Ведран Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Казалица шеста: Са сваком новом идеологијом, у теби трули по једна вера - бејаше речи пост-теолога. Ко може да свари, нека свари! да, схоластичките теолошко-теоретски системи, идеолошки спакувани во нашите учебници, по мене се фантомско-терористички убијци на верата...... буквално направија масакр во ортодоксијата и тоа во глобални рамки.... последиците сите ги чувствуваме........ Јанко and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 7, 2012 ... Mиљан Танић, Ведран and Dugousko је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Август 7, 2012 Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Казалица седма: Питах једног дана пост-теолога: како живиш, о пост-теоложе? Одговори ми: а, ето, молим Другог да ме очисти од великих очекивања. Ко може да свари, нека свари! не верувам во големи нарации....еднаш во еден муабет со тебе, овој мој став го аргументирав со влијанието на филмската пропагандна машинерија на Холувуд, (антиподот на Атос) која континуирано не труе со приказни за големи љубови, големи настани и очекувања.... па ќе ти се придружам во молитвата, Другиот да не очисти од големи очекувања! Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Амин! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Август 7, 2012 Пријави Подели Написано Август 7, 2012 не верувам во големи нарации....еднаш во еден муабет со тебе, овој мој став го аргументирав со влијанието на филмската пропагандна машинерија на Холувуд, (антиподот на Атос) која континуирано не труе со приказни за големи љубови, големи настани и очекувања.... па ќе ти се придружам во молитвата, Другиот да не очисти од големи очекувања! Слажем се да је прошло вријеме велике нарације али ја бих, ипак, јако волио да се ова кажа контекстуализује. И ја сам давно почео да радим на нечем сличном, на кажи која по-казује пјесму која прориче и живи свог пјесника, и пјесника који пјева своју једину пјесму. Колико видим пост-теолог нас учи прихватању другог, међутим, никако не могу да ухватим одакле црпи тај свој наук тј. да ли је кроз пост-теолога проговорила сага или смо још увијек у пројектовању једног пост-теолошког субјекта? Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 7, 2012 ... Ведран је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Август 7, 2012 Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Големите нарации се артикулација на моќта, на волјата на доминантаната група. Тие се ретроградни, тоталитарни, фиксирани од оние кои сакаат да креаираат, дизјанираат преку дисциплина и властољубие. Тие се резултат на историските конструкти и на државните апаратуси. Во нив не постои ближниот, тие ја проголтуваат Другоста и потенцијалната различност. Големите нарации се симулакрум кој се продава на пазарот и на буништето на историјата како единствена вистина која треба да ги завладее маргините на општеството. Токму затоа, со сета ургентност, треба постојано да се преиспитуваат, демистифицираат и деконструираат. Ете затоа не верувам во големите нарации, сарајлијо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Август 7, 2012 Пријави Подели Написано Август 7, 2012 Големите нарации се артикулација на моќта, на волјата на доминантаната група. Тие се ретроградни, тоталитарни, фиксирани од оние кои сакаат да креаираат, дизјанираат преку дисциплина и властољубие. Тие се резултат на историските конструкти и на државните апаратуси. Во нив не постои ближниот, тие ја проголтуваат Другоста и потенцијалната различност. Големите нарации се симулакрум кој се продава на пазарот и на буништето на историјата како единствена вистина која треба да ги завладее маргините на општеството. Токму затоа, со сета ургентност, треба постојано да се преиспитуваат, демистифицираат и деконструираат. Ете затоа не верувам во големите нарации, сарајлијо. http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=XE48n0FhOSg Лазар Нешић and Ведран је реаговао/ла на ово 2 Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 13, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 13, 2012 ... Давор73, jermel, Јанко and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Август 13, 2012 Пријави Подели Написано Август 13, 2012 сјајно....тихо долази, чачка срце, оставља траг, дражи, даје се потпуно личносно и док узмиче, наше рањено срце неутешно Га тражи.... докторе, мењај професију и изабери оно, у чему си бољи Vaske је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Август 13, 2012 Пријави Подели Написано Август 13, 2012 Najbolja kazalica do sada, još kad se osjeti miris Plavog čuperka, potpun ugođaj! Svaka čast! Ведран је реаговао/ла на ово 1 Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Август 13, 2012 Пријави Подели Написано Август 13, 2012 3 Х Браво ѕа пјесан! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Август 13, 2012 Пријави Подели Написано Август 13, 2012 Najbolja kazalica do sada, još kad se osjeti miris Plavog čuperka, potpun ugođaj! Svaka čast! слажем се Васке да је најбоља до сада.., ми на македонском кажемо „лизга“ а код вас чини ми се да се употребљује реч „клиза“, кад иде нешто као уље.... Vaske је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Август 13, 2012 Пријави Подели Написано Август 13, 2012 слажем се Васке да је најбоља до сада.., ми на македонском кажемо „лизга“ а код вас чини ми се да се употребљује реч „клиза“, кад иде нешто као уље.... aha, klizi ko po loju .smesko. Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 13, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 13, 2012 сјајно....тихо долази, чачка срце, оставља траг, дражи, даје се потпуно личносно и док узмиче, наше рањено срце неутешно Га тражи.... докторе, мењај професију и изабери оно, у чему си бољи Najbolja kazalica do sada, još kad se osjeti miris Plavog čuperka, potpun ugođaj! Svaka čast! 3 Х Браво ѕа пјесан! Пренећу пост-теологу ваше честитке Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука