Баба Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 А ја мислим да би ти требао пажљиво да прочиташ шта сам написао. Верујем да је тамо и више него катастрофална ситуација, зато сам и рекао да су Црква и држава криви за такву ситуацију. Ништа се не ради по том питању. Шта ће народ који нема нигде никога и једино им тамо преостаје да живе. Уместо утехе, добију говор свога владике да је боље да се изместе. Мислим да би владика требао да се бори за њих и да иде по институцијама и медијима нон стоп, а не на трибинама да говори како је чуо, значи тек треба да оде, што значи да ни он не зна из прве руке како им је, на жалост. Опет све иде преко леђа народа. Ако се покатоличе, онда су издајице, а ако остану у вери и буду малтретирани, онда су мученици, али их сви забораве и сете их се можда по некад када им затребају као пример. Преверавање на овим просторима је увек и најчешће било на силу. Само умни људи, интелектуалци су својом вољом прелазили у неку другу веру. Прост народ никад. Онај поп из Ливна је мученик човек. Он је тамо Црква. Шта би ти мајке ти више од њега, он се разапео на све стране да стигне свугде и да све постигне. Али притисак је превелик. Која држава? СФРЈ или Босна или НДХ ? О којој ти држави причаш? О Србији? Па ми смо секуларна држава шта брига Србију ко је које вере. О Цркви ? Шта о Цркви, ено ти + Фотија у Далмацији кад је дошао манија му је данима била запљувана, на улици су га пљували ко последњег клошара. Тако месецима. Ето то је та наша Црква. Лепо кажем мученичка Црква. Где ви живите леба вам? На Марсу или у Холивуду. Нигде наша Црква у региону није добро дошла, јер је наша Црква мученичка. За запад ми смо демони и великосрпски хегемонисти, за исток ми смо све оно што би они хтели а никад нису били па их уби сујета. Мрзе нас јер Христа мрзе. Мржња није од Бога. Што и даље мрзе СПЦ? Нема више југославије, Срби су сломљени и сатрвени код нас на власти су понизни послушници, да је логике оставили би Цркву Светога Саве на миру. Ал јок они мрзе ту Цркву јер мрзе Св.Саву, јер на крају мрзе и Христа онаквог каквог Св. Сава проповеда. Ђуро Станивук, vesko3, DYNABLASTER and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 У име ваљевчанаца србијанаца грешиш, јер не би стигли, међусобно би се порокали до задњег... Не знам, у последње време све се некако осећам мање као део вас. Туђи сте ми и ставовима и културом. Ближи су ми културом Маџари и Немци па и Хрвати. А о ставовима је већ бесмислено причати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Ако се покатоличе, онда су издајице, а ако остану у вери и буду малтретирани, онда су мученици, али их сви забораве и сете их се можда по некад када им затребају као пример. Онда им је боље да се изместе. Као што сам се и ја и много нас изместили из Ливна 1992. fsa, Баба and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Отераћете ме од себе а толико сам вас воло. Постаћу на крају Војвођански сепаратиста. И то не зато да не бих више био Србин, напротив, покренућу Војвођанерске сепаратисте да се одвојимо од вас са југа баш зато да би ми били и остали Срби, пошто је јасно да ви то више нећете. Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 odvratno To što si gadljiv na istinu neće ponovo vratiti pokatoličene Sebe u pravoslavlje. Одвратно је јашта. СПЦ је мученичка Црква, сви који овако резонују везе са њеним духом немају, па се увек питам да ли су то црквени људи, без обзира што су на овоме форуму. Mučenička crkva sa onakvim voznim parkom? Ne bih rekao da se u SPC bilo ko muči. Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 To što si gadljiv na istinu neće ponovo vratiti pokatoličene Sebe u pravoslavlje. Mučenička crkva sa onakvim voznim parkom?Ne bih rekao da se u SPC bilo ko muči. Лупаш глупости. Парцијално издвајаш неколико клирика за пример целе Цркве. Зар не причамо сад о Ливањским православцима? Зар је за тебе Црква само клир? А шта је у региону? kordun, Ђуро Станивук and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Можда нам Црква јесте мученичка, али ми ништа не радимо по том питању. Не радимо ја и ти. Ал ево ти на форуму оца Саве Јањића, та он је из мешовитог српскохрватског брака дете, па ипак јасно му је да је наша Црква мученичка, на крају он то сведочи својим животом доле на Косову. И није он једини. Много је више тих мученика него нас који се досађујемо на овоме форуму. vesko3 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Благо теби, век сам на "југу" и не знам колико га волим, ваљда није било праве пробе...што се тиче "севера" када готово више никога на њему не остане од "мојих"...оно мало ћу волети због Стражилова, Бођана и Пупина... А тек на фрушкој што има намастира, ихај... Ладно можемо имати сопствену северњачку свету гору. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Jedna starica iz HR, zvala jednog m,og pznanika , da joj osveti kuću, taj moj poznanik je katolički svećenik. Kad je pitao što njega zove, ona je rekla da je siromašna , a pravoslavni pop naplaćuje usluge , pa neće dzabe da dolazi.. Primera ima raznih, konkretno Srbi iz HR , su u moderrnoj istoriji bili sve sem pravoslavci i Srbi,takodje zarad interesa, tako da me prelazak u KC apsolutno ne čudi. Jedino mi niuje jasno zašto ih KC prima u svoje okrilje ,ako oni misle da će od tih ljudi da naprave nešto kvalitetno , grdno su se precenili, obiće im se to od glavu kad tad.. Јаков. and Баба је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 А тек на фрушкој што има намастира, ихај... Aha, dodju ustaše ,opljačkaju manastir pa ga sravne sa temeljom , a srbi kad se vrate u selo,nakon odlska ustaša, pokupe materijal pa naprave svinjce... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Jedna starica iz HR, zvala jednog m,og pznanika , da joj osveti kuću, taj moj poznanik je katolički svećenik. Kad je pitao što njega zove, ona je rekla da je siromašna , a pravoslavni pop naplaćuje usluge , pa neće dzabe da dolazi.. Primera ima raznih, konkretno Srbi iz HR , su u moderrnoj istoriji bili sve sem pravoslavci i Srbi,takodje zarad interesa, tako da me prelazak u KC apsolutno ne čudi. Jedino mi niuje jasno zašto ih KC prima u svoje okrilje ,ako oni misle da će od tih ljudi da naprave nešto kvalitetno , grdno su se precenili, obiće im se to od glavu kad tad.. Има и у овоме истине, али није ово мерило свега. Бахати су неки наши клирици, то је тачно. Но опет и мимо тога притисак је велики и СЦП јесте мученичка. А овакви клирици који немају душе и осећаја за то где их је Бог и с којим разлогом поставио су десна рука непријатеља Цркве. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Лупаш глупости. Парцијално издвајаш неколико клирика за пример целе Цркве. Зар не причамо сад о Ливањским православцима? Зар је за тебе Црква само клир? А шта је у региону? Ne lupam gluposti ja nego ti!Nesvestan si okolnosti pod kojima neko menja veru a i verovatno se osećaš dužnim da braniš Crkvu. Pričamo o Livanjskim pravoslavcima ali i o tendenciji da tok promene vere istorijski uvek ide tako da pravoslavni Srbin promeni veru u rimokatoličku ili u islamsku ili čak komunističku i demokratsku a ne i obrnuto,što ukazuje na to da je SPC slaba i nesposobna crkva,u odnosu na rimokatoličku i islamsku, i da se ne brine o svojim vernicima na pravi način-kraj priče. Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Aha, dodju ustaše ,opljačkaju manastir pa ga sravne sa temeljom , a srbi kad se vrate u selo,nakon odlska ustaša, pokupe materijal pa naprave svinjce... То су већ били комунисти. Ниси ти упозно Србе Сремце. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Ne lupam gluposti ja nego ti!Nesvestan si okolnosti pod kojima neko menja veru a i verovatno se osećaš dužnim da braniš Crkvu. Pričamo o Livanjskim pravoslavcima ali i o tendenciji da tok promene vere istorijski uvek ide tako da pravoslavni Srbin promeni veru u rimokatoličku ili u islamsku a ne i obrnuto,što ukazuje na to da je SPC slaba i nesposobna crkva,u odnosu na rimokatoličku i islamsku, i da se ne brine o svojim vernicima na pravi način-kraj priče. Опет лупаш глупости и држиш се Дарвина ко пијан плота. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 То су већ били комунисти. to je opravdanje za šta? Pa svi ti koji i prelaze u katolike su svi do jednog bili Jugosloveni i titoisti Ђуро Станивук, Баба and kordun је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука