Срђан Шијакињић Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Jesu li ove te pozitivne civilizacijske vrednosti: ? IZVOR Прво, рекао сам тадашње цивилизацијске вредности. Моје лично мишљење је да има мало разлике у односу на оне које су општеприхваћене после Другог светског рата, у смислу да је данас насилно расељавањее и ограничавање слободе кретања рецимо, много веће зло него тада у очима поштене јавности. Но, не тврдим ништа, што се овог тиче, стављам ти као предлог само. Рекао сам већ да нико не велича ЈБуО као неко идеално и савршено решење нашег националног проблема. Или проблема југословенских народа ако ћемо шире. Њихове идеје нису биле ни сјајне ни увек исправне, њихова стратегија такође. Такође, рекао сам да су ти политички програми настајали у условима у каквим су настајали, мора се узети у обзира да су их писали они који су се свакодневно борили против свих поменутих мањина у том документу а све те мањине су имале своје јединице које су убијале Србе. Једино што хоћу да истакнем да суштина два покрета су потпуно различите. ЈВуО је регуларна војска једне окупиране међународно признате државе, која се са осталим савезницима бори против фашизма за слободан свет. То је основа, све друге њене активности које је диктирала ратна ситуација у којој су се њене трупе и команда налазили растрзани између Лондона и стања на терену, у метежу интереса великих сила, је само пропратна појава. Усташе су готово митско отелотворење исконског зла. Иначе, како год ме ко схватио, сматрам да су сва решења која у потпуности одговарају високим захтевима цивилизованости у нашем смислу осуђена на пропаст. Ако један народ тежи да уреди своју судбину поштујући сјајне, утопијке принципе слободе, братства и једнакости, наднационализма такође, он искаче из просека развоја човечанства, нарочито народа око нас, и оно што покушава да се избегне - депортације, стварање државе у којој ће бити сви Срби, резултира на крају истим тим само против нас, етничким чишћењен у Хрватској, етничким чишћењем на КиМ, губитком пола Босне, бомбардовањима и губитком још људи. Нажалост. Да је којом срећом могла да се спроведе депортација (наравно ако икако може без жртава, не бих подржао то решење ако би ИЈЕДАН живот био изгубљен) свих оних који су Југославију и Србе доживљавали као непријатеље и једва дочекали Хитлера да их "ослободи" "великосрпске хегемоније" да су се сви Срби ујединили у једну државу, која би била мања од Југославија али већа од данашње Србије, друга половина 20ог века би нам донела само напредак, а не нова страдања. Као и осталим народима који би остали такође сами на својим територијама. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 историјски усађених комплекса... Ovo neću ni da prokomentarišem. И да је било каквом игром случаја ЈВуО имала прилику да организује своју државу тога не би било, то је мени, и срећом безмало свим пост-ју историчарима које са слушао јасно као дан. Ah, logička greška "argument sveopšteg slaganja", česta li je kada se nema argumenata... No dobro - ja mislim upravo to - da su oni proglasili državu igrom slučaja, bilo bi upravo isto. Ali pazi, ne bi to možda bilo zvanično i orkestrirano od vrha, ali baš kao što je bilo u 2. Svetskom, bila bi gomila divljaka koja bi radila te stvari - pa bi ovi pričali kako su se šatro oni oteli kontroli, ali to sve ima drugi uzrok. I naravno da neću da kažem da su oni bili isti, jer ipak svakako nisu. Наравно, ако ти имаш другачије мишљење, на основу истих података, шта ту можемо. И да, остао си ми дужан одговор за оно да мени није стало за хомосексуалце. Nemoj mi sad tu neku toleranciju, ti si za sprovođenje njihovih prava, ali dok god su u ormaru, dok god ne šetaju ulicom, dok god nisu u braku, dok god tvoje dete ne nabasa na njih, dok god ne promovišu ideologiju homoseksualizma (voleo bih da upoznam morona koji je prvi odvalio taj eufemizam, stvarno) itd. Zato nemoj Darecu da pričaš priču. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Ovo neću ni da prokomentarišem. Ah, logička greška "argument sveopšteg slaganja", česta li je kada se nema argumenata... No dobro - ja mislim upravo to - da su oni proglasili državu igrom slučaja, bilo bi upravo isto. Ali pazi, ne bi to možda bilo zvanično i orkestrirano od vrha, ali baš kao što je bilo u 2. Svetskom, bila bi gomila divljaka koja bi radila te stvari - pa bi ovi pričali kako su se šatro oni oteli kontroli, ali to sve ima drugi uzrok. I naravno da neću da kažem da su oni bili isti, jer ipak svakako nisu. Nemoj mi sad tu neku toleranciju, ti si za sprovođenje njihovih prava, ali dok god su u ormaru, dok god ne šetaju ulicom, dok god nisu u braku, dok god tvoje dete ne nabasa na njih, dok god ne promovišu ideologiju homoseksualizma (voleo bih da upoznam morona koji je prvi odvalio taj eufemizam, stvarno) itd. Zato nemoj Darecu da pričaš priču. Ко се макар мало упознао са мислима зачетника усташства, још доста пре рата - верујем да јеси - морао да призна да из њихових речи избијају одређени комплекси. Није било баш како ти кажеш у рату, ЈВуО није била гомилад дивљака која коље све што стигне, иако је било и таквих који су носили шубаре и сматрали се четницима, братоубилачки рат је зло. Сваки рат је зло. Ау легендо, а имаш ли ти неке моје речи као аргументе за оов што си навео? Или је само то твој утисак? Жао ми је што си га таквог стекао. А расправљао сам се жестоко за то да сви имају сва могућа права, а нарочито право окупљања, признавања ванбрачне заједнице, наглашавао сам да не верујем да ико може да има штете - па и моје дете - од тога да види гејеве на улици и сл. Немој душу грешити. Иначе, ја против Хрвата немам ништа, неке конкретне, живе особе су ми врло близу срца и памети, да напоменем да не би за неко време испало нешто слично као за гејеве. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јул 20, 2012 Пријави Подели Написано Јул 20, 2012 http://www.heritage.org/index/ranking Србија је 98. Једино је Грчка гора (благо нама), па после кукају како су им Немци криви за кризу, а не они сами. Ко погледа како стоје скандинавске земље, изненадиће се... Jel si video sta pisu tu za nas: "The legal regime for protection of intellectual property rights has improved, but enforcement is still insufficient" Ti bi nam jos unazadio rejting... :P А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 21, 2012 Пријави Подели Написано Јул 21, 2012 Jel si video sta pisu tu za nas: "The legal regime for protection of intellectual property rights has improved, but enforcement is still insufficient" Ti bi nam jos unazadio rejting... :P А па добро, то je ona Ayn Rand струја која подржава интелектуалну својину. :P Шалу на страну, ја озбиљно мислим да је ово како се данас третира интелектуална својина јако штетно по нашу цивилизацију. Срећа да неки нови бизнис модели све више иду ка ономе што бих ја желео и то потпуно спонтано. Душко Дугоушко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 21, 2012 Пријави Подели Написано Јул 21, 2012 Kina je na 138. mestu, to je onaj sistem koji se sviđa Zvonetu.. Austrija je na 28. mestu, ali mene osuđujete jer se zalažem sa socijalna prava i državne intervencije kao što u Austriji, još sam vam i komunista i tako dalje..)) Опет овај лупи и остаде жив. Из чега си, леба ти, закључио да се кинески систем свиђа Звонету? fmqmtx Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 21, 2012 Пријави Подели Написано Јул 21, 2012 Опет овај лупи и остаде жив. Из чега си, леба ти, закључио да се кинески систем свиђа Звонету? fmqmtx Pa imaju one lepe velike slike Mao Ce Tunga, pa zato ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Шалу на страну, ја озбиљно мислим да је ово како се данас третира интелектуална својина јако штетно по нашу цивилизацију.Изузетно... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука