Jump to content

Хитно помози, хришћанине!

Оцени ову тему

Препоручена порука

sandrasvorcan.jpg

Dvadesetrogodišnja Subotičanka, Sandra Svorcan hitno mora na transplantaciju srca u Beču, za šta joj nedostaje 85.000 evra. Njena porodica poziva sve koji su u mogućnosti da pomognu, da to i učine. Novo srce za novi život Sandra Svorcan je rođena 17. avgusta 1990. godine i transplantacija srca, za nju je jedini preostali način lečenja. 

Transplatacija se ne radi u našoj zemlji, nego treba da se obavi u klinici AKH u Beču. Roditeljima je najveći problem novac, koji hitno moraju da sakupe, kako bi njihova kćerka mogla da bude izlečena. Porodica i Fond za zdravstvo Republike Srpske obezbedili su 35.000 evra za operaciju i nedostaje još 85.000 evra, kako bi se Sandri ponovo vratio osmeh na licu i kako bi uz novo srce, dobila novi život.

http://www.sandrasvorcan.com/

Šta bi poručila čitaocima?

Ako su ikako u mogućnosti da pošalju jedan prazan SMS na 1494, tako bi donirali 100 dinara (važi za sve tri mreže), kao i ako im mogućnosti dozvoljavaju da uplate na račune u Komercijalnoj banci.Pre svega bih se zahvalila svim ljudima koji su uz mene, koji me podržavaju na bilo koji način, bila to poruka, uplata, tweet na tweeteru ili objava na facebooku .Daće Bog da sve bude kako treba!

(http://www.kurir-info.rs/apel-za-pomoc-sandra-svorcan-devojka-koja-se-sama-bori-za-goli-zivot-clanak-1330395)

Подели на овим сајтовима

@@Иван ♪♫,

Послала.

Ајмо народе, то је мање од цене једног хамбургера, пића у кафићу, пакле цигарета, једне чоколаде........

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

http://www.pulsonline.rs/puls-poznatih/32776/nadja-novakovic-apel-za-pomoc

Nađa Novaković - apel za pomoć!

Pulsonline - 04. 04. 2014.13:12h Komentari (11)

Pomozimo devetogodišnjoj devojčici da pobedi bolest

53778_nadja_af.jpg?ver=1396609481

Dragi prijatelji, želim nešto da podelim sa vama...

Zovem se Nađa Novaković, imam 9 godina. Bolujem od jako teške bolesti matičnih ćelija, mijelodisplastičnog sindroma - refraktorne citopenije. Bolest mi je otkrivena u junu prošle godine i od tada sam skoro svaki dan u Tiršovoj na odeljenju Hematologije i onkologije. Lekari u našoj zemlji nisu mogli da mi postave dijagnozu pa sam sa mamom i tatom putovala u bolnicu u Frajburg u Nemačkoj, gde su otkrili od čega bolujem. Moja koštana srž je prestala da radi i poslednja 3 meseca živim samo zahvaljujući dobrim ljudima: Igoru, Draganu, Ivanu, Banetu, Vladi, Željku, Slobi, Đorđu, Joci, Strahinji, Nedeljku koji na Institutu za transfuziju redovno daju krv i trombocite za mene.

Ja mogu da se izlečim jedino transplantacijom koštane srži. Transplantacija je jako hitna i operacija se mora uraditi u Nemačkoj ili Italiji. U poslednje dve nedelje mi se stanje jako pogoršalo i stalno krvarim iz usta, telo mi je puno modrica i jako se loše osećam.

Uskoro ćete na Facebook stranici "Pomozimo Nađi" moći da vidite sve detalje o mojoj bolesti i načinu kako možete da mi pomognete da ponovo budem zdravo i srećno dete!

Žiro računi:
Dinarski: 265-0200000054378-94
Devizni: RS35265090000000000939

SMS 5757 (https://twitter.com/pomozimoNadji)

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Упркос давнашњем датуму новости, ово није застарело, како се може видети на страници на Фејсбуку: https://www.facebook.com/SrbijoSpasimoAngeliniZivot

http://www.alo.rs/vesti/reportaza-srbija/spasimo-zivot-maloj-angelini/20449

Spasimo život maloj Angelini!

Autor: R. Ć. | 30.05.2013 - 07:02:00h | Komentara: 2

Angelina Đunisić iz Novog Sada ima samo 14 meseci i već je obolela od teške bolesti. Odmah po rođenju, lekari su konstatovali maligni tumor kičmene moždine.

519581-31.jpg

Angelina Đunisić

Jedini spas za malu Angelinu je operacija u austrijskoj klinici LKH u Gracu, za koju je potrebno još devet miliona dinara. Njeni roditelji ne mogu da sami obezbede toliki novac i apeluju na ljude dobre volje da im pomognu kako bi njihova mezimica osetila sve radosti života i mogla da uživa u igri sa svojm vršnjacima.

- Angelina je 5. aprila operisana u Klinici za dečju hirurgiju u Novom Sadu i tada joj je odstranjen deo tumora, ali bi ostatak trebalo da bude uklonjen u austrijskoj bolnici. Ako ne bude operisana, celog života će biti invalid, a moja jedina želja je da je vidim da potrči sa bratom - kaže za „Alo!“ Angelinin otac Miodrag Đunisić. Svi koji žele da pomognu da se spase život male Angeline mogu da uplate novac na ime Miodrag Đunisić u Rajfajzen banci na žiro račun broj 265-0000001002420-38.

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Na Fb,postoji stranica"HUMANITARCI",gde mozete dobiti sve informacije za pomoc bolesnoj deci,njihovom stanju,ugrozenim porodicama i kako im se moze pomoci,o maloj Nadji,Angelini i nazalost mnogo njih,neka im Gospod da snage, zdravlja i cuva male andjele.

Slava Gospodu .

Подели на овим сајтовима

Миљане, за сваки случај би требало навести и целу вест и линк одакле је та вест преузета, дакле не само линк или само вест. То је устаљена форумска пракса

Подели на овим сајтовима

http://vijesti365.com/tuga-luka-17-godine-provodi-u-cetiri-zida-jer-roditelji-nemaju-para-za-kolica-foto/

uka (17) godine provodi u četiri zida jer roditelji nemaju para za kolica (FOTO)  0
BY ADMINISTRATOR ONАПР 3, 2014 ·UMANOST

luka1.jpg

Sedamnaestogodišnji Luka Lilić iz Pirota od rođenja boluje od izuzetno teškog oblika cerebralne paralize koja mu je zahvatila sve ekstremitete. Lukini roditelji zbog loše finansijske situacije ne mogu da priušte specijalna kolica koja bi mu drastično povećala kvalitet života jer bi sa njima mogao da izađe napolje, bude sa drugarima i boravi u prirodi, dok je ovako već godinama praktično “osuđen” na boravak između četiri zida.

Lukina majka Maja nigde ne radi pa je praktično ceo da uz Luku. Otac Dejan je umetnički rukovodilaca KUD “Dukat” iz Pirota tako da oni nemaju novca za kupovinu ovih kolica koja koštaju od 250.000 dinara pa naviše.

Majka Maja kaže da je godinama unazad najveći problem nemogućnost kupovine kolica.

luka2.jpg

- Kod Luke je najveći problem što mora da sedi u četiri zida ceo dan. Zbog nedostatka sredstava mi ne možemo da priuštimo kolica a bilo bi dobro da ima. Mogla bih da ga izvedem u šetnju, na čist vazduh, na Kej pored Nišave a ovako sedi po ceo dan u sobi – kaže Maja i dodaje da se o Luki brinu i njegove dve sestre Isidora, koja ide u sedmi razred i Teodora koja je 1. razred srednje škole.

Luki nisu potrebna obična, već specijalna kolica za paraplegičare koja imaju kaiševe koji omogućavaju da se fiksira osoba koja je u njima.

Otac Dejan kaže da su Lukini problemi krenuli praktično do rođenja.

- Posle teškog porođaja bio je nedonošče. U inkubatoru je dobio sepsu nakon čega je domah poslat u Beograd u Tiršovu, gde mu je promenjena krv i plazma. Posledica svega toga je da je izgubio moždani pritisak, operisan je od hidrocefalusa. Do prve godine života imao je četiri operacije, ali je nakon svega dobio cerebralnu paralizu kojom su mu zahvaćena sva četiri ekstremiteta. Kasnije smo ga vodili i kod ruskih lekara u Ćupriji, imao je dve operacije koje su veoma skupe pa smo zbog nedostatka novca morali da odustanemo od daljih operacija kod ruskih lekara koji su prognozirali da bi Luka morao da ima četiri ili pet operacija kako bi mu bilo bolje. Godinama iz istih razloga nije išao čak ni u banju. Postoji mogućnost i operacije matičnim ćelijama ali o tome ni ne razmišljamo jer su to izuzetno skupe operacije – kaže otac Dejan.

Svi koji žele da pomognu porodici Lilić kako bi Luki kupili specijalna kolica mogu to da učine uplatom dobrovoljnog priloga na račun broj 205-1001548392176-53 kod Komercijalne banke na ime Lukinog oca Dejana Lilića.

Подели на овим сајтовима

http://vijesti365.com/pomozimo-andrei-da-napravi-prvi-samostalni-korak/

Pomozimo Andrei da napravi prvi samostalni korak!

Adela-1.jpg

Kao posledica prevremenog porođaja ostala je najviše slabost mišića nogu, i zbog toga ne može samostalno da hoda i dijagnostikovana joj je cerebralna paraliza. Tokom poslednjih deset godina porodica Vrsajkovic je pokusavala da izleči i oporavi malu Andreu u raznim klinikama i banjskim centrima Srbije.

Andrea hoda uz pomoć roditelja i ide u treći razred osnovne škole, obozava školu i drugare.

Postoji mogućnost izlečenja operacijom koja se radi u Rusiji. Zlatenko i Aleksandra su nezaposleni i nemaju stalnih finansijskih prihoda.

Humanitarna-akcija-3.jpg

Porodica apeluje na ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu pri pribavljanju novčanih sredstava kako bi se obezbedila Andeina operacija.

”Andrea je veselo i zivahno dete koje nam daje snage i kad nekad posustanemo. Pomozite našoj Andrei da dobije svoju važnu bitku u životu.” – kažu Andreini roditelji.

Kontakt telefon: 069672871

Broj računa u banci Intesa je 160-5500100250110-40 (na ime Svetlana Popović).

(Telegraf.rs)

Подели на овим сајтовима

ZAJEDNO ZA SANDRU: Pomozimo devojci koja boluje od epilepsije, a nema za lekove!

Sa 9.000 dinara socijalne pomoći porodica Ljubinković jedva spaja kraj s krajem, s obzirom na to da je za lekove i terapiju njihove ćerke Sandre koja boluje od epilepsije neophodno izdvojiti 7.000 dinara. Otac Đorđe apeluje na sve ljude dobre volje da pomognu koliko mogu.

Sandra Ljubinković (24) iz Buđanovaca kod Rume boluje od epilepsije i agorafobije (plaši se da izađe iz kuće). Njeni roditelji su nezaposleni i nemaju novca za neophodno lečenje i terapiju, te mole ljude dobre volje da im pomognu.

- Sutra je Sandri rođendan. Puni 24 godine, a ja nemam novca ni tortu da joj kupim – počinje priču za Telegraf Sandrin otac  Đorđe Ljubinković -  Moja Sandra je bila sjajan student Poljoprivrednog fakulteta sve do marta 2007. godine, kada ju je iznenada zadesila bolest! Pošto je osetila slabost u nogama, počela je da povraća, a onda iznenada i pala u nesvest. Doktori su joj najpre dijagnostikovali tumor na mozgu, zatim su zaključili da ima upalu mozga i da je pretrpela više manjih šlogova da bi joj na kraju,  posle niza pregleda, rekli da definitivno boluje od epilepsije.

Sredstva se mogu uplatiti na sledeće brojeve računa:

Banka Pošte (Poštanska štedionica)

Broj računa: 200-45586120-22, račun je otvoren na ime Đorđe Ljubinković

Broj deviznog računa:

Banca Intesa

Broj računa: RS 35-160-5530200631185-22, naznaka za Sandru Ljubinković

Опширније>>>

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...