Jump to content

Papa priziva Lucifera ?!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Bas ne znam kad je doslo da se jutarnja zvijezda, danica, vecernjaca tj planeta venera poistovjecuje sa satanom. U ranom hriscanstvu jutarnja zvijezda se poistovjecivala sa Hristom. Venera, koja ima privid zvijezde, dobar je simbol za Hrista, buduci da prva uvece izlazi, prva "zvijezda" koja se vidi na nebu po pocetku noci, a takodjer i zadnja "zvijezda" koja ostaje na nebu nakon zavrsetka noci. Tako na neki nacin ima simbol Boga koji je i prvi i poslednji. 

U Pashalnom bdenju koje koriste pravoslavni zapadnog obreda, kaže se da su u prvim vjekovima vjerni se sakupljali u subotu veče na bdenje kada se pojavi prva zvijezda, a ostajali su u molitvi sve dok ne počne da sviće Pashalno jutro. Znači zvijezda Danica, je Hristos, koji ne poznaje zalaska, nego živi i caruje u sve vjekove vjekova... 

Подели на овим сајтовима

U Pashalnom bdenju koje koriste pravoslavni zapadnog obreda, kaže se da su u prvim vjekovima vjerni se sakupljali u subotu veče na bdenje kada se pojavi prva zvijezda, a ostajali su u molitvi sve dok ne počne da sviće Pashalno jutro. Znači zvijezda Danica, je Hristos, koji ne poznaje zalaska, nego živi i caruje u sve vjekove vjekova... 

Pa da. Generalno mislim da je novijeg datuma to poistovjecivanje lucifera sa satanom, pa samim time i zvijezde danice tj venere. U davnom paganskom, i okultnom vjerovanju koje se crpi odatle, lucfier i satana su dva razlicita lika. Lucifer je pozitivan, satana je negativan lik. Lucifer je svjetlonosa, a djavo ne moze biti nikakav svjetlonosa, djavo nosi mrak, a ne svjetlost. Onaj koji nosi svjetlost je Hristos. Takodjer slicna stvar je i sa pentagramom. Pentagram u paganskim religijama ima simbol plodnosti i preobrazaja, novog radjanja, novog zivota, pa samim time je praslika Hrista. Pentagram nema nikakve veze sa satanom i prizivanjem zla, to je isto neko relativno moderno poistovjecivanje, nastalo mozda u popularnoj literaturi i romanima nekih pisaca. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Hristos u Otkrivenju za sebe tvrdi da je sjajna zvijezda Danica.

Da, otuda imamo izvor ovakvih himni sa pocetka teme. Otkrivenje je na zapadu u ranom periodu bilo jako prihvaceno i koristeno.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Zar nije djavo pre pada bio lucifer,nosilac svetlosti,najlepsi od svi andjela...a kad se sapleo postao sotona,klevetnik,opadac brace? .mislise.

Dobro si to primjetio, da je tu nešto malo konfuzno, Justinijan je istina bio malo nedorečen u tom svom postu tamo ali je također i on tačno napisao sve pno što je napisao a i ja sam vam o tom već nešto naopisao. Da, Lucifer je bio anđeo i to jedan od Bogu najbližih, ali provinio se protiv Bogu i stropoštao do dubina pekelnih, od te dobi ga znamo pod drugim nazivom Satan ili Sotona. A Hrist koji je NOVA PASHA, također je NOVIM I ISTINITIM SVJETLONOŠEM ili ako hoćete Luciferom. Jer svjetlo njegovog Vaskrsenja je progutalo tamu grijeha neposlušnosti Luciferove kad je poslušan Ocu sve do smrti na Krstu svojom smrču pobijedio smrt. I svojim vaskrsnućem učinio da život ovce imaju, u izobilju da ga imaju. Da se to ne bi pletlo jedno s drugim, taj pali Lucifer i taj pashalni kojim je sam vaskrsli Hrist Gospod onda radije Hrista nazivamo zvijezdom Danicom kao što je tamo u Exultet, tom hvalospjevu vaskršnjoj svijeći i napisano.

Подели на овим сајтовима

Mi ovdje u Češškoj za to upotrebljavamo riječ: odčiniti - anulirati. Hrist je odčinio posljedicu i Luciferovog, Admovog i Evinog grijeha neposlušnosti uzimajući poslušno na sebe jaram Krsta i svojom smrću nam darovavši život, kako smo svi istočnim grijehom umrli tako smo Hristovim Vaskrsenjem taj život ponovo zadobili, vratili se konačno kući k Ocu.

Подели на овим сајтовима

''Kako pade s neba, zvijezdo danice, kćeri zorina? kako se obori na zemlju koji si gazio narode?'' (knj, pro. Isa. 14:12)

Da, starozavjetna reminescencija. Lucifer je pao a Hrist to odčinio.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...