Spašen Написано Јул 30, 2012 Пријави Подели Написано Јул 30, 2012 Srdjane, sada ja da napomenem, ne optužujem tebe niti bilo koga ovde zbog teksta jedne devojke koja je prepisala dao romana( a dajte mi par dana, saznaću i kojeg romana), samo mi je smešno da tu neki odrasli ljudi ne mogu da razmisle da postoji takva mogućnost a veoooma je očigledno... Sad onda ostaje još samo jedna stvar koja me zanima. Da li misliš da je mogla pod uticajem bolesti koja joj je toliko uništila mozak da joj se prividja i bolesni komšiluk koji beži od senki bila u stanju da se obrati bilo kome za pomoć? Ustvari ne morate odgovarati na ovo pitanje, vidimo se za nekoliko dana, čim saznam o čemu se radi, ne mogu pre jer imam već mnogo posla, ali ovo mi beše toliko smešno da sam morao ući u raspravu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 30, 2012 Пријави Подели Написано Јул 30, 2012 ''Jedna od drugarica je bila ateista, ali neobicno zainteresovana za Necastivog.''- Ateista ne veruje u ''nečastive'' niti u bilo šta slično. ''Prizivala sam, prizivala, casa se pomerala. Prvih puta nista. Kasnije - neka sila mi vuce ruku! Ja zelim, decije, da je namestim na ono sta mislim, ali nesto mi snazno vuce ruku. Na pitanje "Ko umire prvi", casa odgovara Vule! Sutradan, u 9 ujutro, moja baka javlja da je umro taj isti Vule!'' - Ovo je zaista smešan deo... Neka sila pomera ruku..ja sam mislio da to uradi mozak i mišić u rukama...možda grešim... ''Moje drugarice su u sobi vidjale sive senke. Niotkuda. I ja. Jedanput je ta ista senka zazvizdala, tako da je i moja majka cula. Par puta prosla pored kuce, cak su i komsije jurile za njom. Niko nije znao sta je to.'' -Znači da nema samo ona problema nego i komšiluk..to je već veliki problem...mislim stvarno 0409_feel ''Dobijam dar posle rituala sa svecom da umom pomeram stvari. Slusam - komsije se svadjaju. U meni raste stres i tras-snalica za kosu odskace sama od sebe sa televizora i vraca se na mesto. Ja par koraka dalje. Zatim se igram sa pomeranjem lista papira. Uspeva mi. Vidovitost se takdodje javlja. Vidjam bezbroj nebitnih stvari.''- Da i ja baš pomeram stvari mislima, igram šah sa kućama u komšiluku dok svi spavaju...... Ne mogu dalje...stvarno ako vi verujete da ovo nije samo odlomak iz nekog romana tipa fantazija jedne devojčice onda ne znam šta da vam kažem.. Како то ја увек био у тим мађијама доста дуго радио разноразне ритуале, медитације, веровао чврсто у све то чекао да се деси нешто и некако ме успешно заобилазило неколико година. Ништа бре да се деси. И то не само мене знам гомилу њих којима се ништа није десило и гомилу њих који лажу као пси да су савладали неке наводне моћи - ликови прсотине тешке. И онда кад читам ово... ... Некако не могу да поверујем да је то истина. Иде ми тотално у сукопб са директним искуством. Ја нисам неко ко одбија у то да поверује јер није имао искуства са тиме и не верује у такве ствари ја сам неко ко је директно био уплетен у све то - па није имао никакава супернатуралана искуства. Највише сам се мајао са астрологијом зато што те астрологија врло лако завара да је истинита... завара те то што не правиш прецизну статистику промашеног и погођеног па ти делује као да је нешто више од случајности. А мого сам све то време да искористим да уживим у стварима које стварно волим и да научим много корисних ствари за живот. А прочитао сам гомилетину глупавих књиха и имам гомилетину знања које ме је научило доста тога например - како да не наседам на свакојаке приче и како да по дефаулту сумњам да су ми такве приче фол. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јул 30, 2012 Пријави Подели Написано Јул 30, 2012 Znači vi verujete u neke duhove, a u neke ne verujete...jel ovo neka sekta? Pričate o neki manastirima gde može da se spasi neko ko je ''prizivao duhove''? ma ovo je neka sekta 100%....gde sam ja došao da tražim pomoć... под духове се мисли на демоне.. само се каже духови..јер ти што призивју верују да су духови..а они су демони... само тим што призивају нико није јавио.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 30, 2012 Пријави Подели Написано Јул 30, 2012 Како то ја увек био у тим мађијама доста дуго радио разноразне ритуале, медитације, веровао чврсто у све то чекао да се деси нешто и некако ме успешно заобилазило неколико година. Ништа бре да се деси. буди срећан и захвалан DYNABLASTER and Primal је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 30, 2012 Пријави Подели Написано Јул 30, 2012 Srdjane, sada ja da napomenem, ne optužujem tebe niti bilo koga ovde zbog teksta jedne devojke koja je prepisala dao romana( a dajte mi par dana, saznaću i kojeg romana), samo mi je smešno da tu neki odrasli ljudi ne mogu da razmisle da postoji takva mogućnost a veoooma je očigledno... Sad onda ostaje još samo jedna stvar koja me zanima. Da li misliš da je mogla pod uticajem bolesti koja joj je toliko uništila mozak da joj se prividja i bolesni komšiluk koji beži od senki bila u stanju da se obrati bilo kome za pomoć? Ustvari ne morate odgovarati na ovo pitanje, vidimo se za nekoliko dana, čim saznam o čemu se radi, ne mogu pre jer imam već mnogo posla, ali ovo mi beše toliko smešno da sam morao ući u raspravu. У реду, само не знам зашто закључујеш да нико није размислио о свим могућностима. Али и да постоји најмања могућа шанса да се ради о болести или каквој другој истинитој невољи, боље је не ризиковати да некоме стајеш на муку са примедбама да лаже, ето чисто за случај да не лаже, него заиста пати. Ја стварно нити сам видовит, нити сам лекар па да смем да доносим закључке икакве о овоме без чврстих доказа. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 30, 2012 Пријави Подели Написано Јул 30, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1343635066' post='685506] буди срећан и захвалан И остаћу скептичан. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 30, 2012 Пријави Подели Написано Јул 30, 2012 И остаћу скептичан. слободно, све је боље од доживљаја клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Spašen Написано Јул 30, 2012 Пријави Подели Написано Јул 30, 2012 Ovo je forum zar ne? Ovde se vodi otvorena polemika na datu temu, ja sa teme nisam skrenuo. Baš zbog toga što se vodi otvorena polemika, otvoreno tvrdim da ta OTO laže, i to imam prava da tvrdim sve dok ona ne dokaže suprotno. To je samo tekst i ništa više, sve dok neda dokaze, bilo kakve.. Koliko poznajem pravila foruma, a na mnogo različitih sam bio i još uvek sam, ne kršim nijedno pravilo. Samo želim dokaz da je ta priča istinita, možda bi i mogao da pomognem jer sam humana osoba i pomažem koliko mogu. Ne madjijama, čarolijama niti medicinom (jer ne umem ništa od toga) već recimo finansijski, nebi me mrzelo da nadjem preko 3000 ljudi koji bi odvojili novac za lečenje tako jedno ozbiljne bolesti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 30, 2012 Пријави Подели Написано Јул 30, 2012 брате, па ти не разумеш како логика функционише - не треба она да се брани и да доказује да није тако, већ ти да докажеш да лаже ал није ми пало на памет да ћемо да имамо иследника који ће да буде и порота и судија, тек ме то фасцинира клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Spašen Написано Јул 30, 2012 Пријави Подели Написано Јул 30, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1343670048' post='685889] брате, па ти не разумеш како логика функционише - не треба она да се брани и да доказује да није тако, већ ти да докажеш да лаже ал није ми пало на памет да ћемо да имамо иследника који ће да буде и порота и судија, тек ме то фасцинира Nećete me iznervirati sa tim vredjanjem i glupostima, to da sam ja glup i da ne znam šta pričam samo da bi ja pobesneo i počeo da vredjam nebi li me banovali..već sam prošao takve stvari.. Ja sam mogao isto tako da napišem priču, potresnu do bola, i da kažem da sam otišao u neki manastir da se lečim..da sam to uradio svi bi ovde verovatno podržali to. A što se tiče logike..hmm..logika i ova priča zaista su daleko..predaleko. I onda na kraju samo zato što sam ja reko da je to laž a svi dugi tvrde da je istina (jer vidim da ste je odma usmerili kod raznih svestenika).. I na kraju krajeva ono što se ne sme raditi a to je komentarisanje rada administratora i moderatora, a zašto sam to spomenuo, pa zato što tu celu pruču nije ispričala ta OTO, nego je administrator objavio kao poruku koju je dobio od tog člana...jao..zaista potresno očigledna situacija. I sada sledi kazna verovatno zato što sam komentarisao rad administratora. I tako se izbrišu moje poruke, ja budem banovan i priča se nastavlja, samo zato što je poruku objavio administrator niko nije hteo da kaže ništa protiv toga. Zaradićete admina jednog dana i ja vam čestitam. Aj uzdravlje i nedajte se prevariti 138999 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 30, 2012 Пријави Подели Написано Јул 30, 2012 hvala sto se brines za nas, pozdrav Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 30, 2012 Пријави Подели Написано Јул 30, 2012 Nećete me iznervirati sa tim vredjanjem i glupostima, to da sam ja glup i da ne znam šta pričam samo da bi ja pobesneo i počeo da vredjam nebi li me banovali..već sam prošao takve stvari.. Ja sam mogao isto tako da napišem priču, potresnu do bola, i da kažem da sam otišao u neki manastir da se lečim..da sam to uradio svi bi ovde verovatno podržali to. A što se tiče logike..hmm..logika i ova priča zaista su daleko..predaleko. I onda na kraju samo zato što sam ja reko da je to laž a svi dugi tvrde da je istina (jer vidim da ste je odma usmerili kod raznih svestenika).. I na kraju krajeva ono što se ne sme raditi a to je komentarisanje rada administratora i moderatora, a zašto sam to spomenuo, pa zato što tu celu pruču nije ispričala ta OTO, nego je administrator objavio kao poruku koju je dobio od tog člana...jao..zaista potresno očigledna situacija. I sada sledi kazna verovatno zato što sam komentarisao rad administratora. I tako se izbrišu moje poruke, ja budem banovan i priča se nastavlja, samo zato što je poruku objavio administrator niko nije hteo da kaže ništa protiv toga. Zaradićete admina jednog dana i ja vam čestitam. Aj uzdravlje i nedajte se prevariti 138999 мислим да почињем да капирам да су сви уствари против тебе, јелда? а нико ти није ни дрмао кавез, понајмање гађао кокицама ... просто ћу ти рећи што ја верујем, зато што сам барем пола тога исто доживео бавећи се истим и зато што ми не требају никакви докази да постоје ни ђаволи ни Бог а није да ниси покушао да лажеш и да се спрдаш с нечијом искреношћу, што већ довољно сведочи колико си скептичан и лукав, па и све остале сматраш да такви требају да буду јер је то једино "исправно" можеш да тврдиш нешто кад необориво аргументујеш или докажеш, а до тад уживај у самоправедности колико год волиш што се тиче рада администрације и модерације, постоји тема отворена за то па ако имаш неки коментар слободан си писати ... питајте администрацију што се мене тиче, ја сам већ био админ од почетка рада форума па до пре годину и кусур, и није ми се баш свидело па сам баталио и заиста немам аспирације по том питању, тако да ти је логика душу дала за подбочити смислом и по свим питањима маши целу мету. пс. и молим те да баталише персирање према мени, сем тога што не волим а мало је и непристојно кад си у белим рукавицама. Primal је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 30, 2012 Пријави Подели Написано Јул 30, 2012 Добро, имаш право на свој став, ја и даље мислим да није лепо без чвтстих доказа називати лажовом неког ко можда има јако озбиљан проблем. Нека остане на томе што се тога тиче. Ако имаш стварно могућност да скупиш већи број људи за неке хуманитарне акције, молим те погледај тему "Помоћ за оболеле малишане" , ту су приче о деци којој је потребна помоћ за лечење, са даљим усмеравиањима на информације и документацију. Александрида је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Август 2, 2012 Пријави Подели Написано Август 2, 2012 @ Spašen Прво, колико сам пратио тему, а читао сам од почетка, није чланица ОТО, већ бивша чланица ОТО, а то значи бивша чланица реда Ордо Темпли Оријентис ( http://sr.wikipedia.org/sr/Ordo_Templi_Orientis ) Друго, Св. Николај лепо каже да "наше око није створено да види Њега-већ његово, и ухо није створено да чује Њега-већ његово." Материјалне ствари се виде и чују материјалним тј телесним органима-оком, увом..., а духовне - духовним чулима. Дакле, вид и слух нису само телесна, већ постоје и као духовна чула. У том духовном свету имаш слепце који ништа не виде и не чују (и још тврде да ту ништа не постоји), имаш оне који помало виде, или помало чују, или помало осећају... А имаш и оне који имају развијена та духовна чула. И сад, замисли два човека један крај другог: један слеп, а други здрав. И онај здрав каже-видео сам орла како облеће око врха оног брда. А слепи каже: ја сам слеп, али знам да лаже, не слушајте овога... Primal је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Primal Написано Август 4, 2012 Пријави Подели Написано Август 4, 2012 Ne, nisam clanica Oto niti sam bila.Navela sam to u temi i tekstu, ali evo ponovo. Inace, moje dijagnoze su disordo personae emotionalis instabilis i episodum depressivum non specificatum, pa predlazem Spasenom i drugim zainteresovanim da se informisu. To su F60.3 i F32.9. A duhovnost i Bog su - nesto sasvim drugo. Ne mogu da se objasne ljudskim terminima. Tako da ne vredi ni pokusavati. Ja sam dosla ovde da trazim pomoc od verujucih, od ljudi koji su iskusni duhovnici i poznaju pravu, zivu veru u Hrista. Dosla sam po dozu istine. Милан Меденица :), DankaM, Срђан Шијакињић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука