Jump to content

Литургија светог апостола Јакова у Дубокој, 05, новебра. 2009

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

био, причестио се, мени је позитивна лудница као и увек било на Литургији, некако увек истреперим поготово кад треба да се причестим  0202_238

другачије од онога на шта сам навикао, потпуно даје другу перспективу по сазнању да је то уствари ''оригинална'' Литургија  https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/confused.gif

све уствари исто, али потпуно другачије, не знам како да објасним ...

из моје перспективе, потпуно баца у запећак целу причу о обнови Литургије, кад је све дугачије, а најстарије реално  dada

направио пар фотки са туђим фотоапаратом, надам се да ћу их ускоро добити, па да видите те разне специфичности ...

толико сам се занео да нисам фоткао најочигледнију различитост а то је причешћивање одвојено телом и крвљу Христовом  :P

но добро, могу да вам опишем:

само причешће се припрема испред целивне иконе пред народом, тако да народ има потпуно учествовање, могу да вам кажем да сам видео доста изненађених лица кад се то дешавало ...

на дискосу се сече сам хлеб који постаје тело а у путиру се припрема вино и вода који се претварају у крв ...

онда се носи у олтар где се врши силазак Духа Светог, и људи се касније причешћују одвојено, прво хлебом-телом, по правилу верник би требао сам да узима комад и ставља га у уста, али после првих штих проба неколико верника и страха од испадања служећи отац је стављао верницима директ у уста тело. вино и вода освећени у крв се директно из путира ''цуга'', опет би требао верник сам, колико сам укапирао, али је ипак служећи отац нагињао путир и тако причешћивао верника ...

наравно убрус (који не знам како се зове) се употребљавао ради брисања честица ...

ето  319.gif joooj joooj

Подели на овим сајтовима

• Одговори 64
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

????, ???????? ?? ?? ????????!  0104_cheesy

joooj

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Вађење Агнеца ван Олатар!? Шта причаш човече, па ти хоћеш да нас поунијатиш!!! joooj

Зар нису свети оци и свети Васељенски Сабори стриктно одредили како се служи литургија до најситнијих детаља? Како то може да се у Јерусалиму служи овако, у Москви онако, код нас опет овако, итд?

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

?????? ?????? ??? ??????!? ??? ?????? ??????, ?? ?? ????? ?? ??? ??????????!!! :star:

??? ???? ????? ??? ? ????? ?????????? ?????? ???????? ???????? ???? ?? ????? ????????? ?? ??????????? ??????? ???? ?? ???? ?? ?? ? ?????????? ????? ?????, ? ?????? ?????, ??? ??? ???? ?????, ????

???, ?????? ?? ??? ??????? ?? ????? ??? ??? ???? ?? ?????, ??????? ?? ??????? ??????? ???? ??? ??? ?????? ?? ?? ?????, ????? ?? ?? ?? ?????? ???????, ? ????????? ?? ?????? ???? ???? ??? ???? ??????? - ?????? ???????? ...

??? ?? ???? ??? ????, ???? ???? ? ???? ????, ??????? ?????? ?? ???? ???? ?? ????, ???? ???? ?? ????.

?? ??? ?? ?? ??????? ??????????????  0442_feel

?????? ????? ?? ?? ???????????  :star: https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0442_feel.gif

Подели на овим сајтовима

?????? ?????? ??? ??????!? ??? ?????? ??????, ?? ?? ????? ?? ??? ??????????!!! dada

??? ???? ????? ??? ? ????? ?????????? ?????? ???????? ???????? ???? ?? ????? ????????? ?? ??????????? ??????? ???? ?? ???? ?? ?? ? ?????????? ????? ?????, ? ?????? ?????, ??? ??? ???? ?????, ????

???, ?????? ?? ??? ??????? ?? ????? ??? ??? ???? ?? ?????, ??????? ?? ??????? ??????? ???? ??? ??? ?????? ?? ?? ?????, ????? ?? ?? ?? ?????? ???????, ? ????????? ?? ?????? ???? ???? ??? ???? ??????? - ?????? ???????? ...

??? ?? ???? ??? ????, ???? ???? ? ???? ????, ??????? ?????? ?? ???? ???? ?? ????, ???? ???? ?? ????.

?? ??? ?? ?? ??????? ??????????????  joooj

?????? ????? ?? ?? ???????????  0102_laugh 0110_hahaha

BRAVO MEDOOOOOOOOOOO  0102_laugh  0102_laugh  klapklap

PRICESCUJ SE, ODLICNO ZVUCIS!!!!!!!!

Жив ми Господ мој

Подели на овим сајтовима

Била је и "вечерња" Литургија у цркви Св. Марка у Београду...

али ја нисам могла да идем...

Али даће Бог неки други пут!

Чекам ваше слике  joooj

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

?????? ?????? ??? ??????!? ??? ?????? ??????, ?? ?? ????? ?? ??? ??????????!!! :(

?? ??? ?? ?? ??????? ??????????????  0304_smile4

?????? ????? ?? ?? ???????????  0510_music 0304_smile4

BRAVO MEDOOOOOOOOOOO  klapklap  klapklap  klapklap

PRICESCUJ SE, ODLICNO ZVUCIS!!!!!!!!

?? ?????, ???? ?? ??????????  stadaradim

?? ?????, ????? ?? ? ??? ?? ?? ???????????? ????? ????? 5 ?????? ??????????????  crvenilo 0705_read

Подели на овим сајтовима

? ???????

?????? ???

Постављена слика

???????? ?????????, ???????, .. ????? ??? ?? ????, ????? ???? ??? ????.

Постављена слика

? ??????, ????????? ????? ? ... ????????? ??? ??? ???? ??????????, ??? ??? ?? ???? ??????? ?? ???????? 0304_smile4 ? ????????? ?? ??????

Постављена слика

??? ????, ?????? ??? ??????? ?????????  0705_read

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...