Jump to content

Артемијевци стигли у Бачку...

Оцени ову тему

Препоручена порука

zamisli ti te likove, mi u selu vec 10 godina gradimo crkvu, tek iskopali temelje, a ovi tek tako sagrade te njihove katakombe i manastire, izgleda da imaju dobre sponzore

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ево, радимо на обради Ациног предавања ( мислим да је и Протагорас присуствовао њему и постављао веома занимљива питања) те се надам да ћемо га вема брзо аплоудовати онда поставити тему са насловом:

Ово питајте Артемијеве присталице

када буду почели да вам говоре њихове разлоге за напуштање Цркве и одлажење у раскол.

Подели на овим сајтовима

On 22. 8. 2012. at 16:00, Иван Цветковић рече

Нека пишу шта год желе...

....само нека нас читају! ;)

Ја сам Андрај Протић?

Хахахахаха.

Хвала на таквој части!

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

On 22. 8. 2012. at 20:36, Фарисеј рече

....само нека нас итају! ;)

Ја сам Андрај Протић?

Хахахахаха.

Хвала на таквој части!

Па ти ниси Андрај Протић?!

Ти си неки још већи издајник!

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости

Никако не треба вређати и омаловажавати и ако сви понекад будемо у искушењу да прокоментаришемо са иронијом поједине њихове радње. Сви знате да овде има много људи који су били симпатзери и присталице Артемијевог поимања православља, али само огроман труд и љубав су помогли да се окану тог пута. Дакле, увек треба знати да је на нама одговорност као Цркви да се трудимо за сваког брата. Нека их, нека вређају, нека пљују, наше је да са љубављу и аргументима покажемо где греше. Ко хоће он ће сигурно познати истину.

Мени неки веома драги људи су или били тамо или су још у томе. Ови који су остали су, по разговорима које кад-кад водимо дубоко несрећни и уплашени. Један невиђен грч. И када им кажеш да од свега тога што они говоре и нападају нема ништа, нема ни помена... у свом невиђеном страху ( а пре бих рекао несигурности у вери) окрећу причу на другу страну. када се све приче исцрпе онда иде онај последњи вапај: ви сте школовани и образовани, ви знате и вас уче да нас обмањују....

Ово је тешка несрећа и ако се и сами понекад нашалимо у својој слабости...

Овде је свако добронамеран добродошао да каже шта год жели АЛИ да не вређа Јерархију, да не псује и да не измишља...

Подели на овим сајтовима

On 22. 8. 2012. at 19:25, Страхиња Матковић рече

zamisli ti te likove, mi u selu vec 10 godina gradimo crkvu, tek iskopali temelje, a ovi tek tako sagrade te njihove katakombe i manastire, izgleda da imaju dobre sponzore

rollsroycephantomfile39.jpg

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Гости
  On 22. 8. 2012. at 20:36, Фарисеј рече
Ја сам Андрај Протић? Хахахахаха. Хвала на таквој части!

То је посебна прича. Толико иде далеко све ово да умишљају људе и догађаје који не постоје. То говори колико далеко иде њихова фантазија. Жалост..

Подели на овим сајтовима

On 22. 8. 2012. at 10:28, Piksi94 рече

Ja imam jedno pitanje.Da li artemijevci imaju svoje centrale i u Somboru,Subotici ili Apatinu.Jer u Eparhiji Backoj ima puno onih koji ne vole Episkopa Irineja.

За сад је једно сигурно: шире се! Да ли ће ићи ка северу или југу Бачке не знам, али постоји и могућност њиховог преласка у Банат. Јер, њима нико није довољно православан. Нпр.групица госпођа (које се виде на овде постављеним фотографијама у марамама) су организовано, до скора, долазиле из Бачке на службе у Банат. Преваљивале се пут и од 60-70 км само да би дошле на, по њима, исправну Литургију. Нису признавале службе у Бачкој епархији... Ми, Банаћани, их јесмо саветовали да то не чине, али смо их у нашим храмовима и лепо прихватили. Како год: били су у Цркви, причешћивали се, пили са нама кафу, дружили се... Заједница њих прихватила, а и они заједницу. Али! Временом су схватили да ни ми, Банаћани нисмо довољно православни и да смо упрљани "семеном екуменизма". Тада су нас дојучерашњи пријатељи и наши драги гости од једном, без поздрава, напустили. Ни поздравили се нису! А немали број пута смо их гостили и као своје прихватали. Ето шта заблуда, нецрквеност и неупућеност учине од људи. Износим и чињеницу да су ти људи били углавном неофити. А умели су да суде свима који не размишљају као они... На жалост, историја Цркве је, по њима, од њих почела. Бог нека их дозове памети!

Подели на овим сајтовима

On 22. 8. 2012. at 17:45, Дејан рече

Pa čekivao sam bar da će znati da ja nisam nikakav Šokac već Hrvat iz Like ,toliko bar mogu znati :D :D

Да , ти ниси шокац пошто си православац.

А пошто пишеш на латиници онда је јасно да си Хрват.

Једино је то тешко објаснити националистима неопаганима. Не видим што би то био проблем православцима.

Подели на овим сајтовима

On 23. 8. 2012. at 0:08, Жељко рече

Да , ти ниси шокац пошто си православац.

А пошто пишеш на латиници онда је јасно да си Хрват.

Једино је то тешко објаснити националистима неопаганима. Не видим што би то био проблем православцима.

Ma kakvi,latinicom pišem iz poštovanja prema dubrovačkim Srbima a ćirilicu koristim jer je ona istorisko Hrvatsko pismo,dominantno korištena u Hrvata do 16 veka a u nekim frnjevačkim manastirima se zadržala do 19 veka :)

Подели на овим сајтовима

On 23. 8. 2012. at 12:39, Дејан рече
Ma kakvi,latinicom pišem iz poštovanja prema dubrovačkim Srbima a ćirilicu koristim jer je ona istorisko Hrvatsko pismo,dominantno korištena u Hrvata do 16 veka a u nekim frnjevačkim manastirima se zadržala do 19 veka :)

Jes' ono, a i ko će da menja na kompjuteru Lng :)

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

• Гости
  On 22. 8. 2012. at 22:25, jdule рече
За сад је једно сигурно: шире се! Да ли ће ићи ка северу или југу Бачке не знам, али постоји и могућност њиховог преласка у Банат. Јер, њима нико није довољно православан. Нпр.групица госпођа (које се виде на овде постављеним фотографијама у марамама) су организовано, до скора, долазиле из Бачке на службе у Банат. Преваљивале се пут и од 60-70 км само да би дошле на, по њима, исправну Литургију. Нису признавале службе у Бачкој епархији... Ми, Банаћани, их јесмо саветовали да то не чине, али смо их у нашим храмовима и лепо прихватили. Како год: били су у Цркви, причешћивали се, пили са нама кафу, дружили се... Заједница њих прихватила, а и они заједницу. Али! Временом су схватили да ни ми, Банаћани нисмо довољно православни и да смо упрљани "семеном екуменизма". Тада су нас дојучерашњи пријатељи и наши драги гости од једном, без поздрава, напустили. Ни поздравили се нису! А немали број пута смо их гостили и као своје прихватали. Ето шта заблуда, нецрквеност и неупућеност учине од људи. Износим и чињеницу да су ти људи били углавном неофити. А умели су да суде свима који не размишљају као они... На жалост, историја Цркве је, по њима, од њих почела. Бог нека их дозове памети!

Ово што си написао много тога говори. Као што видимо, своди се на путујући циркус који некоме ко је неофит (нов у вери) може да буде веома интересантан.

Заиста, какви су то људи? Шта њима фали у овом животу? Зашто се осећају угроженим? Ево, људи из Баната су их примили, саветовали... а они се окренули и са својим путујућим циркусом отишли даље код "православнијих"..

Немојте ме схватити погрешно браћо и сестре из Баната, али и сами сте заслужни за многа неразумевања. Гледам, ваш Епископ благосиља стоту емисију оног Таракчије који, наводно, говори о Цркви, а одмах 101. емисија велича раскол, Артемија... ? Или, сећамо се сви оног снимка, и даље је доступан на интернету, када Владика Г. Никанор каже за свог сабрата Атанасија Јевтића да му није брат, нека иде из Цркве (цитирам "иш"!, ко да смо кокошке), хвали свештеника који је у шумадијској епархији направио џумбус, хушкао народ на Епископа Јована па га је на крају Епископ Никанор узео код себе као "јединог свештеника који је учинио да Сабор донесе одлуку...(реч је о оном акту о "вековном служењу"), јединог исправног ( ами остали из шумадијске смо самим тим сви неисправни зар не?), па га је исти тај свештеник напустио и пошао за Артемијем. Зарио му "нож у леђа".

Зашто се ни једном није огласио исто онако јавно и казао да му је то била грешка? Све то је на неки начин дало крила расколницима да се рашире свуда по епархијама.

Аца је горе поставио конкретна питања, сада подижемо на нет видео снимак последњег Ациног предавања на нашим онлајн окупљањима, па ћемо поставити тему шта сваки православни хришћанин треба да упита присталице монаха Артемија, ма колико се год они показивали у свету као црквени људи.

А то да вам нису рекли ништа при одласку говори о каквим је људима реч.

Подели на овим сајтовима

On 23. 8. 2012. at 18:18, Иван Цветковић рече
Немојте ме схватити погрешно браћо и сестре из Баната, али и сами сте заслужни за многа неразумевања. Гледам, ваш Епископ благосиља стоту емисију оног Таракчије који, наводно, говори о Цркви, а одмах 101. емисија велича раскол, Артемија... ? Или, сећамо се сви оног снимка, и даље је доступан на интернету, када Владика Г. Никанор каже за свог сабрата Атанасија Јевтића да му није брат, нека иде из Цркве (цитирам "иш"!, ко да смо кокошке), хвали свештеника који је у шумадијској епархији направио џумбус, хушкао народ на Епископа Јована па га је на крају Епископ Никанор узео код себе као "јединог свештеника који је учинио да Сабор донесе одлуку...(реч је о оном акту о "вековном служењу"), јединог исправног ( ами остали из шумадијске смо самим тим сви неисправни зар не?), па га је исти тај свештеник напустио и пошао за Артемијем. Зарио му "нож у леђа". Зашто се ни једном није огласио исто онако јавно и казао да му је то била грешка? Све то је на неки начин дало крила расколницима да се рашире свуда по епархијама.

Ух, оче, зар мислите да смо ми же Банаћани могли да променимо једну од првих одлука новоустоличенога Г.Г. Никанора да се нема свеноћно бдети? То је односно свих осталих му деланија.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...