Justin Waters Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 Који су аргументи на страни побуљеника? Може ли неко да одговори ко се збиља разуме у ову проблематику? Не требају никад никакви аргументи да се збаци један диктаторски породични клан са чела државе. bosanac and Trinaesti učenik је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 Не требају никад никакви аргументи да се збаци један диктаторски породични клан са чела државе. А догађаји који се збише у Либији, Египту итд? Да ли су они, можда, повезани или је то "случајност"? Некако, мени је увек сумњиво кад неког Америка подржава јер то су обично нечестива посла. Ignjatije, nedeljko and Zoran Pavic је реаговао/ла на ово 3 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 А догађаји који се збише у Либији, Египту итд? Да ли су они, можда, повезани или је то "случајност"? Некако, мени је увек сумњиво кад неког Америка подржава јер то су обично нечестива посла. Сваки диктатор, био он Хосни Мубарак, Муамер Гадафи, Башар Ал Асад или неки други диктатор заслужује да буде свргнут. Какво ће стање у земљи тад завладати, ствар је људи који тамо живе. Они ту државу могу претворити у слободну и просперитетну, а могу је претворити и у радикалну џамахирију, и свако ће послије тога кушати плодове које посије. Америка подржава своје интересе. Исто као што то раде и сви други. Trinaesti učenik and bosanac је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 мени је увек сумњиво кад неког Америка подржава јер то су обично нечестива посла. Naravno. Do jucerasnji najveci neprijatelji Islama, ubice i silovatelji koji muce muslimane, odjednom postadose prijatelji muslimanima. Ne shvatam kako su muslimani toliko naivni. Zar ne shvataju da ce plakati za tim prethodnim vremenom kada shvate da su ih ameri prevarili, zeznuli i okupirali legalno, bez rata. Da je njima jedini cilj sopstveni interes i korist koji ostvaraju pod maskom uvodjenja demokratije i borbe za ljudska prava. Toliko puta primenjena caka a i dalje uspesno funkcionise. Vreme ce pokazati, ali bice kasno i nemoguce osloboditi se tlacitelja koji te muze, iskoriscava i svojom satanskom "kulturom" truje veru, omladinu, tradiciju i zdravlje koje su vekovima cuvali i negovali. Zoran Pavic је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 Сваки диктатор, био он Хосни Мубарак, Муамер Гадафи, Башар Ал Асад или неки други диктатор заслужује да буде свргнут. Какво ће стање у земљи тад завладати, ствар је људи који тамо живе. Они ту државу могу претворити у слободну и просперитетну, а могу је претворити и у радикалну џамахирију, и свако ће послије тога кушати плодове које посије. Америка подржава своје интересе. Исто као што то раде и сви други. За неке су диктатори, за неке нису. Јер ако имају подршку у делу народа онда их тај део подржава. Ево ја, рецимо, мислим да су догађаји у Либији другачији од осталих. На основу изјава наших људи који су радили у Либији сам закључио да је то била сређена земља. А онако зверско убиство Гадафија је доказ да је убијен од људи који немају милости, самим тим, ни љубави а кад тога нема онда они (убице) нису релевантни представници своје религије. Кога они помогну, расту му чиреви... Zoran Pavic је реаговао/ла на ово 1 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 Naravno. Do jucerasnji najveci neprijatelji Islama, ubice i silovatelji koji muce muslimane, odjednom postadose prijatelji muslimanima. Ne shvatam kako su muslimani toliko naivni. Zar ne shvataju da ce plakati za tim prethodnim vremenom kada shvate da su ih ameri prevarili, zeznuli i okupirali legalno, bez rata. Da je njima jedini cilj sopstveni interes i korist koji ostvaraju pod maskom uvodjenja demokratije i borbe za ljudska prava. Toliko puta primenjena caka a i dalje uspesno funkcionise. Ја мислим да они искоришћавају милитантност Муслимана и то што су спремни да погину за Алаха. Тако да су, можда, због тога врло ради да пролију сопствену крв, одласка у рај ради. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 Vreme ce pokazati, ali bice kasno i nemoguce osloboditi se tlacitelja koji te muze, iskoriscava i svojom satanskom "kulturom" truje veru, omladinu, tradiciju i zdravlje koje su vekovima cuvali i negovali. Игњатије па зар ниси превазишао тај ниво размишљања? Какве везе Америка има са угњетавањем твоје културе и баштине. Ко ти брани да је његујеш? Ко је нама крив што немамо своју културу рецимо како индијци то његују кроз филмове и музику. Кад упалиш неки индијски канал, стално плешу и пјевају обучени у њихове традиционалне ношње, и нема неке Америке да им попује да то не требају радити. Прво мало погледај колико Америка "тлачи" културу и баштину својим савезницима. Нешто не видим да се убише да Саудијској Арабији наметну кокаколу и рокенрол, напротив не занима их што је тамо Вахабизам узео дубоке коријене, битно им је да од Арабије имају нафту и то је све што их интересује. Trinaesti učenik and bosanac је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 За неке су диктатори, за неке нису. Јер ако имају подршку у делу народа онда их тај део подржава. Ево ја, рецимо, мислим да су догађаји у Либији другачији од осталих. На основу изјава наших људи који су радили у Либији сам закључио да је то била сређена земља. А онако зверско убиство Гадафија је доказ да је убијен од људи који немају милости, самим тим, ни љубави а кад тога нема онда они (убице) нису релевантни представници своје религије. Кога они помогну, расту му чиреви... Сви су диктатори кратког вијека. Док ниједан диктатор не води рачуна, шта ако њега не буде како ће држава функционисати. Према томе свако ко подржава диктатора јер му је добро, чини то из сопственог интереса јер је њему добро јер се користи од државног апарата којег је инсталирао диктатор. Исти је као онај који је у Титу видио отјеловљење правде и правог лидера који је успоставио поредак којег неће нико превазићи, а који ће још трајати вјечно.Такви слепци су били слепи да предвиде да ће се држава урушити и да ће у наслеђе својим потомцима оставити рат и биједу. bosanac and Trinaesti učenik је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 Сви су диктатори кратког вијека. Док ниједан диктатор не води рачуна, шта ако њега не буде како ће држава функционисати. Према томе свако ко подржава диктатора јер му је добро, чини то из сопственог интереса јер је њему добро јер се користи од државног апарата којег је инсталирао диктатор. Исти је као онај који је у Титу видио отјеловљење правде и правог лидера који је успоставио поредак којег неће нико превазићи, а који ће још трајати вјечно.Такви слепци су били слепи да предвиде да ће се држава урушити и да ће у наслеђе својим потомцима оставити рат и биједу. Па и ми смо свргли нашег диктатора Слобеинија. Шта смо добили затим? Добили смо систем који омогућава да на исти начин, како си горе описао, опстаје демо(н)кратска олигархија која је, у суштини, го.но само лепше упаковано. По општинама и месним заједницама су убацили другове чланове који функционишу, како си описао, и то брате већ 12 година. bosanac је реаговао/ла на ово 1 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 Naravno da znam. I znam našto aludiraš.Tipična islamska propaganda. Nisu ga oni ubili nego islamisti koji otimaju ljude i traze novac, jer nemaju s čime kupiti oruzje, a onda jos i na kraju te ubiju. Dakle sa šebihama ti priča ne prolazi. Nisi opet i opet u pravu.Zašto ti to kažem.Poštovana ti si zaslijepljena svojom mržnjom prema islamu i ta ti mržnja čini da budeš pristrasna.Što se tiče kupovine oružja pobunjenicima oružje džaba dolazi iz prijateljskih zemalja tako da njima otmice nisu ni potrebne. Drugo vjerujem da i među pobunjenicima ima kriminalnih elemenata, ipak je tamo ratno stanje i u ratu je anarhija.Sve će to akobogda doći na svoje.Ti kriminalni elementi svojim djelovanjem žele pridobiti ličnu korist, i ti se ne bore za oslobođenje svoje zemlje nego za sebe. Nego ja tebe pitam kao hriščanku koja eto slovi za poznavanje tamošnjih prilika: Ko je odgovoran za ubistvo oko sto hiljada ljudi tamo u Siriji? Drugo ako su hriščani u Esedovim jedinicama da li su oni ti koji ubijaju muslimane tamo? Trinaesti učenik је реаговао/ла на ово 1 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 To su islamisti pod krinkom kršćana. Kao što imaju sto profila, kako bi nas uhodili i sve poskidali. Samo nas je puni više nego što misle. I njihove igre već odavno svi znaju. Bijedno razmišljanje.Eto sada ovaj rat u Siriji je urota protiv hriščana!!!De bona dođi sebi.Nego eto na toj stranici češ vidjeti da je jedan časni hriščanin poginuo čuvajući džamiju.Svaka mu čast, taj čovjek je svojim životom pokazao šta znači ispravan stav.Nadam se da nećeš reći da je to musliman prerušen u hriščanina. Gluposti. Assad je i stvorio Siriju kao zemlju jednakih i kršćana i muslimana, a ne kao islamističku zemlju. Kakvi Isusovi ratnici, pa to je uvreda za kršćane.Nije Isus ratnik ni nasilnik niti propovjeda nasilnistvo kao vi. Zato prestani vrijeđati! Ma kakv Iran, pa jesi li ti pri sebi! U Iranu su islamisti na vlasti, pa od kuda logike da Iran podrzava Assada,Vidis da si kontradiktoran sam sa sobom. Prestani šiti propagandu jer ionako te nitko ne shvaća ozbiljno. Čuj.Da, istina teško je hriščanima ostaviti Asada jer im je dao da sudjeluju u vlasti.ako je to tako onda su i oni sami djelom krivi zbog nesnosnog stanja ljudi u toj državi. Slušaj me bona Iran je akidetski-dogmatski(ako se razumiješ u islamsko vjerovanje)sličan Esedovoj ideologiji.Iran je otvoreno podržao Eseda i to i ptice znaju na grani.Iran u mts-u i specijalnim jedinicama djeluje na području Sirije.I vi hriščani ako ste pametnio trebate se toga bojati. Zato što taj rezim nije za nas diktatorski, što je taj rezim dao sigurnost i slobodu kršćanima, jer u protivnome bi bili proganjani, kao što se radi sada od strane islamske gerile. Bili bi proganjani?De bona osvjesti se. živjeli ste preko hiljadu godina pod islamskom vlašću i eto tebe ti sada trabunjaš protiv islama i muslimana.Iako ti je mržnja prema islamu očigledna ti zahvaljujući bogu zatim muslimanima si danas ono što jesi. I ti to dobro znas, i ta vaša uvjeravanja o tome kako su kršćani i muslimani na istoj strani, vise nitko ne dozivljava, Jah... I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Pavic Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 S obzirom šta se događa sa hrišćanima u Libiji poslije Gadafija, nisam optimista u pogledu Sirije poslije Asada. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 Poštovana ti si zaslijepljena svojom mržnjom prema islamu i ta ti mržnja čini da budeš pristrasna. Брате, немој тако. На такав начин, ми који не разумемо баш шта се доле дешава, нећемо још горе схватити. Зашто би неко морао да поседује мржњу? Зар је за тебе свако шкакљиво питање мржња према исламу? Мора постојати различитих мишљења. Да није тога, сукоба не би било. То твоје етикетирање ми је сметало и раније. Мислио сам да си променио мало стратегију али сам се, можда, преварио. Расправа вас двоје, мени, са стране изгледа као да сте доле, она за Асада, ти за побуњенике и удри. bosanac је реаговао/ла на ово 1 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 Игњатије па зар ниси превазишао тај ниво размишљања? Какве везе Америка има са угњетавањем твоје културе и баштине. Ко ти брани да је његујеш? Ко је нама крив што немамо своју културу рецимо како индијци то његују кроз филмове и музику. To je samo jedna od posledica njihovog delovanja na narode koje "oslobode" diktature i uvedu im demokratiju. Ne ukidaju oni domacu kulturu i moral na silu ( barem ne u pocetku ), nego je postepeno zamenjuju svojom putem agresivne propagande i reklamiranja kao nesto sto je moderno i cool, a tradicionalne vrednosti se ismejavaju. To se radi postepeno kroz filmove, muziku.... Pa kako su se ponasali nasi dedovi, kako nasi roditelji, a kako danasnja omladina ? Ko je uticao na toliki pad morala i porast nasilja i delikvencije; seksualnu revoluciju i ostalo ? Nije nam to valjda sa Istoka doslo. Naravno da nam nisu oni krivi zbog toga sto smo zapostavili svoje, ali su uticali na to indirektno. Dovoljno je da se odgledaju filmovi pod nazivom "Americka pita" i da se nasluti kako ce to delovati na tinejdzere. Za nas hriscane ta njihova moda ne predstavlja toliki problem koliko za muslimane. Пајко је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 S obzirom šta se događa sa hrišćanima u Libiji poslije Gadafija, nisam optimista u pogledu Sirije poslije Asada. Savko nasilje osuđujem.Tamo je ostvaren cilj.Zavadi pa vladaj.Nažalost tamo nema zakona i tamo svi stradaju. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука