Jump to content

За и против еутаназије?

За и против еутаназије?  

87 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте за или против примене еутаназије?

• За, у свим случајевима
    • Против, у свим случајевима
    • За, осим у неким случајевима
    • Против, осим у неким случајевима
    • Нисам сигуран и не знам
    • Не занима ме

Препоручена порука

Problem je sto nikako ne sledi iz bilo koga aspekta jevandjelja. Vec je jedan ljudski produkt hriscana jednog specificnog vremena. Evo Marko je pre koji dan spominjao Iljinovo obaranje Tolstojevog pacifizma satro zasnovanog na jevandjelju. Bez obzira sto te kriptofasistoidne filozofe poput Iljina ne volim argumenti u tom primeru su mu na mestu.
U redu, ali ipak Hristos jeste rekao ko se mača lati...
Da si dosledan ne bi seo sa njima. A po mimici ne bih rekao da si seo cisto iz nekog snishodjenja slabijoj braci ali ipak necu da sudim bas toliko mozda i jesi.
Razgovarao sam sa ljudima, a to zaista jesam želeo (što ne znači da nisam osećao grižu savesti zbog koječega oko toga, a kad se već ispovedam, da kažem, ipak nešto više zbog praznoslovlja nego zbog samog sedenja tu)... Što kažu, da parafraziram, ponekad nije baš mnogo loše biti licemer (iako je i dalje loše), u slučajevima kada to ispadaš zbog visoko postavljenih standarda... .smesko.

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Васке спамујемо тему, доктор ће се наљутити :)

Тражио је анестезиологе и добио је.

Знаш како оно кажу:

Пази шта желиш, можда ти се жеља и оствари. gringrin

Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе.

Подели на овим сајтовима

Кад будем млађи

Одмах ћу да се дефинишем

Даваћу јасне команде

Нећу радити full time job

Који не допушта ослушкивање организма

Већ part time job

Како бих себи могао приуштити

Најмање чуку дневно

Креативне самоће

A onda ces ici da okupiras Vol Strit

Sa drugarima i sve majicmo Jus do it.

Trazicete pravednu platu po jednom satu

a drzava da vam izboksuje i trinestu platu.

Подели на овим сајтовима

Тражио је анестезиологе и добио је.

Знаш како оно кажу:

Пази шта желиш, можда ти се жеља и оствари. gringrin

ха, или ону светогорску: „да ти да Бог, према срцу“

Подели на овим сајтовима

A onda ces ici da okupiras Vol Strit

Sa drugarima i sve majicmo Jus do it.

Trazicete pravednu platu po jednom satu

a drzava da vam izboksuje i trinestu platu.

:) то нема у његову песму али интересантно звучи!

Подели на овим сајтовима

U redu, ali ipak Hristos jeste rekao ko se mača lati...

Jeste, ali kaze i nisam doneo mir nego mac.

Što kažu, da parafraziram, ponekad nije baš mnogo loše biti licemer (iako je i dalje loše), u slučajevima kada to ispadaš zbog visoko postavljenih standarda... .smesko.

Sa ovim ja ponajmanje imam problema ali onda nije u redu da ljudima konstantno istices kako su ovde i onde u stavovima nedosledni.

Подели на овим сајтовима

Jeste, ali kaze i nisam doneo mir nego mac.
Da, samo što se to ne odnosi uopšte na ovu tematiku oko nasilja, što je poprilično očigledno, dok se ono ko se mača lati odnosi...
Sa ovim ja ponajmanje imam problema ali onda nije u redu da ljudima konstantno istices kako su ovde i onde u stavovima nedosledni.
Kako nije? Jedno su stavovi, a drugo je ponašanje. To da li sam ja licemer ili ne nevezano je za ispravnost mojih tvrdnji (one mogu biti tačne ili netačne bez obzira na to da li sam ja licemer ili ne).

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Da, samo što se to ne odnosi uopšte na ovu tematiku oko nasilja, što je poprilično očigledno, dok se ono ko se mača lati odnosi...

To se odnosu na sve! Na svoebuhvatni pristup zivotu. A ovo ko se maca lati na kriminal i osvetoljubivost.

Kako nije? Jedno su stavovi, a drugo je ponašanje. To da li sam ja licemer ili ne nevezano je za ispravnost mojih tvrdnji (one mogu biti tačne ili netačne bez obzira na to da li sam ja licemer ili ne).

Nece biti. Zato sto mozes biti licemeri iz javasluka, iz razloga sto mozes iz lenjosti da ne zivis po svojim stavovima a mozes biti i licemer tako sto propustis da shvatis kada trebas da primenis svoje stavove kojih se deklarativno drzis. Tako da ima tu puno i u prepoznavanju svojih stavova i u pamcenju i u opstoj intelektualnoj konzistentnosti a ne samo u uspesnom i o neuspesnom sprovodjenu normni.

A to sto si ti umislio da jedini dobro interpretiras teologiju to je vec druga prica i nije za ovde.

Подели на овим сајтовима

eutanazija ???

a ) dostojanstvena smrt

b ) ubistvo

c )...

d )...

glasam ZA DOSTOJANSTVENU SMRT, a to je izbor svakog od nas ili nekoga kome je stalo do nas

evo i zasto,

vece, bolnicki hodnici prazni....

jeziv krik se prolomi kroz puste hodnike. i ko je spavao budan je snaga krika budi sve,

tisina, svi se blijedo pogleduju, da li su culi ili im se ucinulo, niko ne progovara,

opet krik, strah se uvlaci u kosti svima....

sta je to? koje to? sto sestre i doktori ne pomognu?......

bespomcni otac i majka, svojih 55-60 godina, gledaju svoju kcer jedinicu u najvecim mukama. njihovo dijete nestaje tu pred njihovim ocima. traje to vec danima ni suza u njihovim ocima nema. mole se Bogu da uzme je jer niko joj nemoze pomoci....

sa svojih 25 godina obolila je od karcinoma, sa 28 godina je krenula metastaza.... zivot u njoj se gasio i ljekari su bespomocni, sa silnim infuzijam, lijekovima... produzavali su njen zivot....

zivot, da li je to zivot?

da je njene neko roditelje ponudio eutanazijom, sta mislite koji bi to bio izbor?

" Znate, svako vidi ono što želi."

Подели на овим сајтовима

Nece biti. Zato sto mozes biti licemeri iz javasluka, iz razloga sto mozes iz lenjosti da ne zivis po svojim stavovima a mozes biti i licemer tako sto propustis da shvatis kada trebas da primenis svoje stavove kojih se deklarativno drzis. Tako da ima tu puno i u prepoznavanju svojih stavova i u pamcenju i u opstoj intelektualnoj konzistentnosti a ne samo u uspesnom i o neuspesnom sprovodjenu normni.

A to sto si ti umislio da jedini dobro interpretiras teologiju to je vec druga prica i nije za ovde.

Non sequitur. Serijski ubica može da tvrdi da je to što čini zlo i naopako i loše, a i da ga i dalje radi...

Zašto misliš da loše interpretiram? Zato što ne interpretiram teologiju kroz šuplju misao Sema Herisa?

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Тема ме је навела да мало шире и "животније" сагледам феномен...И даље сматрам да је било какав пропусни филтер за еутаназију крајње опасан,јер ма колико био ограничен,трајно премешта живот у интерпретативни дискурс,где неће увек побеђивати хришћанска онтологија и антропологија.

Међутим,дубине живота су много веће а можда су и нешто друго.Размишљаћу,па ћу се јавим.

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...