Jump to content

За и против еутаназије?

За и против еутаназије?  

87 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте за или против примене еутаназије?

• За, у свим случајевима
    • Против, у свим случајевима
    • За, осим у неким случајевима
    • Против, осим у неким случајевима
    • Нисам сигуран и не знам
    • Не занима ме

Препоручена порука

• 5 months later...

Zeznula im misiju:

Govoreći za italijansku agenciju Ansa, on je objasnio: “Ova žena je uzela sopstveni život, misleći da će umreti dostojanstveno, ali to je greška. Samoubistvo nije dobra stvar. Loše je jer negira život i sve što je u vezi s našom misijom u svetu i prema osobama koje nas okružuju”.

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2014&mm=11&dd=05&nav_id=920383

http://www.thebrittanyfund.org/

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Država ne bi smjela asistovati pri takvim stvarima. Zašto? Zato što postoje neke stvari koje se mogu rješavati samo izmedju ljudi i Boga, tj. izmedju tog dotičnog pojedinog čovjeka i Boga. Takva je i odluka ili volja, želja za okončanjem svog života. Ako čovjek to toliko želi uvijek nadje način kako to uradit i bez pomoći bilo koga, nažalost ili nenažalost, kako kome, sasvim svejedno (mislim tu na protivnike i podržavatelje eutanazije), to jednostavno zaista tako i jeste. Asistencija države može dovesti čak i do toga da se ubistvo kao fakt ili bolje reći fenomen (tom "fenomenu" Biblija i Crkva kaže "Kainov grijeh") počne smatrati nečim skoro normalnim ako ne i sasvim normalnim. Ja sam odlučno protiv toga! Ili jasnije rečeno: Kad se neko rodi država tome nedaje nikakav pristanak već Bog, kad umire isto tako, zašto bi se onda država mješala do tih Božijih stvari? Već se mješa u svašta, ovo je sasvim nepotrebno, suvišno a i grješnim načinom bi bilo realizovano.

Подели на овим сајтовима

Najgori su mi oni (attention whoe) što kao hoće da e samoubije pa stoji na vrh zgrade čeka da ga neko ongovori od toga, a zapravo nikada nije ni želeo to da uradi. Za njih  John Kramer imao dobro rešenje.

Da, upravo sam te takve i imao na umu! Imamo dosta narodnih poslovica

o takvima nesrećnicima, rado bi neku rekao ali te naše su sve bezobrazne. 

Nemaju baš puno razumijevanja za takve. Onda radje češku.

Kdo se do ničeho nežene, nic nezkazí.

Ko se do ničeg ne goni, ništa ne pokvari.

Подели на овим сајтовима

Najgori su mi oni (attention whoe) što kao hoće da e samoubije pa stoji na vrh zgrade čeka da ga neko ongovori od toga, a zapravo nikada nije ni želeo to da uradi. Za njih  John Kramer imao dobro rešenje.

Није ти пало на памет да су такви људи "болесни", да траже пажњу и љубав у овом одвратно хладном свету?

Да је то просто један вапај душе која је пострадала како због личних, тако и због туђих греха?

На крају крајева, дали ти је пало на памет да смо и ти и ја кривци, јер смо и ми део света који погледа на човека само онда (ако и тада) када се попне на зграду са неозбиљном или озбиљном (потпуно небитно) намером да скочи и одузме себи живот?

Иако се изјашњаваш као атеиста, ипак би морао мало дубље да размишљаш и о свету и о људима. Најлакше је човека осудити, све до момента док тај човек не буде неко теби близак, или тај човек не будеш ти сам.

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

Није ти пало на памет да су такви људи "болесни", да траже пажњу и љубав у овом одвратно хладном свету?

Да је то просто један вапај душе која је пострадала како због личних, тако и због туђих греха?

На крају крајева, дали ти је пало на памет да смо и ти и ја кривци, јер смо и ми део света који погледа на човека само онда (ако и тада) када се попне на зграду са неозбиљном или озбиљном (потпуно небитно) намером да скочи и одузме себи живот?

Иако се изјашњаваш као атеиста, ипак би морао мало дубље да размишљаш и о свету и о људима. Најлакше је човека осудити, све до момента док тај човек не буде неко теби близак, или тај човек не будеш ти сам.

John Kramer leči sve to.

Подели на овим сајтовима

Ovo je isto kao ona tema o pederima jesu li oni bolesni ili kakvi. Pederi nisu bolesni isto kao ni samoubice, prvi se kao pederi rodili a posljednji kao samoubice umrli i niko od njih ne trpi niti je kad trpio nikakvim psihičkim ili duševnim bolestima. Vrlo malo je takvih koji su se ubili radi toga što su bili psihički bolesni a vrlo mnogo takvih koji su psihički bili sasvim zdravi ali trpjeli socijalnom izdvojenošću, samoćom, neljubavi, bili šikanovani kao baš ti maloljetni homosexualci koji onda to riješavaju tako tim samoubistvom. Najčešće se ubijaju psihički sasvim zdravi ljudi koji trpe odbačenošću iz društva. Stalno mješate pojme i dojme. Sad sam tamo vidio navodnike, onda ok. Odbačenost od društva jeste bolest ali toga samog društva koje se tako bezosjećajno i rigorozno ponaša prema svojim slabijim članovima a ne tog odbačenog pojedinca.

http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/233079/ester-janeckova-truchli-jeji-synovec-14-se-zabil-protoze-byl-gay.html

Подели на овим сајтовима

John Kramer leči sve to.

Ovo je isto kao ona tema o pederima jesu li oni bolesni ili kakvi. Pederi nisu bolesni isto kao ni samoubice, prvi se kao pederi rodili a posljednji kao samoubice umrli i niko od njih ne trpi nikakvim psihičkim ili duševnim bolestima. Vrlo malo je takvih koji su se ubili radi toga što su bili psihički bolewsni a vrlo mnogo takvih koji su psihički bili sasvim zdravi ali trpjeli socijalnom izdvojenošću, samoćom, bili šikanovani kao baš ti maloljetni homosexualci koji su onda to riješili tako tim samoubistvom. Najčešće se ubijaju psihički sasvim zdravi ljudi koji trpe odbačenošću iz društva. Stalno mješate pojme i dojme.

http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/233079/ester-janeckova-truchli-jeji-synovec-14-se-zabil-protoze-byl-gay.html

Де ти сада нађе педере?!?! joooj  И каква ти је то сад фора као педери и самоубице су психички здрави? Чујеш ли ти себе, или боље речено видиш ли ти шта пишеш? Ајде молим те дај неку кратку дефиницију шта је здравље а шта болест?

Подели на овим сајтовима

John Kramer leči sve to.

Неозбиљан си. Када на озбиљан коментар одговараш шалом, бар стави смајли.

Подели на овим сајтовима

Де ти сада нађе педере?!?! joooj  И каква ти је то сад фора као педери и самоубице су психички здрави? Чујеш ли ти себе, или боље речено видиш ли ти шта пишеш? Ајде молим те дај неку кратку дефиницију шта је здравље а шта болест?

Te definicije već postoje, dosta je zaviriti u svaki spisak bolesti ili medicinsku enciklopediju. Navodim to iz tog razloga što se previše često i olako razbacujete pojmovima "psihički bolestan", "nenormalan" isto neautorizovano i u slučaju i samoubica i zavisnika i pedera i u mnogim drugim. A svi su vam komentari u tom stilu, poludio pa se ubio, ako ti ne vidiš nekakvu suvislost u svemu tome, to ne znači da one ne postoje već da jednostavno onda imaš neki svoj lični problem ili bolje reći predispoziciju koja ti to sve ne onemogućuje vidjeti i shvatiti u suvislostima i vezama koje tamo vladaju. No ja pošto sam medicinu jedno vrijeme studirao a i bavio sam se socijalnim radom tako te sve stvari mogu promatrati i u tim suvislostima kojih je jedna a uvijek ista poveznica zdrav ili bolestan čovjek, psihički, fizički ili od obojeg. Ja te suvislosti vidim jer su mi posebni ljudi kojim se još kaže "profesori" otvorili oči za takve nevidljive suvislosti a ako ih ne vidi neko drugi to još ne znači da one ne postoje. Postoje svugdje a najčešća je ta suvislost da kod svih ljudi kojima fali sposobnost uočavanja istovremeno fale i znanje i učenje. Neke se stvari potrebno naučiti da bismo ih znali a neke je opet potrebno znati da bismo ih uočili i vidjeli i razumjeli a nije svako isto na to pripremljen niti je to svakom to dano. A postoje i tajne izmedju zemlje i neba čovjeka i Boga.

Подели на овим сајтовима

Апсолутно сам против еутаназије , јер се тада људи играју Бога . Бог је тај који одлучује колико ће мо живети на земљи Он једино има право то да ради.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Ćovek koji hoće da se ubije ima da se ubije, ovi što drame od tog posla nema ništa.

Da, to tako isto piše i u Bibliji (Otkrovenju)

ali istovremeno to ne opravdava nikoga k ničemu:

Ko čini nepravdu neka još čini nepravdu, i nečisti neka se još prlja;

a ko je pravedan neka još čini pravdu, i ko je svet neka se još osvećuje.

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/TumacenjeOtkrovenjaSvetiAndrejKesarijski/Lat_TumacenjeOtkrovenjaSvetiAndrejKesarijski72.htm

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...