bosanac Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Искрено се надам да је тако... Трудио сам се да прочитам мало о томе и стекао сам утисак да они имају веома јаке аргументе за своје тумачење Курана. Дај Боже да грешим. У сваком случају, добри људи ће увек протумачити на добро. Zvonko ja u svojim stavovima ne gledam zadovoljstvo ljudi, ja gledam zadovoljstvo Gospodara ljudi.a ono se postiče živim svjedočenjem vjere onakve kakva ona i jeste.Takvi ljudi nemaju uporišta (koje si spomenuo9 u islamskim učenjima.To su neznalice u vjeri a i o vjeri i njenoj suštini.Često su žrtve svoje naivnosti.Kada smo pričali o Qaidi složili smo se a i sama Amerika je se složila da ju je ona stvorila.... Da su pitali islamske učenjake nikada se nebi desio napad na bliazance, u Americi, nikada onaj nesretnik nebi bombu stavio u autobus.Oni neznaju ili neće da znaju ili ih boli briga da svojim postupcima uništavaju nas muslimane prije nego što unište"nevjernike". I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Ne daj Boze da dodje do rata. Mi domaci kada ratujemo cinimo zverstva, ali oni njihovi strani mudzahidi.... ko da ih je sam sotona poslao. Resenje je u kaznjavanju takvih ekstremista i ekstremistickih grupa. A toga slabo ima i u Bosni, cak su se zadrzali u njoj i dobili drzavljanstvo da sire otrov i pripremaju nove dzelate za buduce sukobe. Neka samo Bog da mir. Ignjatije slažem se stobom u molbi Bogu za mir.Za nas muslimane je u toku sveti mjesec posta-ramazan.Ja molim boga da rata više nikada nebude i drago mi je čuti da se slažemo u stavu. A što se tiče mudžahedina kako smo ih mi imali imali ste ih i vi.Nama su dolazili iz Saudije, Jordana, Jemena, Sudana, Džibutija, Kuvajta, Katara, itd, dok su vaši dolazili iz Rusije, Grčke, Rumunije, Bugarske, i iz drugih pravoslavnih zemalja. Hrvatima su dolazili iz katoličkih zemalja. I vaši mudžahedini su činili zvjerstva. Dabogda oni nama u budučnosti dolazili kao ulagači u našu ekonomiju i kao turisti, a ne kao oni koji će nam pomagati u našim svađama pa da nas oni "mire". I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 boske proveri kompas, pre par meseci si rekao da bi licno odsekao glavu nekome(ako sam pogresio, onda si bar odobravao i podrzavao zlocin), ne znam zbog cega, neki prestup na verskoj osnovi je bio, ne secam se sad, al se dobro secam sustine Kazneno pravo u isalmu podržavam u potpunosti.Ono čini oko pet posto šerijata.Smatram da je ono najbolje rješenje koje svodi na najmanje moguću mjeru kriminalne radnje. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Дај Боже да је тако, све си лепо овде написао. Паметан човек и ако га уче лоше се исправи, луд ако га и уче добро он се поквари. Него да се народ некако тамо смири и помири, да се ти екстремисти мало склоне, па да живимо као људи. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Дај Боже да је тако, све си лепо овде написао. Паметан човек и ако га уче лоше се исправи, луд ако га и уче добро он се поквари. Него да се народ некако тамо смири и помири, да се ти екстремисти мало склоне, па да живимо као људи. Dok je ljudi poput mene i tebe kao i velike večine članova ovog foruma(osim par nečasnih izuzetaka koji bi ponovo raspirivali mržnju) ne treba se sikirati.Naši narodi su pametni ljudi. Iako sporo okrečemo se budučnosti i idemo napred.Narod je dobar samo treba malo vremena da se u potpunosti vrati izgubljeno povjerenje.Bit će dobro akobogda. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 22, 2012 Пријави Подели Написано Јул 22, 2012 Kazneno pravo u isalmu podržavam u potpunosti.Ono čini oko pet posto šerijata.Smatram da je ono najbolje rješenje koje svodi na najmanje moguću mjeru kriminalne radnje. Da li si za sherijatsku Bosnu ? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јул 23, 2012 Пријави Подели Написано Јул 23, 2012 Da li si za sherijatsku Bosnu ? To što bih ja ili ti volio često je nerealno.Ono što bih ja volio i za što se borim jeste da ja kao musliman i ti kao hriščanin ili bilo ko treći, živimo svako sa svojim vrijednostima poštujući drugo i drugačije. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 23, 2012 Пријави Подели Написано Јул 23, 2012 To što bih ja ili ti volio često je nerealno.Ono što bih ja volio i za što se borim jeste da ja kao musliman i ti kao hriščanin ili bilo ko treći, živimo svako sa svojim vrijednostima poštujući drugo i drugačije. De ne vrdaj Odgovori je li bi voleo da je Bosna serijatska ili ne ? Nisi odgovorio. Takdje mi nisi odgovorio na jedno pitanje koje sam ti davno postavio : Da li bi me ubio ukoliko bih postao Musliman pa se vratio na Pravoslavlje. Znam da ti srce govori jedno a vera drugo. U tome je problem sa sherijatom.... Sto tada ne bismo bili ravnopravni u takvoj drzavi gde ne bih smeo na crkvi da istaknem krst..... i puno toga drugog. Биљана је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јул 23, 2012 Пријави Подели Написано Јул 23, 2012 De ne vrdaj Odgovori je li bi voleo da je Bosna serijatska ili ne ? Nisi odgovorio. Takdje mi nisi odgovorio na jedno pitanje koje sam ti davno postavio : Da li bi me ubio ukoliko bih postao Musliman pa se vratio na Pravoslavlje. Znam da ti srce govori jedno a vera drugo. U tome je problem sa sherijatom.... Sto tada ne bismo bili ravnopravni u takvoj drzavi gde ne bih smeo na crkvi da istaknem krst..... i puno toga drugog. Prijatelju ne samo da bi volio da Bosna bude šerijatska nego cijeli svijet. Na to sam ti dgovorio u dijelu odgovora :Jedno je što bih ja volio ili ti volio a drugo je realnost.... Nemoj da ti crtam :0104cheesy: . A da li bih te ubio ako bi ti primio islam i ostavio ga.Ne bih.Izuzev ako bi ti nakon ostavljanja islama počeo boriti se protiv muslimana.Onda bi bilo ili ja tebe ili ti mene. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 23, 2012 Пријави Подели Написано Јул 23, 2012 Prijatelju ne samo da bi volio da Bosna bude šerijatska nego cijeli svijet. Ne daj Boze A da li bih te ubio ako bi ti primio islam i ostavio ga.Ne bih.Izuzev ako bi ti nakon ostavljanja islama počeo boriti se protiv muslimana. Na jednoj si pricao nesto drugo https://www.pouke.org...na-robije-фото/ Negde na forumu si mi rekao da slazes sa izjavom koju je dao Zakir : znaci : http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јул 23, 2012 Пријави Подели Написано Јул 23, 2012 Dok je ljudi poput mene i tebe kao i velike večine članova ovog foruma(osim par nečasnih izuzetaka koji bi ponovo raspirivali mržnju) ne treba se sikirati.Naši narodi su pametni ljudi. Iako sporo okrečemo se budučnosti i idemo napred.Narod je dobar samo treba malo vremena da se u potpunosti vrati izgubljeno povjerenje.Bit će dobro akobogda. Nasi narodi su jedan narod i najveca tragedija jeste u tome sto su braca ubijala bracu zbog vere . Na stranu religija ali svako sa zrnom pameti ne dize ruku na svoju krv i zato su nemci tamo gde jesu a pola ih je katolika a pola protestanata a mi tu gde jesmo . Japanci 1000 religija imaju pa su svi japanci . I sve dok se Srbi koji su promenili veru budu stideli i svojeg porekla i svoja brace i svog imena i svog postupka bice ratova i zlocina . Kad jedan musliman iz Bosne i Hercegovina shvati da je on Srbin pre svega i da su mu braca u trecem , cetvrtom ili petom kolenu druge vere i kad ih prihavti kao bracu onda ce sve biti na svom mestu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јул 23, 2012 Пријави Подели Написано Јул 23, 2012 Ne daj Boze Na jednoj si pricao nesto drugo https://www.pouke.org...na-robije-фото/ Negde na forumu si mi rekao da slazes sa izjavom koju je dao Zakir : znaci : Ni tu me nisi skontao.Ali nema veze Odgovor je da se slažem sa ubistvom murteda koji ostavi islam i koji počne raditi protiv islama, tj sigurnosti muslimana.dok onaj koji ostavi svoju vjeru islam i prihvati neku drugu a ne ratuje niti radi štetu protiv islama i muslimana u islamu se ne ubija. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Јул 23, 2012 Пријави Подели Написано Јул 23, 2012 Prijatelju ne samo da bi volio da Bosna bude šerijatska nego cijeli svijet. Na to sam ti dgovorio u dijelu odgovora :Jedno je što bih ja volio ili ti volio a drugo je realnost.... Nemoj da ti crtam :0104cheesy: . A da li bih te ubio ako bi ti primio islam i ostavio ga.Ne bih.Izuzev ako bi ti nakon ostavljanja islama počeo boriti se protiv muslimana.Onda bi bilo ili ja tebe ili ti mene. Како се сва твоја финоћа, босанац, распршила у овом твом посту. Кад се ко од нас, кад и ко!!, борио против вашег ислама? Ваш ислам нас не занима. Бранили смо своје куће, бранили, б р а н и л и, прагове, које су несташни екстреми, како ти кажеш, увек и увек, опет и опет, нападали и нападали, вековима, пријатељу, вековима! Ви офанзива, ми дефанзива. Отуда рат. Је ли то у реду, босанац, је ли? Занима нас то да је некако превише симптоматично да су у вашем исламу увек криви неки зли екстремисти, који су се, гле чуда, перманентно пројављивали кроз целу вашу историју, у алармантно озбиљној мери. Како код нас нема неких екстрема четника терориста, је ли? Него ћутимо и лепо носимо мир, као што смо и увек. Рат је друго. Је ли, како толико нуспојава код вас?! Шта то није у реду? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 23, 2012 Пријави Подели Написано Јул 23, 2012 будали само треба изговор и оправдање, поготово кад има и ко ће да га упути како да заврши посао. Макрина and sqny је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 23, 2012 Пријави Подели Написано Јул 23, 2012 Ni tu me nisi skontao.Ali nema veze Odgovor je da se slažem sa ubistvom murteda koji ostavi islam i koji počne raditi protiv islama, tj sigurnosti muslimana.dok onaj koji ostavi svoju vjeru islam i prihvati neku drugu a ne ratuje niti radi štetu protiv islama i muslimana u islamu se ne ubija. А шта то значи да "ради против Ислама"? Ако на пример човек напусти Ислам и почне мирољубиво да критикује Ислам да ли је то онда прекршај за који по Шеријату следи смрт? Или само ако планира насиље против своје бивше браће? Правите ли разлику између та два? Искрено питање... sqny and milan. је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука