Jump to content

Хитлерова победа: Чин II, Сцена I

Оцени ову тему

Препоручена порука

Не правим се наиван, и нисам погрешио, то што је поменуо другу двојицу, не умањује бесмисленост помињања четничког покрета у том контексту. Али бесмислено је коментарисати нечију визију могуће садашњости, само сам рекао на почетку, да је мени лично јасно какав став има уметник о неким стварима. Нисам тврдио ништа, само гласно размишљам. :)

аман, у КОМ контексту сем у неком твом виђењу наводне агресије према нечијем лику и делу?

све остало је јасно разграничено шта је добро а шта није, тако да не видим чак ни неку недоумицу да се нешто погрешно протумачи.

213gh7r.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 157
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1342565463' post='680965]

аман, у КОМ контексту сем у неком твом виђењу наводне агресије према нечијем лику и делу?

све остало је јасно разграничено шта је добро а шта није, тако да не видим чак ни неку недоумицу да се нешто погрешно протумачи.

213gh7r.jpg

Два пута кажем у "КОМ" контексту а ти ме питаш трећи пут. Добро, ево и трећи, није Срђан лењ човек. :) Алудира се да је постојала могућност да ЈВуО, под одређеним околностима, буде нацистички савезник и одигра улогу у стварању нацистичке Европе. И понављам, немам намеру да коментаришем нечије уметничко дело, само сам рекао да је мени то довољно за одређени закључак, који не намећем никоме.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Не правим се наиван, и нисам погрешио, то што је поменуо другу двојицу, не умањује бесмисленост помињања четничког покрета у том контексту. :)

Ko je to dirnuo još jednu srpsku svetu kravu?

Подели на овим сајтовима

Два пута кажем у "КОМ" контексту а ти ме питаш трећи пут. Добро, ево и трећи, није Срђан лењ човек. :) Алудира се да је постојала могућност да ЈВуО, под одређеним околностима, буде нацистички савезник и одигра улогу у стварању нацистичке Европе. И понављам, немам намеру да коментаришем нечије уметничко дело, само сам рекао да је мени то довољно за одређени закључак, који не намећем никоме.

па ти си измислио целу причу у пет речи и везнику :D

ок, видим да је узалудно, па ћу да те баталим за ово :)

Подели на овим сајтовима

:) Света крава или нешто што се систематки дуго блатило и блати па боде очи истинољубивима. у зависности од личног укуса, наравно.

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1342566356' post='680979]

па ти си измислио целу причу у пет речи и везнику :D

ок, видим да је узалудно, па ћу да те баталим за ово :)

Имамо једну сличицу, једну реченицу и видимо потпуно различите ствари, а и теби је та твоја вероватно најлогичнија могућа као и мени моја. :) Не дај Боже да морамо да спашавамо свет тако што ћемо заједно решити неку мистерију. :)

Подели на овим сајтовима

Кад смо код свете краве, ово је био њихов економски програм. И после их неко назива десничарима...

Друштвено уређење у Југославији, засновано на неограниченом либерализму, било је у несређеним поратним временима злоупотребљавано и искоришћавано на штету слабијих од стране јачих и од стране појединаца на штету заједнице. То је реметило потребну равнотежу у привредном животу, а водило расулу националног и друштвеног морала и јавног живота, у Србији9 рад има да буде основ, циљ и смисао живота сваког човека те да буде праведно награђен према квалитету и квантитету; капитал има да буде средство којим ће српски народ да остварује своју историску мисију на пољу народне одбране, народне привреде и народне културе, те обезбеди свој народни опстанак, али носилац капитала и капитализма има да буде у првом реду држава.

И приватни капитал је народна својина, и има да буде под заштитом, али и под надзором државе, те да и он послужи добру народа и заједнице.

Држава има да створи сваком свом држављанину могућност рада и зараде, те да сваког осигура за случај болести, старости и изнемоглости.

Слобода личности, личне иницијативе и личне имовине има бити сваком држављанину обезбеђена законом; само та слобода не сме бити злоупотребљавана и искоришћавана ни на штету другог човека ни на штету заједнице.

http://www.znaci.net...01/4_14_1_1.htm

Подели на овим сајтовима

Па господо, мало ћете непристраних људи наћи да уздиже било ЈВуО било личност самог генерала Михајловића у ранг нечега што би спасло и препородило Србију, или што је имало сјајне идеје за све области уређења друштва! То нико и не покушава да каже, зна се добро све ограниченост, кадровска, идејна и свака друга целог равногорског покрета и самог Драже. Ипак, оно што се не да оспорити и што се једино брани пред нападима на њега је његова родољубивост и добра намера. Он, ни близу најталентованији официр у капитулираној краљевини је узео на себе да, веран краљу организује отпор и сачува што више народа од црних окупатора и црвене револуције за коју је предосећао (показало се после) да ће бити крвава. Колико је то добро урадио, може да се дискутује, али да је био нациста и издајник о томе нема говора, а има много још оних којима је то прво на језику чим се помену Дража и четници и болна рана - рехабилитација. (Не кажем наравно да је то неко овде рекао, говорим уопштено.)

Подели на овим сајтовима

Što je najgora i najcrnja ironija - čiste komunjare.

"privatna svojina da posluži dobru zajednice" ?

Svejedno, u praksi je ta ideologija naš ekvivalent ustaškog pokreta, pa taman se ovi busali do sutra.

Немам речи. Изједначаваш идеологију која се заснивала на истребљењу Срба, Рома, Јевреја, хомосексуалаца и комуниста са политичким програмом ЈВуО? И то у пракси?! Са једне стране пракса логора смрти и слања војника на СССР а са друге? Шта? Земљо отвори се.

Подели на овим сајтовима

Проблем је овде што људи не знају дефиниције па фашизам мешају са немачким нацизмом и онда се буне за "поређења".

Једном сам на једном форуму посвећеном стрипу налетео на расправу о томе да ли је Судија Дред фашиста.

Каквих је ту све занимљивих дефиниција и схватања фашизма било...

:)

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Svejedno, u praksi je ta ideologija naš ekvivalent ustaškog pokreta, pa taman se ovi busali do sutra.

Ево једне хрватске усташке странке.

http://hcsp.hr/program

HČSP se zalaže za nacionalno neovisnu, gospodarski suverenu, demografski obnovljenu, socijalno pravednu i moralno zdravu Hrvatsku, Hrvatsku kojom će upravljati i od njenih bogatstava živjeti prvenstveno Hrvati i svi državljani Hrvatske. Naš pozdrav Bog i Hrvati, upravo to znači, da u Hrvatskoj mogu biti na vlasti samo Bog i Hrvati!

Само заменити Хрвати са Срби и зазвучаће нешто много познато. А тек ово:

Prirodna bogatstva Hrvatske, njene vitalne gospodarske institucije, banke, INA, Telekom, infrastruktura, javna poduzeća naše su zajedničko bogatstvo. Gospodari svijeta u bescjenje kupuju uz svesrdnu pomoć marionetskih vlada naša zajednička bogatstva. Povampireni liberalizam pod krinkom globalizacije pljačka i otima sve pred sobom i pretvara Hrvatsku u koloniju. HČSP se protivi takvom brutalnom neoliberalnom kapitalizmu i zagovara suglasje između ekonomije i socijalne politike. Hrvatska nije na prodaju, ona je dom našega naroda. Hrvatska ima sve pretpostavke za gospodarski prosperitet ukoliko bude vođena od domoljubnih, stručnih i sposobnih ljudi a ne anacionalnih, poslušnih i podobnih, i ukoliko prihvati ispravan koncept vlastitog gospodarskog razvoja. HČSP se zalaže za razvoj gospodarstva baziran na onim djelatnostima u kojima imamo komparativne prednosti u odnosu na okruženje. To je prije svega ekološka proizvodnja hrane, stavljanje u funkciju svih neobrađenih poljoprivrednih površina, turizam, prerađivačka industrija i sl. Razvoj i poticanje malog poduzetništva, jedina je alternativa raspadu velikih sustava naslijeđenih iz komunizma. HČSP se zalaže za ograničavanje uvoza kako bi se zaštitio hrvatski proizvod, te povećanje subvencija malim poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima, ribarima i stočarima.

Уместо Хрватска ставити Србија.

хахахахахахахххахаххахахахахахха

Као да су преписивали једни од других. :D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...