Jump to content

Лебац без брашна "Тонус"- јесте ли пробали?

Препоручена порука

Јутрос бистрио Политику и налетех на чланак о Тонусу, хлебу без брашна.Тонус прави Бечејска пекара,по лиценци руског академика Владимира Антонова.По чему је посебан?Основа за његову производњу јесу проклијала зрна пшенице,уз минимални додатак квасца и соли,без адитива и конзерванса,по специјалној технологији.

Да ли неко на форуму конзумира овај хлеб и каква су му искуства са истим?

Когда вы познаете себя несколько, поймете свое бессилие стать такой, какой должны быть, то перестанете осуждать кого-либо, тем более презирать.

Игумен Никон (Воробьев)

Подели на овим сајтовима

Нисам га пробала, јер још не знам где могу да га купим. Али ме је реклама са ТВ-а заинтересовала.

Ако је састав хлеба баш такав онда би требао да буде користан.

Али и цена је битна.

Подели на овим сајтовима

Нисам га пробала, јер још не знам где могу да га купим. Али ме је реклама са ТВ-а заинтересовала.

Ако је састав хлеба баш такав онда би требао да буде користан.

Али и цена је битна.

Прогуглао и пронашао да има две врсте тонуса,обичан и тост који садржи 4 врсте семенки :бундева,сунцокрет,лан и сусам.Цена обичног је око 87дин а тост тонуса око 104дин.Иначе векна тонуса је 300гр.Можда би Дибидусрус мало помогао,пошто је реч о руском хлебу.

Когда вы познаете себя несколько, поймете свое бессилие стать такой, какой должны быть, то перестанете осуждать кого-либо, тем более презирать.

Игумен Никон (Воробьев)

Подели на овим сајтовима

Ја сам пробала, ок је, ко је мало истаживао о хлебу - интегралном, од разних житарица, бесквасном - знаће да га цени. Мада, то што је "без брашна" мислим да је мало пренаглашено, јер се не прави од звездане прашине, него опет од житарице. Само што је житарица проклијала у клице и није дехидрирана (или можда и јесте али то не игра неку улогу). Мени је, лично, бољи прави интегрални хлеб, од мешаног брашна, са много зрневља. А бесквасни стварно не волим.

Подели на овим сајтовима

Koristim tonus, a slažem se sa Jelinom, ne treba preterivati. Nije loš Klas Vodeničarsli

Ima dobrih hlebova, ali za čoveka sa manjim primanjima i većom porodicom... malo teže

jpeg

Vodeničarski hleb

VODENI__ARSKI_HL_4e2e7a94ce1c9.jpg

Od ražanog brašna proizvodi Klas, malo je tvrđi, ali je veoma dobar.

2011-11-25_de23c11cf0b59d00ab651ec4605a03.JPG

Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • Гости

Tonus%20flajer%2029.03.2012.jpg

Како ја веома слабо једем хлеб у последњих 3 месеца (и одлично се осећам), као замену купим кад-кад рижане галете.

Међутим, јуче је жена купила хлеб "Тонус" за кога произвођачи тврде да је направљен од проклијалог зрневља пшенице а не од брашна. Још, каже се да је то неки тајни рецепт из Русије.

У сваком случају, хлеб је супер, одличан укус, мало киселкаст. Цена му јесте мало већа негде око 100 динара, али то нама траје 2-3 дана, па му дође на исто.

Пробао сам и неки хлеб из Швајцарске, Немачке, Аустрије... не знам... има да се купи у Дису или Максију, сличан укус као Тонус, али је скупљи.

Иначе, овде имате званичне податке:

http://www.becejskapekara.com/tonus_hleb.html

Подели на овим сајтовима

Ja sam na dijeti, i jedem ovaj hleb, ili mesimo od integralnog brašna. Mojoj dobroj prijateljici je nutricionista rekao da je to jedini integralni hleb u prodaji koji zaista nečemu vredi, kaže da su ostali bukvalno obojeni beli hlebovi. Jeste malo skuplji, mi ga kupujemo kad baš nemamo vremena da mesimo ovaj integralni. I taj hleb je jako zdrav.

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

Ja isto jedem ovaj hleb, meni je jako ukusan, može i da ide u zamrzivač, da bi duže trajao... A dragi mi je rekao da ima isti ukus kao neki raženi hlebovi koje je jeo dok je živeo u Rusiji, pomalo kiselkast i opor.

Meni je bolji onaj sa dodatkom semenčica, onaj klasičan Tonus baš i ne volem...

Međutim, ne prija baš svakom stomaku; treba ga jesti u manjim količinama za početak, dok se ne naviknete...

Što se mene tiče, Tonus je 29dz8zk

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

• 3 years later...

Tonus%20flajer%2029.03.2012.jpg

Како ја веома слабо једем хлеб у последњих 3 месеца (и одлично се осећам), као замену купим кад-кад рижане галете.

Међутим, јуче је жена купила хлеб "Тонус" за кога произвођачи тврде да је направљен од проклијалог зрневља пшенице а не од брашна. Још, каже се да је то неки тајни рецепт из Русије.

У сваком случају, хлеб је супер, одличан укус, мало киселкаст. Цена му јесте мало већа негде око 100 динара, али то нама траје 2-3 дана, па му дође на исто.

Пробао сам и неки хлеб из Швајцарске, Немачке, Аустрије... не знам... има да се купи у Дису или Максију, сличан укус као Тонус, али је скупљи.

Иначе, овде имате званичне податке:

http://www.becejskapekara.com/tonus_hleb.html

Чек', па то мож' и без рецепта да се купи? Ви'ш ти ту занимљивос'... Оно, уз ове нове сухомеснате, па вадиш штету, као тај неки зонфић?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...