Срђан Шијакињић Написано Јул 17, 2012 Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 Ево једне хрватске усташке странке. http://hcsp.hr/program Само заменити Хрвати са Срби и зазвучаће нешто много познато. А тек ово: Уместо Хрватска ставити Србија. хахахахахахахххахаххахахахахахха Као да су преписивали једни од других. И сад су изједначени усзашки и четнички покрет јер су у програмима имали исте фазе и оквирно исте идеје-за-увод које су писали партијска политичка пискарала а не експерти? Надам се да не говориш то. Изједначавати нешто што је најгушће могуће згуснуто зло са једним регуларним антифашистичким покретом, две ствари које су се у пракси, у људима, потпуно другачије манифестовале је криминално. Надам се да није то. Сећам се твог поста у којем си направио разлику нацизам-комунизам, у смислу шта је веће зло, баш на ниову просечног нацисте наспрам просечног комунисте, ћелавац наспрам деде добричине који воли Тита. Исти случај. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 17, 2012 Пријави Подели Написано Јул 17, 2012 Немам речи. Изједначаваш идеологију која се заснивала на истребљењу Срба, Рома, Јевреја, хомосексуалаца и комуниста са политичким програмом ЈВуО? И то у пракси?! Са једне стране пракса логора смрти и слања војника на СССР а са друге? Шта? Земљо отвори се. Sad ti je stalo do homoseksualaca? Daj nemoj mi to... To su kolektivističke ideologije čije je vrhunsko dobro - dobro nacije kao kolektiva. I tu određene grupe moraju nastradati, koliko god da se predstavlja kao odbrambeno, pacifističko, slobodarsko ili kako već. I tu se ne razlikuje od ostalih iz tog doba. Evo iz manifesta te ustaške partije: "Smisao pravaštva jeste u tome što su mu životni interesi i vitalni probitci hrvatskoga naroda iznad svih drugih osobnih, pojedinačnih, a posebno stranih interesa. " Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Sad ti je stalo do homoseksualaca? Daj nemoj mi to... To su kolektivističke ideologije čije je vrhunsko dobro - dobro nacije kao kolektiva. I tu određene grupe moraju nastradati, koliko god da se predstavlja kao odbrambeno, pacifističko, slobodarsko ili kako već. I tu se ne razlikuje od ostalih iz tog doba. Чекај а кад ми није стало до хомосексуалаца? Може да се протумачи у ркајњој линији да сам ја за истребљивање хомосексуалца или да ми је бар свеједно шта ће бити са њима? Па за какво ме чудовиште сматраш? Усташство јесте идеологија. Али није једна од колективистичких идеологија, никако. Није само то. Јесте она колективистичка али оно што јој даје посебност, место у историји. Она је зло, она је идеологија убијања, она је болесна идеологија крви. ЈВуО није идеологија, она је војска, војно-политички покрет. Политички пре из захтева ратне свакодневице, а не јер је ЈВуО настала као покрет који има за циљ политичко деловање и стварање одређеног друштва. ЈВуО је била војска једне окупиране државе која је наставила одбрану поретка те држава чекајући боље дане и повратак носилаца тог поретка. Идеја, суштина два покрета је супратона потпуно. Један је национални, монархистички заснован на свим дотадашњим позитивним цивилизацијским вредностима, додуше желећи да се проведе на погрешан начин. Други је страшан, мрачан, зао. Патолошки. И пракса је најбоље показала, нажалост. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Једном сам на једном форуму посвећеном стрипу налетео на расправу о томе да ли је Судија Дред фашиста. Каквих је ту све занимљивих дефиниција и схватања фашизма било... Без да правдам фашизам или његове носиоце, али је разлика између фашизма и нацизма огромна. Фашизам је пре свега економски модел. О томе колико је то добар економски модел, могло би се расправљати, то сада није битно, али је у бити тог модела економија. Што се нацизма тиче, у бити идеологије нацизма су теорија расе, теорија крви и тла, и идеја истребљења неподобних. Другим речима, то је прва и једина идеологија икада направљена која почива једино на истребљењу. Фашизам није настао са Бенито Мусолинијем. Бенито Мусолини је само искористио већ постојећи модел. Како би се фашизам показао да није имао несрећу да за првог носиоца има психопату, сад је потпуно небитно. Као што рекох, не браним фашизам, само хоћу да кажем да је поистовећивати фашизам нацизам сулудо. Нацизам је чак и у самој својој форми отворено и нескривено зло, док фашизам, попут осталих идеологија, пре зависи од својих носилаца (а носиоци су му били катастрофални по све око себе, а на крају и по себе). Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Идеја, суштина два покрета је супратона потпуно. Један је национални, монархистички заснован на свим дотадашњим позитивним цивилизацијским вредностима, додуше желећи да се проведе на погрешан начин. Други је страшан, мрачан, зао. Патолошки. И пракса је најбоље показала, нажалост. Praksa se tako pokazala da su ovi igrom slučaja istrebili više ljudi. U suštini su dva nacionalistička kolektivizma - što u praksi znači to što znači. I tako je sa svim kolektivističkim ideologijama, koliko god plemeniti i časni navodni ciljevi bili. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1342563399' post='680923] није лоше, ал ми је ова варијанта са нимбом некако привлачнија фреска светог Милоша Обилића у Хиландару ... Uzas, s obzirom da je on izmisljeni lik iz pesme koji u stvarnosti nije ni postojao (poput ostale Kosovske mitologije, npr. ni Kosovski zavet nije postojao, niti bi sebi jedan covek poput kneza Lazara sebi dopustio da kune i proklinje)... sqny је реаговао/ла на ово 1 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Један је национални, монархистички заснован на свим дотадашњим позитивним цивилизацијским вредностима, додуше желећи да се проведе на погрешан начин. Jesu li ove te pozitivne civilizacijske vrednosti: Četnički odredi naše Jugoslovenske Vojske produžili su njen život kako bi se u neravnoj ali punoj slave borbi oprali čast našeg naroda i svetlog oružja. Ciljevi naših odreda jesu:5 1.) Borba za slobodu celokupnog našeg naroda pod skiptrom Njegovog Veličanstva Kralja Petra II. 2.) Stvoriti veliku Jugoslaviju i u njoj veliku Srbiju, etnički čistu u granicama Srbije — Crne Gore — Bosne i Hercegovine — Srema — Banata i Bačke. 3.) Borba za uključenje u naš državni život i svih još neoslobođenih, slovenačkih teritorija pod Italijanima i Nemcima (Trst — Gorica — Istra i Koruška) kao i Bugarske, severne Albanije sa Skadrom. 4) Čišćenje državne teritorije od svih narodnih manjina i nenacionalnih elemenata. 5.) Stvoriti neposredne zajedničke granice između Srbije i Crne Gore, kao i Srbije i Slovenačke čišćenjem Sandžaka od Muslimanskog življa i Bosne od Muslimanskog i Hrvatskog življa. 6.) Kazniti sve Ustaše i Muslimane koji su u tragičnim danima nemilosrdno uništavali naš narod. 7.) Kazniti sve one koji su krivi za našu aprilsku katastrofu. 8) U krajevima očišćenim od narodnih manjina i nenacionalnih elemenata izvršiti naseljavanje Crnogorcima (u obzir dolaze siromašne nacionalne ispravne i poštene porodice). 9.) Osiguranje jednog takvog političkog tela koji će voditi državni brod smerima opštih narodnih težnji i interesa.6 10.) Ciljevi su ogromni zato je borba utoliko zahvalnija za one koji se bore za njihovo ostvarenje.7 ? IZVOR The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 18, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Uzas, s obzirom da je on izmisljeni lik iz pesme koji u stvarnosti nije ni postojao (poput ostale Kosovske mitologije, npr. ni Kosovski zavet nije postojao, niti bi sebi jedan covek poput kneza Lazara sebi dopustio da kune i proklinje)... полако брате, удахни мало јесте неко постојао, ал да ли се звао Милош или Милоје, или како већ и шта се заиста десило на бојишту - јел се правио мртав, пришао из позадине или на други начин заскочио Мурата, то је питање историје а не светости. јесте да га је Његош доста прославио, ал та фреска је пар векова старија од тог наративног култа RYLAH је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Falsifikat. Gde ne pišu naše verzije, to su sve falsifikati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Ne, nego to jeste falsifikat. a otkud to? o.O Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Komunisti .... Tito, Kardelj, Hamdija, ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Dragi, otvori blog. Umesto da daješ argumente, tu pišeš neke magistarske radove i podučavaš, ne znam šta misliš više. Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Praksa se tako pokazala da su ovi igrom slučaja istrebili više ljudi. U suštini su dva nacionalistička kolektivizma - što u praksi znači to što znači. I tako je sa svim kolektivističkim ideologijama, koliko god plemeniti i časni navodni ciljevi bili. Игром случаја? А имали су исте циљеве, дакле? Нису... Усташство није само "националистички колективизам", то је мрачна иделогија земље, крви, нацизма, религијских заблуда и најнижих племенских побуда, историјски усађених комплекса... једна мешавина која је у праски могла дати једино то што је и дала - организовано убијање и што је најстрашније мени лично, масновно уживање у убијању, заразу болести. И да је било каквом игром случаја ЈВуО имала прилику да организује своју државу тога не би било, то је мени, и срећом безмало свим пост-ју историчарима које са слушао јасно као дан. Наравно, ако ти имаш другачије мишљење, на основу истих података, шта ту можемо. И да, остао си ми дужан одговор за оно да мени није стало за хомосексуалце. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Срђан је овде у праву, не може да се пореди ЈВуО и усташки нацизам. Ни приближно. Мени је њихов "економски програм" више него смешан, а чињеница је да су и четници чинили злочине против свог и других народа. Само што то није ни близу ономе што се дешавало у НДХ. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 И сад су изједначени усзашки и четнички покрет јер су у програмима имали исте фазе и оквирно исте идеје-за-увод које су писали партијска политичка пискарала а не експерти? Мислим на данашње српске и хрватске националисте. Ко јаје јајету. RYLAH, Аурор, Срђан Шијакињић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука