Jump to content

Проблеми савременог доба- Владика Давид крушевачки (аудио & видео)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Колико се боље осећам након владикиних речи.

Како искрено, једноставно, чврсто, с љубављу исповеда веру.

Коме треба више тог ми је веома жао.

Свака част Христољупче Давиде!

Подели на овим сајтовима

Poslusah, dobro zbori vladika David.

Dugo nisam bila u manastiru Ljubostinja ali koliko me secanje drzi sestrinstvo je prilicno staro i ima veliko gazdinstvo, puno se radi, pa je neka "nervoza" bila cesto prisutna, tako da me ovakav stav monahinje ne iznenadjuje, ali daleko da ga opravdavam. Moglo se slicno cuti i ranije, na zalost. A narod ko narod. Misli da sve zna. Od priucenih ( u svim oblastima ) me jeza hvata.

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

• Гости

Одрадили смо транскрипт беседе, чекамо ревизију текста и биће објављен на насловној страници Епархије крушевачке, наравно биће пренешен и код нас. Од сада на нашем форуму о овим питањима ћемо градити разговор на овом нивоу. АКо неко жели да разговара о овим стварима нека најпре прочита текст, послуша беседу и поставља питања. Имамо, Богу хвала, овде довољно и теолога и свештеника и монаха који ће радо одговорити на одређене недоумице.

Подели на овим сајтовима

Православно хришћанство је распето између општих и месних црквених правила с једне стране и личног доживљаја , делања ( читај личности). Али никако то није лавиринт из кога нема излаза.

Подели на овим сајтовима

Одрадили смо транскрипт беседе, чекамо ревизију текста и биће објављен на насловној страници Епархије крушевачке, наравно биће пренешен и код нас. Од сада на нашем форуму о овим питањима ћемо градити разговор на овом нивоу. АКо неко жели да разговара о овим стварима нека најпре прочита текст, послуша беседу и поставља питања. Имамо, Богу хвала, овде довољно и теолога и свештеника и монаха који ће радо одговорити на одређене недоумице.

Ја баш хтео да питам зашто још није постављено.

Јел се текст ауторизије или?

Подели на овим сајтовима

Рано јутрос сам завршио коректуру текста који ми је послала Анастасија, али тамо је фалио још један део који треба да се прекуца.

Пуно је то захтеван посао. Требало би још једном прећи цео текст и разабрати пасусе, поделити на неколико ставки, итсл. Због тога што је текст значајан треба да буде и правилно читљив.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ја баш хтео да питам зашто још није постављено.

Јел се текст ауторизије или?

Даћемо га +Давиду да га погледа и ако је потребно нешто да избаци или убаци.

Подели на овим сајтовима

Posle preslusavanja do kraja, malo mi se cini da se vladika ipak malo vise uznemirio ali dobrano suzdrzavao da ne plane, ili mi se cini?

Elem, a sta znaci to da ce poceti sa nekakvim 24 casovnim sluzbama itd. kao da udara tuk na luk umesto da smiruje te ljude!?

• Волим 1

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Posle preslusavanja do kraja, malo mi se cini da se vladika ipak malo vise uznemirio ali dobrano suzdrzavao da ne plane, ili mi se cini?

Elem, a sta znaci to da ce poceti sa nekakvim 24 casovnim sluzbama itd. kao da udara tuk na luk umesto da smiruje te ljude!?

Чини ти се.

Осим молитвом, мислиш да их је боље смиривати како? Батинама? Затвором? Анатемама?

Подели на овим сајтовима

Ipak mi to lici na nekakvo kontriranje, tipa ako vam je dugacko a ja cu jos duze sluzbe da drzim pa da vidimo ko ce ostati?

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...