obi-wan Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Ovo je jedno interesantno istraživanje čija je tema stav hriščana Sirije prema građanskom ratu u toj zemlji.Ovo je za sestru Mirjam.U njemu se vidi podijeljenost ljudi hriščana po ovom pitanju. Istrazivanje obrisano. Prevod na srpski, pa postavi... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Pogrešan pristup prema meni imaš ali nema veze. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 http://www.facebook.com/SyrianChristians Za Mirjam I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Pogrešan pristup prema meni imaš ali nema veze. Ne znam sta tebi tacno tu smeta, ali i ja bih voleo da procitam to istrazivanje, ako nemas nista protiv. A verujem i dosta drugih sagovornika. Ako zelis da svi ravnopravno ucestvujemo na temi, onda budi za toliko predusretljiv pa nam postavljaj prevedene tekstove. Jer ja zaista nemam vremena da prevodim ista sa bilo kog jezika na bilo kojoj temi, i moram da priznam - osecam se iskljuceno kad neki sagovornik krene da postavlja nesto sto ja ne mogu da razumem, nek je na arapskom, nemackom, finskom, svejedno mi je. A obzirom da ti znas arapski, siguran sam da ti nije nimalo tesko da caskom uradis prevod u googl-u i da ga isto tako caskom ispravis gde treba. Za mene je to kultura razgovora... Dakle, izvoli postavi tekst, ali preveden... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 28, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2012 Већина сиријских хришћана без обзира на деноминацију подржава Асада. Сасвим сигурно међу њима има оних који су противници режима Асада, али су у знатној мањини и из њима неког знаног разлога не подржавају режим Асада. Ево како један епископ сиријске цркве збори: Јохана Ибрахим, Сиријски православни Епископ Алепа, рекао је за Аустријске новине Ди Пресе да већина Хришћана подржава обоје Асада и захтјеве за демократијом, али да убијање од стране асадових присталица и опонената мора престати. Ако је вољан да води ове (демократске) реформе, онда је он најбољи човјек зато што има искуство у вођењу државе више од 10 година. Ибрахим је цитиран како је рекао у интервјуу објављеном у петак. Он је предсједник, свако га воли. Не само хришћани, већ и муслимани такођер. Али ово није довољно. Ми требамо добро вођство за будућност. Асад је један од правих људи да постигне промјене које су нам потребне. Ибрахим је дао знању, такођер, да и други - укључујући опозицију - могу такођер водити земљу. Да зашто не? Ситија је отворена, рекао је он за интервјуу који је вођен токо пута у Беч.......остатак текста на http://in.reuters.co...-60470420111111 Мало је отужно прочитати ове шизофрене изјаве једног епископа. Пре свега шизофрено је да некога подржаваш за кога сам признајеш да убија. Шизофрено је да тврдиш како је један диктарор спреман да буде лидер демократских промјена у земљи коју је наслиједио од свог оца и другачије и не зна, јер онда не би био диктатор. Епископ обасипа хвалу на Асада у типичном маниру задојеног популисте што се види у ријечима "наш предсјеник" и "који има некакво 10-то годишње искуство вођења државе", државе коју је наслиједио од оца, који је претходно исто тако "искусно" владао 30 година. Башар ал Асад је сиријски слободан Милошевић, ни Слоба није прогањао ниједну деноминацију и дао је свима слободу да практикују своју религију. Међутим то ге не чини нешто вриједним, слоба је од државе направио корумпирано легло као и Асадова лоза од Сирије. У том корумпираном леглу свако ко подржава Асада наћи ће неку своју корист, што од послова са државом што од послова у државном апарату. Но саме ријечи дотичног епископа показују да то што хришћани већином подржавају једног корумпираног диктатора већ говори у прилог томе да они мање више нису свјесни ситуација која би их могла снаћи. Са друге стране неки (не сви - међу њима има муслимана који су умјерени) побуњеници, наводни борци за слободу свих у Сирији крију у себи радикалне исламисте који су по узору на оне имаме и С.Арабије који би порушили све Цркве у држави. Сукоб у Сирији је сличан сукобу у Либији гдје се са Гадафијем сукобило неколико супарничких племена-кланова, међу којима је било и оних који су стварно били спремни да Гадафи нестане са сцене и да у Либији завлада демократија, али било је прегршт оних који су радикални исламисти и којима је циљ био увођење шеријата. Историја је показала да хришћани могу са муслиманима живјети и опстати, па чак и да исламска владавина буде пожељна, што се и десило када су арпски освајачи поразили Византију у Сирији. Међутим и кроз историју, а данас највише међу муслиманима има прегршт радикалних идеја које везе немају са исламом каквог је Мухамед проповједао, и ти такви назови муслимани тј та група радикалних исламиста која настоји од Сирије направити шеријатску државу у коме би сваку други не исламски облик испољавања религије требао нестати, испуњавају све само не ислам, и за њих сам сигуран да би се и сам Мухамед постидио. Сасвим је разумљив страх сиријских хришћана од могућег апокалиптичног сценарија уколико на власт доћу радикални исламисти, али такођер је поразно што хришћани подржавају једног диктатора који је спреман да у крви угуши сваки устанак против њега и да при том шизофрено вјерују да један такав лик може бити покретач демократских промјена. Асад никад неће одступити од своје позиције, поготово што је сигурно да га подржава Русија, за разлику од Гадафија и да му је то разлог више да се одупире побуњеницима, а такођер и разлог више што се на Сирију не врши војна интервенција тако лако као у Либији. Између осталог Сирија и није толико богата сировинама као Либија. Међутим као и сваки режим који се начме, па тако и Асадов, пашће кад тад било директном војном интервенцијом, или хушћакње против Турске како је скоро било са оним ракетама које је наводно испалио Асадов режим на Турску. Ако негдје падне одлука да асадов режим мора пасти, Русија ће ту мало шта и хтјети учинити и моћи. Зато према ријечима једног сиријског блогера за хришћане је најбоље да размисле о сљедећем: .......Опстанак сиријских хришћана неће бити могуће на дуге стазе поуздајући се у Асадов режим. ОВај режим, као и сви диктаторски прије тога, осућени су да падну, шта ће бити са сиријским хришћанима након тога? Избор је јасан, сиријски хришћани имају најбољи интерес као чврста алијанса са умјереним муслиманским револуционарима. Ово је група која ће остати на дугорочно, и то су они са којима би сиријски хришћани требали бити партенери за бољу будућност. Међутим он такођер скреће пажњу: Постоји такођер могућност да би ово могао бити погрешан избор. Заиста, неки екстремисти би се могли претварати као умјерени у сврху њиховог плана и неки умјерени муслимани се могу трансформисати у екстремисте. Како би могли кривити сиријске хришћане за њихово нећкање када чујемо од фундаменталиста о њиховим плановима за будућу сирију. Али опет, једини начин да се бори против исламског екстремизма је да се утврди добра и стабилна сарадња са умјереним муслиманим. Историја Сирије нуди обилне примјере добре и кооперативне сарадње када обе стране доприносе најбољим интересима њиховењ земље. На крају додаје: Мој страх данас је владина бруталност против сиријских грађана, ова бруталност ће ојачати радикалисте и збрисати умјерене, остављајући постреволуционарну сирију у рукама истих појединаца. У наставку, док сиријски хришћани инсистирају на подршци опресивној влади, онда нико не би требао плакати за њима, они потписују сопствену смртну пресуду. http://syrian-christ...derate-muslims/ Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Октобар 28, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2012 Jako dobar tekst. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Октобар 28, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2012 Ne znam sta tebi tacno tu smeta, ali i ja bih voleo da procitam to istrazivanje, ako nemas nista protiv. A verujem i dosta drugih sagovornika. Ako zelis da svi ravnopravno ucestvujemo na temi, onda budi za toliko predusretljiv pa nam postavljaj prevedene tekstove. Jer ja zaista nemam vremena da prevodim ista sa bilo kog jezika na bilo kojoj temi, i moram da priznam - osecam se iskljuceno kad neki sagovornik krene da postavlja nesto sto ja ne mogu da razumem, nek je na arapskom, nemackom, finskom, svejedno mi je. A obzirom da ti znas arapski, siguran sam da ti nije nimalo tesko da caskom uradis prevod u googl-u i da ga isto tako caskom ispravis gde treba. Za mene je to kultura razgovora... Dakle, izvoli postavi tekst, ali preveden... Obi Wane nemam brate vremena da prevodim tekstove.A eno ostavio sam adresu arapskih hriščana koji podržavaju pokret otpora.Vjerujem da su hriščani podijeljeni i da ih ima i na jednoj i na drugoj strani.Ali svakim danom sve je veći broj onih koji se priključuju gerili u borbi protiv nepravednog sistema.Sirija je i njihova domovina u njoj su živjeli njihovi preci a akobogda živjet će i njihovi potomci. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Октобар 28, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2012 http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/525110_422958061098360_796457432_n.jpg I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 28, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2012 Који су аргументи на страни побуљеника? Може ли неко да одговори ко се збиља разуме у ову проблематику? БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Октобар 28, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2012 Који су аргументи на страни побуљеника? Може ли неко да одговори ко се збиља разуме у ову проблематику? Ovako: Sirija je država sa većinskim muslimanskim sunitskim stanovništvom.Tom državom vlada porodica Asad više od trideset godina.Režim je diktatorski.Ljudi se zatvaraju i bez suđenja bivaju u zatvorima preko deset godina.Dok sam u Jordanu bio upoznao sam jednog tinejdžera koji je imao tada četrnaest godina.Njwegov otac je uhapšen kada je njegova majka bila trudna sa njim. Ljudi su ugnjetavani.U gradu Halepu sam bio i sreo sam momka koji mjesečno zarađuje petnaest evra. 1982 g. narod pod vođstvom "muslimanskog bratstva" se pobunio protiv vlasti.Vojska je opkolila grad .Uslijedio je masakr.Ubili su preko dvadeset hiljada ljudi. U ovome ratu potaknutom promjenama u islamskom svijetu ljudi su se digli da svrgnu diktaturu. ko su pobunjenici? Pobunjenici su muslimani suniti i svi oni koji su nezadovoljni diktaturom Esedove vlasti. Na strani pobunjenika ima i hriščana.Doduše broj hriščana koji su trenutno na strani pobunjenika je manji ali svakim danom sve ih više pristupa pobunjenicima.Eno na internetu u Damasku su osnovali odred Isusovih ratnika koji se bore zajeno sa svojim komšijama muslimanima. Sada je pitanje zašto je mali broj hriščana uključen u taj sukob.Čitao sam jedno zanimljivo istraživanje koje me je fascinirali ali ne želim da sada o tome naširoko pišem da čitaocima ne pređem u dosadu. Esedova porodica pripada skupini alevita koji su po svom vjerovanju izašli iz islama.Oni su najekstrmnija skupina đšita.Glavni vojni pomagač Esedovom reržimu je Iran u mts-u i specijalnim snagama(koje najviše krvoprolića prave u Siriji) i Rusija logistički ili hajdemo reči onako deklerativno. Trenutno pobunjenici polakopreuzimaju inicijativu i diktatorski režim akobogda će pasti.Na strani pobunjenika je cijeli svijet osim par navedenih izuzetaka. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Октобар 28, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2012 Opstali su zahvaljujući Bogu, a ne ,,milosti" islamističkih vlasti... Tačno ali Bog daje uzroke opstanka. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Октобар 28, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2012 Evo kršćani ne podržavaju Assada, ovo mi šalju svaki dan.. Dobro, zašto je većina hrišćana na strani diktatorskog režima? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Октобар 28, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2012 Zato je i ubijen.Ne zbog slike, nego poruka Crkvi koja podrzava Al Assada Svečenika su ubile šebiha.Ti znaš Mirjam ko su oni? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 Naravno da znam. I znam našto aludiraš.Tipična islamska propaganda. Nisu ga oni ubili nego islamisti koji otimaju ljude i traze novac, jer nemaju s čime kupiti oruzje, a onda jos i na kraju te ubiju. Dakle sa šebihama ti priča ne prolazi. ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Октобар 29, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2012 http://www.facebook....yrianChristians Za Mirjam To su islamisti pod krinkom kršćana. Kao što imaju sto profila, kako bi nas uhodili i sve poskidali. Samo nas je puni više nego što misle. I njihove igre već odavno svi znaju. Ovako: Sirija je država sa većinskim muslimanskim sunitskim stanovništvom.Tom državom vlada porodica Asad više od trideset godina.Režim je diktatorski.Ljudi se zatvaraju i bez suđenja bivaju u zatvorima preko deset godina.Dok sam u Jordanu bio upoznao sam jednog tinejdžera koji je imao tada četrnaest godina.Njwegov otac je uhapšen kada je njegova majka bila trudna sa njim. Ljudi su ugnjetavani.U gradu Halepu sam bio i sreo sam momka koji mjesečno zarađuje petnaest evra. 1982 g. narod pod vođstvom "muslimanskog bratstva" se pobunio protiv vlasti.Vojska je opkolila grad .Uslijedio je masakr.Ubili su preko dvadeset hiljada ljudi. U ovome ratu potaknutom promjenama u islamskom svijetu ljudi su se digli da svrgnu diktaturu. ko su pobunjenici? Pobunjenici su muslimani suniti i svi oni koji su nezadovoljni diktaturom Esedove vlasti. Na strani pobunjenika ima i hriščana.Doduše broj hriščana koji su trenutno na strani pobunjenika je manji ali svakim danom sve ih više pristupa pobunjenicima.Eno na internetu u Damasku su osnovali odred Isusovih ratnika koji se bore zajeno sa svojim komšijama muslimanima. Sada je pitanje zašto je mali broj hriščana uključen u taj sukob.Čitao sam jedno zanimljivo istraživanje koje me je fascinirali ali ne želim da sada o tome naširoko pišem da čitaocima ne pređem u dosadu. Esedova porodica pripada skupini alevita koji su po svom vjerovanju izašli iz islama.Oni su najekstrmnija skupina đšita.Glavni vojni pomagač Esedovom reržimu je Iran u mts-u i specijalnim snagama(koje najviše krvoprolića prave u Siriji) i Rusija logistički ili hajdemo reči onako deklerativno. Trenutno pobunjenici polakopreuzimaju inicijativu i diktatorski režim akobogda će pasti.Na strani pobunjenika je cijeli svijet osim par navedenih izuzetaka. Gluposti. Assad je i stvorio Siriju kao zemlju jednakih i kršćana i muslimana, a ne kao islamističku zemlju. Kakvi Isusovi ratnici, pa to je uvreda za kršćane.Nije Isus ratnik ni nasilnik niti propovjeda nasilnistvo kao vi. Zato prestani vrijeđati! Ma kakv Iran, pa jesi li ti pri sebi! U Iranu su islamisti na vlasti, pa od kuda logike da Iran podrzava Assada,Vidis da si kontradiktoran sam sa sobom. Prestani šiti propagandu jer ionako te nitko ne shvaća ozbiljno. Dobro, zašto je većina hrišćana na strani diktatorskog režima? Zato što taj rezim nije za nas diktatorski, što je taj rezim dao sigurnost i slobodu kršćanima, jer u protivnome bi bili proganjani, kao što se radi sada od strane islamske gerile. I ti to dobro znas, i ta vaša uvjeravanja o tome kako su kršćani i muslimani na istoj strani, vise nitko ne dozivljava, obi-wan and LukaZ је реаговао/ла на ово 2 ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука