко, нисам нешто расположен за креативан рад, само ми треба одмор и вентил и ту најбоље дође хоби. Ја рецимо волим да свирам и седнем тако и свирам, свирам, ништа конкретно, само импровизујем, свирам како се осећам и свачега ту буде. LjubavNada3 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Септембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2012 Telo trpi stres do neke granice onda zahteva odmor . Nista nije za cudjenje . Fora je naci nacin i iskociti iz zacaranog kruga. Uvek ima izlaza LjubavNada3 је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука