Срђан Шијакињић Написано Август 20, 2012 Пријави Подели Написано Август 20, 2012 Хм, можда, можда... Не бих рекао да је злонамерно, али бих рекао да је поента у нечем' другом. Можда у томе што када нешто продаш по некој астрономској цени, канда то значи да можеш и желиш да помогнеш, новчано, својим (бившим) суседима? Дакле, ти сад имаш новце, па помажи. Солидариши се, буди активан, дај све од себе да покажеш да волиш свој народ, своју државу... А, не, човек добије паре и шмугне и из даљине шаље два-три смс-а годишње... За државу имаш право, држава је то изгубила, али то је посебна прича. Можда да је било слоге, можда би исход био другачији...? Па како да очекујемо толико од људи? Где то на свету живе такви несебични и освешћени људи у већем броју? Да су људи такви, и да слоге има, не да не бисмо изгубили КиМ него бисмо сви живели у рају на земљи. Али пошто то није реално, остаје стварност да државна питања решавају државе. Или не решавају, јелте... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bora Написано Август 20, 2012 Пријави Подели Написано Август 20, 2012 Није ми јасно где си то мом писању нашао да ја одобравам (!). Навео сам јасан пример шта врло вероватно може да се деси. И да појасним. Мислим да ако се буду створили услови за овакву ситуацији (као што сам је описао у претходном посту - https://www.pouke.org..._12#entry695759), први који ће подносити захтеве за "повратак" своје имовине биће управо они који су узели највише пара продајући је шиптарима! Ti tvrdis da su sklopljeni ugovori nistavni jer su overeni , po tebi , pred ne legalnim sudovima . I dalje navodis da ce doci i taj dan kada ce se ta imovina traziti nazad . Iz ovog sto si naveo sledi da prodavac ima i dalje mogucnost da ako se promene politicke okolnosti raskine ugovor i trazi povracaj zemlje . E , sada mozemo reci da je prodavac imao nameru da obmane kupca za posed koji je dobrovoljno prodao po dogovorenoj / zaprepascujucoj / ceni . To je za mene prevarantski nacin da povratis nesto sto si svojevoljno , i dobrovoljno potpisao . Objasnjenje i opravdanje za tebe je da sudovi nemaju legimitet i time dajes za pravo prevarantima da ostvare svoj naum . Ako pazljivije proanaliziras ,nisi dao kao primer sta moze da se desi ,ti sugerises sta bi trebalo da se / po tebi / dogodi i kako da se postupi imajuci u vidu legitimnost sudova .U ovom slucaju Albanac je ostecen i prevaren od strane Srbina . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Август 21, 2012 Пријави Подели Написано Август 21, 2012 Ti tvrdis da su sklopljeni ugovori nistavni jer su overeni , po tebi , pred ne legalnim sudovima . I dalje navodis da ce doci i taj dan kada ce se ta imovina traziti nazad . Iz ovog sto si naveo sledi da prodavac ima i dalje mogucnost da ako se promene politicke okolnosti raskine ugovor i trazi povracaj zemlje . E , sada mozemo reci da je prodavac imao nameru da obmane kupca za posed koji je dobrovoljno prodao po dogovorenoj / zaprepascujucoj / ceni . To je za mene prevarantski nacin da povratis nesto sto si svojevoljno , i dobrovoljno potpisao . Objasnjenje i opravdanje za tebe je da sudovi nemaju legimitet i time dajes za pravo prevarantima da ostvare svoj naum . Ako pazljivije proanaliziras ,nisi dao kao primer sta moze da se desi ,ti sugerises sta bi trebalo da se / po tebi / dogodi i kako da se postupi imajuci u vidu legitimnost sudova .U ovom slucaju Albanac je ostecen i prevaren od strane Srbina . Где ти оде. У мојим речима налазиш (на моје запрепашћење), став какав би ти желео да ја заступам. Они албанци који нису извршили пренос власничких права у катастру непокретности у Србији, могу се наћи у оваквом проблему који сам описао. Јако добар пример је Република Српска Крајина. Све што је тамо продавано, куповано... Хрватска није никада признала. У њеним катастарским књигама тога нема. Одлуке судских инстанци РСК у Хрватској су неважеће! Због тога се и може десити оно о чему сам писао. Objasnjenje i opravdanje za tebe je da sudovi nemaju legimitet i time dajes za pravo prevarantima da ostvare svoj naum . Ako pazljivije proanaliziras ,nisi dao kao primer sta moze da se desi ,ti sugerises sta bi trebalo da se / po tebi / dogodi i kako da se postupi imajuci u vidu legitimnost sudova .U ovom slucaju Albanac je ostecen i prevaren od strane Srbina . Нигде нисам рекао да подржавам било који облик преваре. Па још и да сугеришем како да изврше превару - . Ово је покушај да моје речи представиш онако како би ти хтео да оне звуче. Изводиш (невероватне) закључке који мени нису ни пали на памет! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 21, 2012 Пријави Подели Написано Август 21, 2012 Znate sta nas je biologija pobedila, a oni su se jos potrudili da zagorcavaju zivot mecima i sta sledi.......... Uostalom, deo drzave se gubi ili u ratu ili na stolu. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bora Написано Август 21, 2012 Пријави Подели Написано Август 21, 2012 @romejac. Ogromna je razlika Izmedju RSK I Kosova . Za sve ono sto sam naveo I dalje stojim iza napisanog . Verujem da sam dobro i posteno iscitao tvoje postove sto ne iskljucuje da sam mozda I u necemu pogresio ali to nisam uocio da bih nesto korigovao . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука