Jump to content

Проблеми савременог доба- Владика Давид крушевачки (аудио & видео)

Оцени ову тему

Препоручена порука

..."Благодат Божија кад уђе у човека, човек се продуби да су му дубине после несагледиве. Такво му је и срце."... srcee

Подели на овим сајтовима

Аууу! Све је јасније да ћемо имати част да живимо у време велике личности Цркве. Не знам да ли претерујем, али ме владика Давид све више подсећа на светог Василија Великог.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Од почетка сам осећао да ће бити овако како је сад са владиком Давидом, и хвала Богу што је тако. Владика Давид је најбољи погодак Сабора у избору епископа од владике Атанасија па до данас.

Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18)

Подели на овим сајтовима

Аууу! Све је јасније да ћемо имати част да живимо у време велике личности Цркве. Не знам да ли претерујем, али ме владика Давид све више подсећа на светог Василија Великог.

ti kao da si upoznao Sv. Vasilija Velikog :)

Sto se tice ep. Davida, Slava Bogu

Подели на овим сајтовима

Чудо како се на једног тако смиреног човека - кога донекле може да помери с места само тупост и незаинтересованост за веру (што знају сви његови студенти) - каче разни "смерни", "смирени" и слични "високопреподобни"... Чудо, стварно... Сећате се како се владика Давид, раније док је више био на факултету, свакоме јављао на ходнику. Увек уз осмех, увек уз благи наклон, доктор наука, песник израза, професор - и није му било испод части да се јави и последњем студенту, али и људим који долазе на богослужење у факултетски параклис. Мислим да нема човека који је био на више од три литургије у тој капели, а да није то запазио. Дакле, свако ко владику ма и најповршније познаје, зна да он ни у ком случају није конфликтна особа. Њему кад дође студент на испит (па још можда и клирик притом), па каже како верујемо у Свето Тројство, Давид добије главобољу. И почне да чупа, да тражи, да створи одговор; не бесни, него тугује.

А морам мало да одем с теме и да прокоментаришем овај фантомски ФБ Репортер.... Мени стварно није јасно, да ли ове сплачине чита БИЛО КО, осим оних који их "уређују"?? Мислим.... Јесте отварали скоро ту страну? Већу количину глупости, већу количину бесмисла и умишљених интелектуалаца... О, човече! А приметио сам једну занимљиву ствар: на свим сајтовима попут овог корисници не могу да остављају коментаре. Видите, овде, на нашем форуму, свако може да каже шта мисли, да се супростави, па врло често разноразнима се овде толерише и прелажење границе доброг укуса. И - улавном - што се боје коментара, ако су у праву? Него - и њима је оним последњим зрнцима здравог разума јасно да су смешни и шупљи. Па пазите, на тој страни пише како је српска естрада под утицајем ХААРП антенског система (!), а поједине текстове потписује троимени оснивач прве егзактне хуманистичне науке (!).... Мислим, ја сам стварно... збуњен. Ево, ја док нисам отворио овај сајт, нисам знао колико шизофреничара шета улицама.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

ti kao da si upoznao Sv. Vasilija Velikog :)

Sto se tice ep. Davida, Slava Bogu

С обзиром на то да се 5 година константно бавим прочавањем његовог живота и рада, како на богословском, тако и на црквено-организационом плану, знам га одлично. И владика Давид га зна одлично и јасно се види "копирање" многих пркатичних ствари на социјалном плану, што је за сваку похвалу.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Vladika je za svaku pohvalu,

nazalost ne verujem da ce uspeti, narod je sve zadrtiji i neposlusniji,

vladike koje dodju na eparhiju i krenu niz dlaku narodu i stope se sa sredinom obicno se i ne cuje za njih.

Daj Boze da uspe naum vladike Davida u teskoj misiji koju je zapoceo!

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

• Гости

Vladika je za svaku pohvalu,

nazalost ne verujem da ce uspeti, narod je sve zadrtiji i neposlusniji,

vladike koje dodju na eparhiju i krenu niz dlaku narodu i stope se sa sredinom obicno se i ne cuje za njih.

Daj Boze da uspe naum vladike Davida u teskoj misiji koju je zapoceo!

Хм... сам човек ништа не може и када нешто најбоље хоће, али уз добро свештенство и монаштво око себе све се може. Важно је да народ доживи слогу свештенства, да дишу као један организам.

Дакле, у заједници се све може: Епископ, свештеник, ђакон и народ. А Владика то ради.

Подели на овим сајтовима

"Немамо људи за бацање"

Мало сам се најежио, како је објаснио да се време убрзава и крај се ближи и сви живимо под оком Господњи, али тако је. Одговорни смо за себе, Господ је Милостив, што рече моја другарица, "невероватно је Милостив" а ми да се трудимо

Чврсто и јасно

Ал кад је рекао "господин са џипом".......достојанство

Свака част владики , много тешко време за Цркву, није лако бити ни свештеник а камоли епископ

нек нам да Господ свима и мира и безбрижности и љубави

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Гости

Тешко је време за све... време је убрзано, живи се триста на сат. Људи очекују да им ЦРква буде место где ће наићи на топлу и благу реч, где ће им се бар на кратко олакшати терет брига. "Ходите к Мени ви који сте натоварени и Ја ћу вас ослободити", каже Христос.

То је и порука Епископа Давида. То он учи и своје свештенство.

То раде, Богу хвала и многи Епископи. То ради и наш Епископ Г. Јован са чијим благословом и ради сајт и захваљујући њему ми можемо да разговарамо и да се дружимо на овом нашем интернет месту,.

Верујем да ће веома брзо доћи време да неће имати места чамотињи, устајалости, досадности, лењости, снобизму... у Цркви.

Подели на овим сајтовима

Шта да вам кажем о владици и њ беседи.

Човек је неустрашив. Има храброст зато што има веру!

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

Царски човек за владику царскога града. Хвала Богу на +Давиду. :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...