Jump to content

Crkve mire Ruse i Poljake, kada će Srbe i Hrvate?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 48 минута, SrbinKatolik рече

Za mene jeste radio je strahote po Hrvatskoj, čak su ubijani i Srbi koji su bili u partiji. To znam po pričama malog dela familije koji je iz HR poreklom. Bio je svirep ali to ne pravda hrvatske zločine i NDH genocid nad Srbima.

I ja te priče sam slušao od moje familije koja je najvećim delom iz HR poreklom. Al, narodno predanje je narodno predanje, mamine priče su mamine priče, a istorija će dati svoj sud.

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, SrbinKatolik рече

Bio je Četnik Srbija sigurno ne plače što je bio deo poražene vojske koja je saradjivala sa nacistima, koliko znam zvanično on nije sporan branio je "srpsku stvar" i naubijao se ustaša, realno time je spasio odredjeni broj Srba tako da je čudo da nije svetac SPC, prosto sam šokiran ali ima vremena....polako biće iako su čwtnici nesto manje u Hrvatskoj, ali puno vise u Srbiji poklali svojih Srba samo jer su partizani. U Srbiji su istrebili čitava sela.

Bili su cinici sa jedne strane su pili i kartali sa Ustašama i Nemacima a sa druge strane i jesu spasili odredjeni broj hrvatskih Srba..."niti smrdi niti miriši" kao i dobar deo istorije celog tog nesrecnog prostora bivse drzave. Moze se sve tumačiti do krajnih granica i svi su uvek u pravu.

Samo mi nije jasno zašto tvoja interpretacija istorije toliko podseća na Vijesti sa HRT-a?

Inače, ne vidim šta je problem monarhiste iz drugog svetskog rata zvati onakokako asu se i zvanično zvali a to je Jugoslovenska Vojska.

Подели на овим сајтовима

Meni su slike pijančenja u društvu Ustaša sa smehom na licu sasvim dovoljne, prvo sam mislio montza ali onda ih se pojavljivalo sve više i više, a sama činjenica da su se sa genocidnim Ustašama našli na istom mestu, na Blajburgu govori mi da su često bili zajedno ako su čak i bezali zajedno sve jasno kao dan. Da me moji dragi Hrvati ne razumeju pogrešno, nisam nikada opravdavao masakr na Blajburgu jer tamo je ubijeno i puno zena dece i staraca koji su se kako to vec biva povlacili sa vojskom , a bili u familijarnim odnosima sa njima i samo zato platili cenu iako kako opet biva niko ni zenama ni deci nije sigurno pričao o istrebljenju Srba i sl. Nema nikakvog razloga ubijati ljude kada postoje zatvori ali eto dogodilo se treba imati na umu da su ti neljudi ljudi , vecina njih ubijali Hrvatske Srbe da nisu ne bi bezali jel.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Дејан рече

Samo mi nije jasno zašto tvoja interpretacija istorije toliko podseća na Vijesti sa HRT-a?

Inače, ne vidim šta je problem monarhiste iz drugog svetskog rata zvati onakokako asu se i zvanično zvali a to je Jugoslovenska Vojska.

Prvo ja gledam jako rado i njihov tv pa prirodno drugo moj rečnik je često otvoren i trece da bude jasno najlaksi nacin da .....nacionaliste je da im pridodas ekstremisti, radikali itd ma sa koje strane mene kao liberala strane ne zanimaju. Rado koristim termin ustaški genocid , hrvatski nacionalisti ekstremisti i sl ali vidim bradi to ne smeta ni najmanje samo ako je protiv naših onda se grize... :D Još kad to kaze srbo ustasa ajoj... :D

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, SrbinKatolik рече

Prvo ja gledam jako rado i njihov tv pa prirodno drugo moj rečnik je često otvoren i trece da bude jasno najlaksi nacin da .....nacionaliste je da im pridodas ekstremisti, radikali itd ma sa koje strane mene kao liberala strane ne zanimaju. Rado koristim termin ustaški genocid , hrvatski nacionalisti ekstreisti i sl ali vidim bradi to ne smeta ni najmanje samo ako je protiv naših onda se krize... :D Još kad to kaze srbo ustasa ajoj... :D

Ne klaviriš šta sam zamerio

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Дејан рече

Ne klaviriš šta sam zamerio

Da ne ponavljam kada mi kazu da sam Ustasa ja preplanem od srece jer znam da sam na putu za koji smo se borili 2000. kada smo Srbiju a i ja kao dete tek doveli sa stuba srama na svetsku pozornicu zahvaljujuci Djindjicu pa i Kostunici koji su pobedili ekstremistu i izdajnika Miloševića koji je izgubio sve ratove a koje nije ni trebao da vodi inace danas bi i na KiM, i u HR bilo isto Srba kao i 1991. da se vodila pametna politika ali nije, ubijen je i Djindjic jer je nacionalistima smetao evroatlantski put Srbije ali kada su se vratili na vlast nastavili su Djindjicevim putem koji je neizbrisiv. E to je slatka pobeda a nacionalisti nece doveka. Nas put je jasan nasa politika je prozapadna i proamerička politika , jer su nam interesi prirodno isti. Pokazalo se i nedavno kada je vučićeva vlast podrzala rezoluciju EU o stanju u Belorusiji.

Подели на овим сајтовима

To što te neko naziva Ustašom nije tvoja vec sramota toga koji te tako naziva iz ciste mrznje bez imalo razumevanja demokratije i uvazavanja drugacijeg misljenja. Sramota je posebno ako je porodica te osobe medju zrtvama Jasenovca. Opet veličina te osobe koja je tako nazvala ogromna je kada i pored genocida u Jasenovcu i nad njegovim precima, voli Hrvate, druzi se sa njima celi zivot jer je rodjen u etnički vecinskom madjarsko-hrvatskom i katoličkom gradu u Srbiji i ne smatra ih neprijateljima vec pre svega ljudima i to casnim i postenim u velikoj vecini kao sto je i nas narod.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, SrbinKatolik рече

Da ne ponavljam kada mi kazu da sam Ustasa ja preplanem od srece jer znam da sam na putu za koji smo se borili 2000. kada smo Srbiju a i ja kao dete tek doveli sa stuba srama na svetsku pozornicu zahvaljujuci Djindjicu pa i Kostunici koji su pobedili ekstremistu i izdajnika Miloševića koji je izgubio sve ratove a koje nije ni trebao da vodi inace danas bi i na KiM, i u HR bilo isto Srba kao i 1991. da se vodila pametna politika ali nije, ubijen je i Djindjic jer je nacionalistima smetao evroatlantski put Srbije ali kada su se vratili na vlast nastavili su Djindjicevim putem koji je neizbrisiv. E to je slatka pobeda a nacionalisti nece doveka. Nas put je jasan nasa politika je prozapadna i proamerička politika , jer su nam interesi prirodno isti. Pokazalo se i nedavno kada je vučićeva vlast podrzala rezoluciju EU o stanju u Belorusiji.

A ko te zove ustašom?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, SrbinKatolik рече

Vikiliks Tenk...Ti neizravno kada si me prozvao da gledam HRT iako je to moje legitimno pravo i potvrdih da jako rado gledam hrvatske kanale a kako ne bi kad Seselj i Vucic malo malo pa gledaju sto ne bih ja koji sam suprotno od njih na drugoj strani , levoj. ;)

Није проблем да гледаш ХРТ, ја га гледам од детињства, проблем је кад једнострано ко сунђер упијаш. Мора човек да има шире видике и критику.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Дејан рече

Није проблем да гледаш ХРТ, ја га гледам од детињства, проблем је кад једнострано ко сунђер упијаш. Мора човек да има шире видике и критику.

Imam ja široke vidike ali sta cu kad ih volim, Volim Hrvate Volim Hrvate Volim Hrvate sta ću takav sam ooni su mi najblizi i najdrazi i da ne gledam hrt prirodno bi propevao malo i po hrvatski :D

A i dobro sluze u borbi protiv srpskog nacionalizma da budem krajnje iskren ;)

Подели на овим сајтовима

Историја је сасвим довољан свједок ту. Србија нема и никад није имала пријатеље на Западу. Евроатлантски пут Србије је пут у нови Јасеновац.

Колико још пута треба да нас бомбардују (као нпр. наши "пријатељи и савезници" у 2. свј. рату), да схватимо шта нам они заиста желе и за какве нас сматрају? Не само нас Србе, већ Словене уопште, тај Западни свијет сматра за нижу расу. И тај проблем није од јуче, нити је Хитлер то формулисао, он је само наставио у духу те традиције западних варвара, што легитимитет свог царства већ вијековима доказују управо истребљивањем једине легитимне европске расе (српске). Али расе, не причам ту о Србима као народу, већ о српској раси, и коријену читавог проблема. Далеко је та прича сложенија од питања једног народа и његове заљубљености, било те маничне, у Запад, било оне депресивне, у Исток.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...